nazorg Chiara1Steenweg Baarle

Hoewel het nog steeds stevig waait mogen we stellen dat storm Chiara haar tijd van gaan gekomen is.

Het blijft echter nog steeds opletten geblazen voor de naweeën van de stormwinden. De brandweer is ondertussen begonnen met de nazorg van een 30 tal oproepen van zondag.

Nazorg nog steeds bezig.

Hoewel het aantal oproepen dus relatief beperkt bleef, deels omdat de mensen tijdig gewaarschuwd waren, zijn er toch wel een aantal schadegevallen op te tekenen na de doortocht van Chiara doorheen Ravels.

De brandweer is al de hele voormiddag druk doende met de nasleep van de oproepen, in Poppel aan de Steenweg Baarle werd assistentie verleend om een dak te herstellen en werden nog wat zware afgewaaide takken veilig verwijderd.

nazorg Chiara2

nazorg Chiara3

Kopgevels zwakke punten.

In Weelde was er naast de gevel die uit de kalverstal waaide en het stukje gevel in Weelde-Statie nog een andere gevel die niet bestand bleek tegen de beukende windvlagen. Het werkhuis van Rik Hermans aan het begin van de Elzenstraat bleek ook niet opgewassen tegen dit woeste geweld.

gevel werkhuis HermansAchtergevel werkhuis Hermans

Het zal nog wel even verder duren met rukwinden van 70  tot 80 km/u als er nog eens een bui valt. Morgen kan de wind nog eens aanwakkeren tot 6 beaufort.

Weersoorspelling komende dagen

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht vallen er nog buien. Die trekken geleidelijk naar Duitsland. Tijdens het tweede deel van de nacht krijgen we opklaringen vanaf de kust en koelt het af tot 4°C. De aanhoudend stevige wind zorgt ervoor dat het zeker niet gaan vriezen.

Morgen  11 feb     2 °C       8 °C       W   5-6 Bf     0-2 mm regen

Morgen krijgt de zon vrij veel ruimte. Het blijft grotendeels droog al is een lokale bui tijdens de namiddag niet uitgesloten. De temperaturen stijgen tot zo'n 8°C. We moeten nog steeds rekening houden met een harde wind uit het westen.

Woensdag  12 feb   2 °C        7 °C        W   4-5 Bf     1-4 mm regen  

Wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er enkele buien. De wind levert weer een beetje in en waait nu aan 4-5 Beaufort uit het westen. Het kwik piekt op +7°C.