may van oerle
Naar aanleiding van het artikel dat vandaag verschenen is in HLN over de CO vergiftiging van mevrouw Van Oerle hadden wij als Brandweer Ravels graag even gereageerd op dit artikel.

Onze gedachten gaan in eerste plaats natuurlijk uit naar de nabestaanden van het slachtoffer.

 

Informatie niet correct. 

De informatie die verschenen is in dit artikel is echter onjuist, en graag hadden wij hieroer een verduidelijking gegeven.

 

Zaterdagnacht 17 februari vond er een interventie van de hulpdiensten plaats in een eengezinswoning in de Lijsterweg te Ravels. De ziekenwagen kwam, na een oproep m.b.t. een bewusteloos slachtoffer, ter plaatse en merkte dat hun persoonlijke CO-melders in alarm gingen. Het aanwezige ambulancepersoneel reageerde onmiddellijk door het vrouwelijke slachtoffer en haar zoon, die via de hulp van het hulpcentrum 100 met de reanimatie was gestart, naar buiten te brengen en de reanimatie over te nemen.

Onmiddellijk werd ook de brandweer van Ravels opgeroepen om verdere metingen uit te voeren en na te gaan of er in de woning nog andere slachtoffers aanwezig waren. Bij het betreden van de woning gaven de meettoestellen van de brandweer een gevaarlijke concentratie CO aan. Hierop hebben de brandweerlieden dadelijk alle verbrandingstoestellen uitgeschakeld en zo veel mogelijk ramen en deuren geopend om de bron van CO weg te nemen en de concentratie zo snel mogelijk te doen zakken. De vader was op het moment van de interventie niet aanwezig.

Na ca. 30 min. reanimeren kreeg het ziekenwagenpersoneel terug een hartslag bij de vrouw. Hierop werden zij en haar zoon vervoerd naar het universitair ziekenhuis te Antwerpen voor de gepaste behandeling in een hyperbare omgeving. In de loop van de nacht van zaterdag op zondag overleed de vrouw.

 

Onderzoek politie. 

Hierdoor was een onderzoek door het labo van de politie noodzakelijk,

Om zeker te zijn dat zij veilig de woning konden betreden, werden ze zondagochtend omstreeks 10u vergezeld door de brandweer. Die kon vaststellen dat er geen CO meer aanwezig was in de woning.

 

Omstreeks 11u, werden de brandweer en de ziekenwagen opnieuw opgeroepen via het hulpcentrum 112 naar hetzelfde adres daar de bewoner een ander verbrandingstoestel had ingeschakeld en zich onwel voelde. Hij vreesde voor aanwezigheid van CO. Bij meting door de brandweer werd vastgesteld dat er geen CO aanwezig was in de woning. Voor de zekerheid voerde het ziekenwagenpersoneel verschillende onderzoeken bij de bewoner uit. Gelukkig werd er niets negatief vastgesteld.

 

Wij betreuren nogmaals de foute informatie die in het artikel verschenen is.

Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden en kennissen van mevrouw Van Oerle.

 

meer info over CO www.koolstofmonoxide.be