• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
donderdag 23 november 2017

RAW 5710

Tegen een uur of acht leek het  gisteren een moeilijke avond te gaan worden.

De receptie voor de partners en sponsoren liep op zijn eind en de regendruppels vielen uit de dreigende wolken …. Eerst nog miezerig maar toch goed genoeg om flink nat te worden.

 

Burgemeester brengt hulde aan initiatiefnemers Tuinfestival.

De mannen van de organisatie hadden echter dit keer heel erg veel eieren naar de oude Klaren gedragen….. die Fibronil eieren kosten toch niks en wie ziet dat verschil…..

Op een kort buitje na bleef het echter mooi droog zodat de hof van de pastoor al snel helemaal vol liep toen de grote namen op het podium waren geklommen.

Ook op de receptie was het al zo druk dat Ivo Borgmans de kraan moest dichtdraaien nadat burgemeester Walter Luyten het organisatieteam van het festival op het podium had gevraagd om hen te danken voor het initiatief om het Tuinfestival vijf jaar geleden nieuw leven in te blazen. Als symbolische dankbetuiging kregen ze een bak Ravelse Blonde aangeboden die ze wellicht snel soldaat zullen maken.

IMG 7609

MON

Thijs Berrens, Jan Van Craenendonck, Jennifer VM, Kristof Van Nooten en Vosters Jeroen, allemaal volk met ergens wel een link naar Ravels hadden de eer om de spits van dit vijfde Tuinfestival af te bijten. Bitter weinig volk nog op de weide van de pastoor toen ze begonnen maar dat kon hun pret in ieder geval niet drukken.

Met stevige covers uit onze eigen gouden dagen ( lees : The Beatles)  en andere onvergetelijke nummers, wisten ze zo vroeg op de avond toch de aanwezigen te bekoren.

 

The Member

RAW 5730Voor de meesten een absolute onbekende uit de Singel in Weelde was de volgende act. Helemaal solo met enkel een piano als ondersteuning was het een gewaagde onderneming om te proberen de vonk te laten overslaan. Al vanaf het eerste nummer lukte dit echter wonderwel. Na deze binnenkomer gooide de pianist uit de Singelstraat in Weelde er enkele eigen nummers tegenaan, afgewisseld met zorgvuldig uitgekozen covers.

 

Rich Danny & the Wealth

Na de eenzaamheid van de solist vulde de volgende groep het podium tot aan de rand. Niet enkel door het aantal muzikanten, maar ook door de muziek die ze brachten. Vol overgave zoals we ze ondertussen kennen speelden ze een set die iedereen binnen enkele tellen op temperatuur bracht. Het rauwe stemgeluid van Patrique Smits, afgewisseld met de unieke sound van Heidi en Danny brengen telkens weer de massa in vervoering en ook dit keer was Ravels helemaal in de ban van hun muziek.

 

RAW 5826

Rene Redley

De Ravelse duivel doet al mocht natuurlijk niet ontbreken op dit jaarlijkse muziekfeest. De Ravelse schlagerkoning  die elk jaar op de affiche staat is een must als er sfeer moet worden gecreëerd. 

Dit keer wist hij zelfs uit te pakken met een nummer over Ravels waarmee hij het grootste Ravelse  “A Capella” koor ooit te pakken had. We durven zelfs beweren dat er verborgen talent zit in het Ravelse publiek als we de opnames opnieuw hebben bekeken. 

Naast zijn gekende Nederlandse repertoire met zelfs een nieuw nummer dat binnenkort op iTunes beschikbaar is pakte René uit met zijn Engelstalige covers die ook de meest sceptische toeschouwers op de been kreeg.

Als hij zijn “Café in de haven” inzet zingen honderden enthousiaste Redley fans uit volle borst mee. Hun avond kon toen allang niet meer stuk en toen ging hij nog een versnelling hoger….

redley

Time Bandits

Alides met enkele van zijn “original” Bandits waren de afsluiter op dit geslaagde festival dat met een record opkomst tevreden mag terugblikken op alweer een grandioze avond.

Alides had aan Ivo Borgmans een spetterend optreden beloofd en vanaf het eerste ogenblik was het publiek in de ban van deze mysterieuze bandits. Hier en daar viel er nog wel eentje uit de lucht wanneer ze eindelijk doorhadden wie er eigenlijk op hun podium stond toen ze enkele van hun monsterhits zoals “ I’m specialised” of “Endless Road” begonnen. “ The man with the golden voice” heeft nog niks van zijn kwaliteiten verloren en zijn gitaarspel is nog als vanouds, rauw, eerlijk en heerlijk meeslepend.

Ook de hommage die Alides aan Prince bracht was “spot on”. Kiss en 1999 waren een hommage aan een groot artiest die ons heeft verlaten en waarvoor de Time Bandits groot respect hadden.

Geen wonder dat het ondertussen over half twee in de ochtend was geworden …… alweer een avond om te koesteren in ons geheugen en de datum alweer aankruisen voor het volgende Tuinfestival….. 11 augustus 2018.

Tijd om op te breken….. DJ-Kristof zal de late feestvierders nog wel entertainen, daar zijn we gerust in.

time bandits

 

1rawepo camera Foto reportage 5e Tuinfestival  | DEEL 1

We hebben al een eerste beperkte fotoreportage klaar.

Hou de volgende dagen de site in de gaten als u nog meer foto’s wil zien van de Tuinfestivalgangers. Klik op onderstaande foto voor de reportage....

 

 RAW 5701

 

 

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1