De Ravelse Cultuurraad zat in april weer samen en vergaderde over verschillende agendapunten.

Ze kwamen daarbij tot de volgende besluiten.

 

Reacties gemeentebestuur

Het gemeentebestuur heeft het buurtcomité De Hegge erkend zoals geadviseerd door de cultuurraad.

 

Cultuurprijs

Voor de fotowedstrijd kunnen nog lente-foto’s kunnen worden ingediend tot 1 juni bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De publieksprijzen, maar ook nog andere prijzen zullen op vrijdagavond 17 november 2017 uitgereikt worden. Bovendien zullen de beste foto’s van 9 december 2016 tot en met 4 februari 2017 in de foyer van het gemeenschapscentrum De Wouwer tentoongesteld worden. Tenslotte worden van de meest geschikte foto’s postkaarten gemaakt worden die verkocht zullen worden op 17 november en nadien door VVV Toerisme Ravels vzw.

 

Erkennings- en subsidieaanvragen

De cultuurraad zal aan het gemeentebestuur adviseren het collectief MOOS te erkennen als cultuurvereniging.

 

Gemeentelijk infoblad

Het dagelijks bestuur stelt voor dat de gemeente een werkgroep opricht die zich bezighoudt met de mogelijke oprichting van een gemeentelijk infoblad. Hierbij kan best eerst geïnventariseerd worden welke communicatiekanalen de gemeente momenteel gebruikt en hoeveel hieraan besteed wordt.

 

Gemeentelijke uitleendienst

De cultuurraad geeft een negatief advies op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen om de materialen van de uitleendienst ter beschikking te stellen aan gebruikers van Weelde Depot die geen erkende vereniging zijn.

 

Varia

 

Iosif Poursanidis gaat aan de gemeente voorstellen om een gemeentelijke radio-omroep op te richten.

Patrick Vloemans maakt duidelijk dat de molen Arbeid Adelt niet beschikbaar is voor feesten.