• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
zaterdag 4 juli 2020
NIEUWTJES

brandweerBrandweer Ravels schittert op het Belgisch kampioenschap zaalvoetbal voor brandweer ploegen.

Met volle moed vertrokken we richting Bree om mee te strijden naar de Belgische titel, wetend dat ons beste resultaat ooit de 10e plaats was wisten we dat het geen makkelijk opdracht zou worden.

We werden onderverdeeld in een reeks met 4 ploegen, waar de uittredend Belgisch kampioen Antwerpen 1 al een zware concurent was, de andere waren Anzegem en Leopoldsburg, en je moest bij de eerste twee in de reeks aankomen om naar de reeksen voor de eerste acht plaatsen te gaan. We begonnen sterk aan onze eerste wedstrijd en wonnen die uiteindelijk met 2-0, wat ons opviel was dat het niveau de laatste jaren flink omhoog is gegaan bij alle ploegen maar ook bij ons natuurlijk.

De tweede wedstrijd was tegen Anzegem, dat vooral met zeer jonge maar goede spelers kwam aandraven, we kwamen 0-1 achter maar vochten flink terug en wonnen de wedstrijd nog met 2 -1. Nu antwerpen 1 ook zijn andere wedstrijd had gewonnen wisten we met nog 1 wedstrijd tegen elkaar te spelen dat we allebei al doorgingen naar de volgende ronde. De wedstrijd tegen Antwerpen 1 werd met 2 - 0 verloren door ons.

Nu zaten we bij de laatste acht, iets wat we nog nooit hadden gepresteerd, we werden weer onderverdeeld in een reeks van 4 ploegen, en de eerste twee zouden in kruisfinales onderling uitvechten wie de finale mocht spelen. Ons eerste wedstrijd was tegen Gent 1 en bijna onmiddellijk achter onze wedstrijd tegen antwerpen 1. We wisten dat Gent een heel sterke ploeg was en vele zagen hen al als nieuwe kampioenen, tot onze grote verbazing kwamen we 2-0 voor, maar Gent maakte al snel daarna gelijk tot 2-2. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar toch kon Gent op het laatst nog tweemaal scoren en was de einduitslag 2-4 voor Gent. Onze kopjes gingen een beetje hangen, maar niet voor lang, als we Gent het zo moeilijk konden maken moet er voor de rest veel meer in zitten met die instelling gingen we verder. Bree was onze volgende tegenstander en we begonnen goed aan onze wedstrijd en speelde weer heel goed samen wat in een mooie 3-0 eindigde. Nu nog tegen Leuven winnen en we spelen de kruisfinales, niet zo'n gemakkelijke opdracht als je weet dat Leuven nog geen enkele wedstrijd had verloren op dit tornooi. We begonnen sterk en hadden duidelijk geen schrik van Leuven wat een mooie 3 - 0 overwinning opleverde. Nu was het tellen want Ravels, Gent en Leuven hadden allemaal evenveel punten en zou het doelpunten saldo de doorslag geven. Gent had 1 doelpunt meer als ons en werden groepswinnaar maar wij werden tweede en speelde zo de halve finale.

Hierin kwamen uit tegen de eerste van de andere reeks en dit was Zaventem. We begonnen heel goed aan onze wedstrijd en kregen enkele zeer goede kansen, maar die gingen er jammer genoeg niet in, en toen kwam Zaventem op de counter en boem 1-0, toen ging het snel telkens als Zaventem in aanval was scoorde het wat een 5-0 voorsprong opleverde. Toch gaven we niet op en knokte terug naar 5 -3. Zavemtem scoorde nog eenmaal 6-3 toch was Ravels vanaf dat moment de betere ploeg en scoorde het zelf ook nog 6-4 wat de einduitslag ook was, maar Zaventem was blij dat het niet langer duurde of misschien had Ravels dan wel in de finale gestaan. Maar nu mochten we spelen voor de 3e & 4e plaats wat ook al mooi was. Hier kwamen we een oude bekende tegen en mochten tegen Gent iets recht zetten. Eerst was het telkens achtervolgen tot 3-3 maar vanaf toen gingen we erop en erover en wonnen de wedstrijd met 6-3. Zeer knappe prestatie van Brandweer Ravels om als 3de te eindigen tussen al deze groten steden die met hun veel grotere korpsen uit meer potentieel kunnen kiezen. Steden als Antwerpen, Hasselt, Gent, Bree, Maaseik ... Met veel dank aan de spelers; Geert Jansens, Dominique Van Eyke, Bart Nooyens, Bart Jansens, Jimmy Adriaansen en onze stagaires Michel en Theo en coach Mil eindklassement: 1: Kampioen Antwerpen 2 2: Zaventem 3: Ravels 4: Gent 1 5: Antwerpen 1 6: Leuven 7: Bree 8: Mechelen 9: Anzegem 10: Brasschaat 11: Leopoldsburg 12: Hasselt 13: Gent 2 14: Hoeselt 15: Maaseik 16: Malle