20181111 Herdenking Wapenstilstand

Op 11 november wordt elk jaar de herinnering levendig gehouden aan onze gesneuvelden, oorlogsslachtoffers, overleden politieke gevangenen en oud-strijders.

Het gemeentebestuur van Ravels organiseert dit jaar opnieuw een centrale 11-novemberviering. 

Misviering om 10.00 u in Sint Michielskerk te Weelde.

De herdenkingsplechtigheid begint om 10.00 uur met een misviering in de Sint-Michielskerk in de deelgemeente Weelde. 

Na de kerkelijke viering vertrekt iedereen in stoet naar het gemeentehuis. Daar verzamelen we rond het oorlogsmonument voor het tweede deel van de plechtigheid. Na de toespraak van burgemeester Walter Luyten lezen enkele kinderen een tekst voor. Fanfare Sint-Nicolauskring zorgt voor de muzikale begeleiding en op het einde wordt er een bloemstuk aan het monument neergelegd. Graag nodigen wij u uit om deze herdenking bij te wonen. Aan de militairen wordt gevraagd om in stadskledij te verschijnen.

Plechtigheden beginnen op dinsdag met scholen. 

Bovendien willen we u meedelen dat er ook op dinsdag 9 november 2021 plechtigheden zullen doorgaan. Samen met de kinderen van verschillende basisscholen worden er bezinningsmomenten georganiseerd aan de oorlogsmonumenten in Ravels (13.30 uur) en Poppel (14.15 uur). 

Tentoonstelling WO I in gemeentehuis. 

Tot en met 18 november 2021 kan je in het gemeentehuis van Weelde terecht voor een tentoonstelling over WO I. De tentoonstelling met foto’s/werken van Alois Lemmens, staat in het teken van de 11-novemberherdenking. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en na de herdenkingsplechtigheid op 11 november.