Uitnodiging Van onze verslaggever ter plaatse Weelde

Burgemeester Walter Luyten interviewt dorpsgenoot en journalist Patrick Van Gompel over zijn recent verschenen boek

Patrick Van Gompel wordt op vrijdag 8 april ontvangen in zijn geboortedorp Weelde naar aanleiding van zijn boek Van onze verslaggever ter plaatse.

Het wordt een bijzondere avond want voor één keer zijn de rollen omgekeerd: burgemeester Walter Luyten stelt de vragen! Het interview vindt plaats vanaf 19.30 uur in de gemeentezaal De Brouwerij, Weeldestraat 86, 2381 Ravels. Er werden ondertussen 115 tickets gereserveerd, maar er is nog ruimte. Reserveren kan nog tot vrijdagmiddag.

‘We kennen elkaar al geruime tijd” zegt burgemeester Walter Luyten “Midden de jaren ’70 reden we elke maandagmorgen samen naar ons kot in Gent”.  

Patrick, 65, ging op 1 februari met pensioen.  Daarom schreef hij een boek met de meest merkwaardige avonturen uit zijn journalistenloopbaan. Met dit boek zet hij een puntkomma achter een loopbaan van bijna 44 jaar voor kranten, radio en televisie.  Hij blijft nog wel aan het werk als freelancejournalist en auteur.

“Wat geweldig dat het gemeentebestuur van Ravels me wil ontvangen in mijn geboortedorp Weelde. Ik kijk ernaar uit om veel dorpsgenoten terug te zien. Op de slagvelden van de wereld heb ik dikwijls gedacht: hier sta ik dan, jongen uit Weelde. Ik ben mijn Kempense wortels nooit vergeten. Ik ben trouwens razend benieuwd naar de vragen van de burgemeester” zegt Patrick Van Gompel.

In “Van onze verslaggever ter plaatse” schrijft Patrick Van Gompel op meeslepende wijze over vier decennia journalistiek in Vlaanderen en de wereld. Zijn verslaggeving brengt hem tot in oorlogsgebieden als Irak, Libië, Somalië, Congo, Rwanda, Israël en Oekraïne. Maar evengoed aan de telefoon met Mick Jagger - Hi Patrick, how are you? - en bij Pim Fortuyn thuis. Van Gompel vertelt ook zijn kant van het verhaal: zijn eigen depressie en zijn confrontatie als jonge knaap met pedofiele leraren. Dat allemaal in een mediawereld die inhoudelijk en technisch continu evolueert.

“Ik vind dat alle mensen die gezond zijn ’s morgens fluitend uit bed zouden moeten stappen, omdat ze beseffen welk geluk ze hebben om een goede gezondheid te hebben. Ik heb in mijn leven veel miserie en menselijk leed gezien, misschien wel té veel. Het went nooit”, vertelt Patrick Van Gompel.

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers na het interview met elkaar bijpraten.
Er is ook gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van het boek aan te schaffen voor 24,95 EUR.

Iedereen is welkom tijdens deze unieke en boeiende avond over journalistiek. De toegang is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht via www.ravels.be/interview.

Wie is Patrick van Gompel:

Met het artikel “Rupsenplaag te Weelde” start Patrick Van Gompel (1957) zijn loopbaan in 1978 als lokale correspondent voor Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en De Volksgazet, en als reportagemaker voor weekbladen als Panorama. Tussen 1981 en 1989 werkt hij voor BRT 2 Omroep Antwerpen. Vanaf 1989 is hij verslaggever binnen- en buitenland voor VTM Nieuws en DPG Media.  

Hij was twintig jaar organisator van De Stripgidsdagen in Turnhout, hij is jurylid van de Knack Hercule Poirotprijs én bierbrouwer. 

Tickets? De toegang tot dit evenement is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht via www.ravels.be/interview