• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
zaterdag 29 februari 2020

Agenda

Download als een iCal bestand
Oldtimer Festival 2019
Zaterdag, 17 Augustus 2019, 10:00 - 17:00
Hits : 425
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact VZW Historische Machineclub Kempen, Schoolstraat 25, B 2381 Ravels - www.hmck.be

'Kniktractoren' blikvangers op het 31ste Oldtimer Festival van de Historische MachineClub Kempen, België's grootste en mooiste oldtimertractorshow.

17 en 18 augustus 2019 - Baetenheide Weelde - Ravels 

Hou je van oude tractoren en oude machines, bezoek dan zeker het Oldtimer Festival dat al voor de 30e keer plaatsvindt in Ravels. Het Oldtimer Festival ontstond in 1988 toen enkele enthousiaste verzamelaars van oude landbouwvoertuigen en -werktuigen besloten hun collectie aan het publiek te tonen. De belangstelling was zo groot dat al vlug beslist werd een jaarlijkse show in te richten onder de benaming ‘Historische Oogstfeesten Ravels’, later omgedoopt tot ‘Oldtimer Festival’.

Stond aanvankelijk het landbouwgebeuren centraal, dan is dit bijzonder evenement ondertussen uitgegroeid tot de grootste en mooiste oldtimertractorshow van België. Het Oldtimer Festival is dan ook één grote verzameling van oude machines. Er zijn honderden oude tractoren van allerlei merken, modellen en types, met benzine-, petroleum-, of dieselmotoren. Buiten de befaamde gloeikoptractoren en grote, machtige Amerikaanse prairietractoren uit begin vorige eeuw, zie je er ook een resem youngtimers, tractoren die  iets minder jaren tellen.

Thema: Kniktractoren 

Deze tractoren bestaan uit 2 delen waarbij het voorste en achterste deel in het midden van de tractor verbonden zijn door een scharnier.

De besturing gebeurt door het zwenken (of ‘knikken’) van deze onderdelen. Hierdoor hebben deze tractoren een zeer kleine draaicirkel met een uitzonderlijke wendbaarheid tot gevolg.

Vele bezienswaardigheden op het Oldtimer Festival 

Hou je meer van oude legervoertuigen, vrachtwagens, auto’s, motor- of bromfietsen? Geen probleem, je ziet hen allemaal op het Oldtimer Festival.

Stoomliefhebbers kunnen de stoomtractors en stoomwalsen komen bewonderen. Ze rijden er sissend en puffend rond terwijl de stokoude Lanz stoomlocomobiel gezwind een oude klompenmakerij draaiende houdt. Ondertussen zorgt de ook al honderdjarige Minneapolis-Moline stoomtractor voor de aandrijving van de antieke zaagbank.

De oude Fricke dorskas toont hoe er vroeger gedorsen werd. Met zulke grote dorskassen trokken de loonwerkers vroeger van boer naar boer om er het graan te dorsen. 

Spektakel vindt men op het demoterrein waar oude tractoren tonen wat zij kunnen. Zij ploeteren er door het zand terwijl zij een ploeg, eg, boomstammen of een oude wegenschaaf voortsleuren. Ook sensatie bij de trekkertrek en keientrek waar de oldtimer-tractoren tonen hoe sterk zij nog zijn.

Voor vermaak zorgen de nostalgische kermisattracties waarvan groot en klein kunnen genieten. Met de ouderwetse zwiermolen zweeft u door de lucht terwijl de kinderen zich uitleven op de draaimolen, springkastelen of in de zandbak.

De oude authentieke woonwagens zorgen dan weer voor een heel aparte sfeer. Ambachtelijk houtsnijwerk en geslepen ramen zorgen voor een prachtig interieur.

Op de grote onderdelenmarkt kan je rustig rondneuzen tussen allerlei oude en nieuwe spullen. Je vindt er ook oldtimer- en instructieboeken.

Een bezoek aan het Oldtimer Festival is dan ook echt de moeite waard. Buiten wel meer dan 2000 machines die je er kan bewonderen is het één gezellig familiaal gebeuren. In de feesttent geniet u bij aangename muziek van een gans gamma lekkere Belgische bieren.Voor de hongerigen is er een uitgebreide en verzorgde catering. Wat wil je nog meer? Kom dus mee genieten !

Nieuwe locatie!!

Het nieuwe showterrein bevindt zich op het terrein Baetenheide te Weelde, deelgemeente van Ravels. Een enig mooie locatie met veel groen! 

Bereikbaar via Koningsstraat, Weelde. Bewegwijzering is aanwezig.

U bent er welkom op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019 van 10 tot 17 u.

Inkom: 7 €, kind -12 jaar: gratis

Parking: gratis

Voorverkoop voor de inwoners van gemeente Ravels:

Inwoners van de gemeente Ravels kunnen op vertoning van hun identiteitskaart max. 4 toegangskaarten kopen aan een goedkopere prijs van 5,00 EUR. 
Deze kaarten zijn enkel te verkrijgen in de maanden juli en augustus aan het onthaal van het gemeentehuis, Gemeentelaan 60, 2381 Ravels, tijdens de openingsuren. 
Gekochte kaarten worden niet terugbetaald.

Nadere informatie:

Tom Van de Pol 0474 44 79 02 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wendy Jansen 0473 81 89 48 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie Baetenheide
Baetenheide
Weelde
2381
België
Delen