• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
donderdag 17 oktober 2019
van gils bakkerij 
OUD-TURNHOUT/WEELDE – Barbara Kamst (33) en Stijn Van Gils (32) van Van Gils Bakkerij in Weelde openen dit weekend hun tweede bakkerij in het centrum van Oud-Turnhout. 
Het jonge koppel neemt de vroegere bakkerij Borgmans aan de Steenweg op Turnhout over. 
 

Met hun kwaliteitsproducten verwachten ze snel voet aan grond te krijgen in Oud-Turnhout. Hun broodronde in Weelde stopt zaterdag na 34 jaar.

Barbara en Stijn namen op 1 januari 2014 de bakkerij aan de Weeldestraat in Weelde over waar Stijn voordien 15 jaar had gewerkt en doopten die om tot Van Gils Bakkerij. Intussen werkten ze sterk aan de kwaliteit door voor hun verschillende broden betere bloemsoorten en vetten te gaan gebruiken. Koffiekoeken worden voortaan gemaakt met echte boter. Het resultaat is een uitstekend draaiende bakkerij.
 

Een mooie opportuniteit

Onlangs deed zich de mogelijkheid voor om bakkerij Borgmans in Oud-Turnhout over te nemen en die lieten ze niet liggen. “De zaak is prima gelegen, in het centrum van de gemeente en langs een drukke doorgangsweg met parkeerplaatsen voor de deur”, argumenteert het koppel. “Bovendien bruist Oud-Turnhout, er is van alles te beleven.” Dat er in de buurt nog enkele bakkers zijn gevestigd, schrikt hen niet af. “Het zet aan om scherp te blijven en kwaliteit te leveren.” Hun tweede zaak krijgt dezelfde naam en logo als in Weelde. De twee vroegere winkelbediendes Brigitte en Anja blijven aan de slag.
 
Alles voor de twee bakkerijen zal in Weelde worden gebakken. De producten voor Oud-Turnhout worden elke ochtend vers naar daar getransporteerd. “Met de tweede zaak erbij kunnen we de machines in Weelde optimaliseren. We hebben er voldoende capaciteit om twee bakkerijen te bevoorraden”, legt bakker Stijn uit. 
 
In Oud-Turnhout biedt het koppel een grote variëteit aan brood, broodjes, koffiekoeken en patisserie. Bijzonder zijn het glutenvrij brood en gebak. “We staan ook bekend voor ons lekker worstenbrood dat we maken met uitstekend gehakt van de plaatselijke beenhouwer in Weelde”, zegt Stijn. Nieuw in het assortiment zijn kwaliteitspralines en smoskes. 
 
Zaterdag 10 oktober gaan de deuren open van Van Gils Bakkerij II. Op tien dagen tijd onderging de buitengevel en het interieur een complete metamorfose. Om de opening te vieren krijgen de klanten zaterdag (en zondag zolang de voorraad strekt) een kaart met kortingsbonnen voor de komende weken. 
 

Broodronde stopt in Weelde

Samen met de start in Oud-Turnhout eindigt de broodronde in Weelde. Zaterdag neemt medewerkster Marie na 34 jaar afscheid van haar klanten. “Die broodtoer was niet langer rendabel”, zegt Barbara. “Marie heeft voor de klanten persoonlijk een kaartje gemaakt om het nieuws mee te delen. Die hebben dat heel goed opgenomen.”
 
Van Gils Bakkerij, Steenweg op Turnhout 29, Oud-Turnhout, 014 45 35 44, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., open: ma tot wo van 7 tot 18 uur, vr + za van 7 tot 17 uur, zo van 7 tot 12.30 uur, do gesloten