• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
donderdag 16 juli 2020
NIEUWTJES

Inwoners uit Ravels kunnen een afgeprijsd ticket van € 3.00 i.p.v. € 6.00 afhalen op het Gemeentehuis tijdens openingsuren.

Internationale rashondenshow 2017
De Koninklijke Kempische Kynologenclub van Turnhout zal het weekeinde van 25 en 26 februari  2017 in het teken zetten van onze geliefde honden. 
In de vroegere NAVO-hallen Geeneinde 54  te Weelde worden er 2083 viervoeters, nl. 934 op ZATERDAG en 1149 op ZONDAG (verdeeld over 250 verschillende rassen) verwacht met hun baasjes en bazinnetjes. Ze komen om hun beste beentje voor te zetten en dingen mee naar de mooiste hond van deze tentoonstelling. 
 

De voorbereidingen zijn volop bezig. 

Reeds voor de 44ste maal wordt deze tentoonstelling georganiseerd. Enkele jaren geleden vierden de KKK'ers hun 50-jarig bestaan. De KKK-Turnhout ( Koninklijke Kempische Kynologenclub vzw ) is een vaste waarde in de Kempen wat betreft kynologie en hondensport in België.
 

Vele nationaliteiten uit gans Europa tekenen present.

Reeds om 8 uur worden de mensen met hun honden verwacht in de hallen. Zij komen uit verschillende windstreken.:493  Nederlanders, 228 Duitsers, 120 Fransen, 1 Deen, 1 Spanjaard,1 Italiaan, Engelsen en zelfs negen deelnemers uit Rusland en natuurlijk ook de Belgen (1146) zullen aanwezig zijn met hun beste honden.
 

Babyklasjes vanaf 4 maanden.

In de babyklas worden de hondjes reeds vanaf 4 maanden toegelaten, in de puppyklas worden de hondjes vanaf 6 maanden toegelaten. Als ze 9 maanden oud zijn mogen ze hun kansen wagen in de jeugdklas en vanaf 15 maanden kunnen ze meedingen in de open klas of in de intermediaire klas. Deze klas geeft samen met de gebruikshondenklas of de kampioensklas de mogelijkheid om de kampioenstitel te behalen. Daarvoor moet de keurmeester de honden wel klasseren met een uitmuntend en de hond ook als eerste van zijn klas plaatsen.
 

Keuring voor verschillende rassen. 

De honden worden dus gekeurd in verschillende klassen en ook worden de reuen en de teven afzonderlijk gekeurd. In een klas worden de honden dus geklasseerd. De beste van elke klas komt later in competitie met de andere besten van de andere klassen binnen eenzelfde ras. Elke beste reu of teef van een ras kan dan, als deze de kwalificatie uitmuntend heeft behaald, een certificaat voor het kampioenschap bekomen ( CAC, Certificat d' Aptitude au Championnat of CACIB dat is Certificat d' Aptitude au Championnat Internationale ). De hond die op verschillende tentoonstellingen dit CAC of CACIB heeft behaald kan dan de titel van Belgisch Kampioen of Internationaal Kampioen verdienen. 
 

Nationale en Internationale titels te winnen.labrador

Naast de nationale kampioenstitels kunnen de honden dus ook op deze tentoonstelling Internationale titels behalen , nu kunnen ze ook jeugdkampioen en veteranenkampioen worden 
Op onze tentoonstelling verwachten we 23 verschillende keurmeesters die uit 10 verschillende landen komen, waarvan 10 Belgen, 2 Nederlanders, 2 Duitsers, 2 Engelsen, 1 Noorse en 6 Ieren. Elke keurmeester heeft zowat zijn eigen specialiteit. Zo worden op zaterdag de herdershonden gekeurd .Een Ierse keurmeester zoekt ook de beste Engelse herdershond uit zoals de Bobtail en de Bearded Collie. Een Belgische vrouw keurt de Hongaarse herdershonden. Voor de Mechelse herder is er een Nederlander als keurmeester voorzien en voor het Schipperke een Belg. Ook de terriërs komen op zaterdag aan de beurt. De jachthonden worden ook samen met de windhonden op zaterdag gekeurd. De Golden Retrievers zullen gekeurd worden door een Engelse dame. Van dit ras zullen er een groot aantal aanwezig zijn nl. 53.
Dit populaire ras staat dikwijls op de derde plaats wat betreft het aantal inschrijvingen. Van de labradors zijn er 70 aanwezig.
IMG 8887bOp zondag zijn dan de Molossers, Pinchers en Schnauzers aan de beurt. Hier zullen dus de Duitse Doggen (48) ,St.Bernard (9) en Berner Sennenhonden (50) aantreden. Ook de Dobermannen (12) en de Rotweilers  (23) zijn van de partij. De Poolhonden, de Teckels (92) en de Lopende Honden zoals de Bassets maken ook hun opwachting op zondag. De Gezelschapshonden zoals Poedels (49), Maltesers en Bichonnekes enz. mogen op zondag meedoen. 
Minder gekende rassen zullen ook aanwezig zijn: de Cane Corso (18), de Lagotto Romagnolo (6), de Västgötaspetz (3). de Islenkur Fjárhundur (4) en Broholmer (3)
 

Ook plaats voor standhouders en kinderanimatie.

Naast de verschillende keuringen zijn er natuurlijk ook de diverse standhouders die hun waren aanprijzen. De kinderen worden ook verwend in een tekenhoek die speciaal voor hen wordt voorzien en ervaren begeleiders houden zich met de kinderen bezig. 
 

Spectaculaire showhandling.handling

Verder is er tijdens de twee dagen ook nog tijd voor een aparte competitie showhandling. Hier wedijveren de jongeren en ouderen jonger dan 18 en ouder dan 18 jaar voor de titel van de beste Handler van de dag. Een jaarlijkse competitie brengt deze winnaars in competitie voor een plaatsje in Engeland op de grote Crufts Dogshow. 
Iedereen is in de vroegere NAVO-hallen,  Geeneinde 54 te Weelde welkom voor de prijs van 6 euro. De kinderen tot 12 jaar mogen hier gratis binnen.
 

Inwoners uit Ravels kunnen een afgeprijsd ticket van € 3.00 i.p.v. € 6.00 afhalen op het Gemeentehuis tijdens openingsuren.