• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
zaterdag 11 juli 2020
NIEUWTJES

Dovre - kop

Hoewel het afgelopen jaar enkele ijzergieterijen in België de handdoek in de ring moesten gooien, houdt het in Weelde gevestigde Dovre, onder leiding van CEO en eigenaar Tom Gehem, meer dan stand met een flinke groei en een omzet van ruim 35 miljoen euro.

DOVRE INNOVEERT OP STERKE FUNDAMENTEN

Dovre Weelde_-_management
“Het geheime ingrediënt achter het succes van Dovre is innovatie gefundeerd op een sterk verleden met een marktimago van solide kwaliteit”, verklaart Marcel Roovers, de nieuwe CCO en verantwoordelijke voor new product development bij de Belgische ijzergieterij.

Dovre logoDovre blijft triomferen en bouwt verder aan hun reeds vergaarde kennis. Vijftig jaar van expertise, daar breek je niet zomaar mee. Dankzij veranderingen in het management, onder meer de nieuwe CCO Marcel Roovers, waait er wel een frisse wind door het beleid. Zo gaat Dovre resoluut voor trendwatching, constante verbetering in milieuvriendelijkheid van zijn producten en een optimale prijsstelling. Verder durft Dovre nog zwaar te investeren in de meest performante gietmachines en dat loont. “We investeerden pas nog 3 miljoen euro in een nieuwe gietlijn”, verklaart financieel directeur Rudy Sterkens.

“Kachels en haarden staan niet langer levenslang in de huiskamer. Het zijn echte modeverschijnselen geworden en die moeten we als producent nauw opvolgen. De afgelopen twee jaar stuurde ik het designteam dan ook naar enkele designbeurzen,en met succes. De ontwerpers bruisen van inspiratie na zo’n week ondergedompeld te zijn in de nieuwste trends in mode, meubels en auto’s. Met prachtige nieuwe ontwerpen tot gevolg. Zo innoveren we niet alleen de succesvolle modellen van vroeger, maar denken we out of the box en beginnen op een leeg canvas”, vertelt CCO Roovers.Dovre Weelde

“Ook internationaal gelden deze regels”, besluit Roovers. “Niet alleen smaak en gewoontes verschillen enorm tussen landen, maar ook praktische zaken zoals de grootte van de woningen en nationale regelgeving inzake verwarming.” Het bedrijf focust erg op internationalisering en dat werpt zijn vruchten af. Dovre heeft zopas 25 nieuwe verdeelpunten in Oekraïne en ook in Rusland zijn hun kachels en haarden intussen gekend. “Waar ze in Oekraïne nog dol zijn op onze producten van 30 jaar geleden, vraagt de Duitse markt moderne, superstrakke toestellen die aan zeer specifieke normen moeten voldoen. Zo blijven we onszelf verbeteren en staan we geen
moment stil.”

Dovre Sense_103De wetgeving inzake milieuvriendelijkheid is een andere uitdaging voor kachelproducenten. Al is dit volgens Roovers een zeer positieve zaak. “In de jaren 80 was Dovre de eerste om simpelweg glazen deurtjes te plaatsen voor de open haarden om het energieverlies tegen te gaan. Vandaag ontwikkelen we systemen van secundaire en zelfs tertiaire verbranding om de uitstoot van fijn stof bij onze haarden en kachels tot het minimum te beperken. De regelgeving hieromtrent is constant in beweging en varieert vaak van land tot land, maar ze houdt ons en Herman Van Loon, de productieverantwoordelijke in Polen en België voor assemblage, gieterij, logistiek, wakker om zo telkens opnieuw een stap vooruit te gaan inzake ecologische productontwikkeling”, aldus Roovers. Hiernaast werkt Dovre deels met groene energie dankzij het grote oppervlak van zonnepanelen op zijn productiehal en zijn ze gedeeltelijk aan het overschakelen naar elektrische voertuigen. Ook recycleren ze bij productie oud ijzer en schroot.

Zo is Dovre een treffend voorbeeld van hoe nieuwe uitdagingen inzake internationalisering, nieuwe milieurichtlijnen en veranderende modetrends het bedrijf constant in beweging houden en aanzetten tot innovatie en creativiteit. “We gaan recht vooruit met Dovre, zonder te breken met het verleden”, besluit Roovers.


DOVRE, VUUR MET KARAKTER

Dovre -_kachels
Dovre staat garant voor authentieke warmte met echte vlammen. De stijlvolle kachels en haarden van Dovre zijn steeds vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Elke kachel en haard die de productie verlaat, zijn de ideale warmtegeleiders die kwaliteit, design en duurzaamheid uitstralen. De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden is bovendien voorzien van een uniek, dubbel verbrandingssysteem, waarbij extra verwarmde lucht in de verbrandingskamer wordt toegelaten. Deze naverbranding zorgt ervoor dat resterende, niet volledig verbrande
rookgassen opnieuw ontvlammen. Gevolg: een hoger rendement, én een schonere verbranding. Dovre creëert smaakvolle warmte en gezelligheid op maat van elke thuis.

Voor meer informatie: www.dovre.be