• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19

superhuis1500

dinsdag 18 december 2018

cadillacs1976b

Het farmfestival in Weelde is dit jaar al aan zijn 4e editie toe.

Voor dit jaar hebben ze naast Rich Danny & the Wealth nog maar eens een oude lokale band van onder het stof gehaald met “the Caddilacs”, wereldberoemd in onze contreien in de 70’s en 80’s. 

Als u kaarten wil voor deze unieke gelegenheid moet u snel zijn, de voorverkoop begint vandaag.

 

The Lineup van het 4e Farmfestival.

ZINGENDEZAAG

De Zingende zaag 

Traditiegetrouw zal “De Zingende Zaag” ook dit jaar weer het festival op gang trekken. De bezetting verandert elk jaar weer een beetje, maar de playlist blijft wel in dezelfde stijl. Luk Van Gils en zijn zootje ongeregeld zullen zelf waarschijnlijk weer zeker zoveel plezier beleven aan hun optreden als de bezoekers, maar dat maakt het aan de andere kant ook weer zo aangenaam en relaxed.

We denken niet dat hun gitarist…. de Ron, die vorig jaar door een zwaar ongeval niet kon deelnemen aan de derde editie er dit jaar al weer helemaal bij zal kunnen zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat we hem in de toekomst nog in één of andere rol terug zullen zien op het podium van toekomstige Farmfestivals.

cadillacs2000

The Caddilacs

De “ouderen” onder ons moeten al wat verder terug in hun geheugen graven, maar toch zullen ze zich zeker The Caddilacs herinneren uit de zeventiger en tachtiger jaren van vorige eeuw (?)

Jazeker, het lijkt net om de hoek maar we praten al snel over bijna een halve eeuw terug dat deze Rock & Roll gang de Noorderkempen en Zuid Nederland onveilig maakten met hun ongedwongen en aanstekelijke good old rock music. 

Speciaal voor de gelegenheid haalden de leden van the Caddilacs van weleer hun gitaren vanonder het stof en werken op dit ogenblik aan de voorbereiding van een éénmalig reünieconcert op het 4e Farmfestival. De mannen beginnen allemaal al een respectabele leeftijd te krijgen maar swingen nog als vanouds, echte rockers zijn gewoon niet klein te krijgen. De oorspronkelijke bezetting met Willy Bols, zanger-gitarist uit Weelde,  Ed Szarzynski de tweede gitarist-zanger uit Ravels, bassist Roger Van Gils, ook al uit Weelde, gitarist Henk Severijns uit Baarle Nassau en Jan Van Dongen aan de drums op onderstaande foto van het jaar 2000 zullen u aangenaam verrassen met nummers die nog steeds bekend in de oren zullen klinken na al die jaren.

cadillacs1976

De zwart wit prent dateert van de opstart van de groep rond 1974. Ze speelden alle parochiezalen en kermistenten in de Kempen en Zuid Nederland plat in hun beginjaren en waren zo goed als legendarisch in de regio Turnhout. Dit optreden zal wellicht de laatste keer zijn dat The (original) Caddilacs te zien zullen zijn, een niet te missen gelegenheid om geschiedenis aan het werk te zien.

reminder

Reminder

Deze Nederlandse groep uit Noord Brabant haalde de mosterd bij de mountain music en het bluegrass genre.

Ze waren al beïnvloed door groepen als Old Crow Medicine Show, maar ook door Mumford & Sons toen ze in 2012 begonnen. 

Rob, Jelle en Jop met een paar gitaren en een pilsje lekkere folk en bluegrass starten toen met muziek te maken. Dat smaakte naar meer. Met een pakkende setlist folknummers de podia betreden, dat werd het idee. Toen Koen als zanger aantrad kon die wens echt vervuld worden. Nog beter. Reminder was geboren.

Reminder combineert American Roots Music en progressieve Bluegrass tot hun eigen Reminder sound. Dat betekent een eigentijdse stringband met mandoline, banjo, gitaar en contrabas, uitdagende zang en ‘drums not allowed’. 

Ze spelen veelal eigen werk waarin meerstemmige zang en uitsluitend gitaar en contrabas als ritmesectie het karakter vormen. De mannen van Reminder staan voor entertainment op het podium, waarbij ze elke kans grijpen om te vlammen en te overdonderen. 

"Een band van nu met de sound van toen, Reminder brengt de Amerikaanse folklore tot leven met een repertoire aan eigen nummers en een flinke dosis energie"  

 

Rich Danny and the Wealth

richdanny pool

De volgende kleppers hebben weinig introductie nodig in onze streek. Al sinds de jaren tachtig namen ze de fakkel over van The Caddilacs en hebben deze nadien nooit meer afgegeven.

Danny Van Gils, Patrique Smits, Ramon Van Gennip vormen nog steeds de kern van de groep die met hun enorme repertoire, gaande van keiharde covers van de sixties en seventies maar ook verrassend leuke nummers van recente makelij graag de tent op stelten zetten. Zoals ze zelf aangeven op hun website is Rich Danny and the Wealth geen suf amusementsorkest …. Maar dat hoeven we aan jullie al lang niet meer uit te leggen.

richdanny bw

Sinds 1986 reist deze 8 koppige puinhoop voor een habbekrats door de lage landen. Vers bloed zorgt voor een bijzonder gemêleerd gezelschap waarbij de jongste bandleden early twintigers zijn en de oudste bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Dat zij letterlijk verschillende generaties hebben voorzien van vette feestmuziek, leverde in 2011 een nominatie voor een Ravelse cultuurprijs op.

Van mijn kant hoop ik enkel dat het vette “Never get old” van Nathaniel Ratliff nog op hun playlist staat. Anders mogen ze dit als hun eerste bisnummer spelen op speciaal verzoek !!!

funky franky 

DJ Funky Franky

Met deze plaatjesdraaier uit Turnhout zit het Farmfestival op hetzelfde spoor als de rest van de avond.

Zoals Funky Franky zelf al zegt …. Verwacht geen top 40 muziek van de laatste jaren want deze jonge knaap speelt oude dansmuziek .

 

VOORVERKOOP START OP 10 MAART OP VOLGENDE ADRESSEN:

Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar wegens de aard van de locatie.

SCHOENMAKERIJ LUK - RAVELS

ZINGENDE ZAAG - MEIR 33 - WEELDE   OP  MA, DO VANAF  20:00 U   ZA VANAF 17:00 U

CAFE VAN DUN  - RAVELS EEL

 

2018 affiche Farmfestivalx