• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

DR animated gif

maandag 23 oktober 2017

clickhere bols

logovogelbescherming

Vogelbescherming Vlaanderen organiseert op zaterdag 19 augustus een stimulerende avond waarin we de toekomstplannen van de vereniging uit de doeken doen. 

Welke acties ondernemen we in jouw omgeving om vogels en andere dieren actief te helpen?

 

Prikkel jezelf en ontdek hoe ook jij een echte vogelbeschermengel kan zijn. We ontvangen twee special guests: Cees van Kempen maakt genomineerde natuurfilms voor IWP Wildlife Productions in binnen- en buitenland.

Hij toont enkele van zijn meesterwerkjes. Tim Hofmeester, gedragsecoloog aan de Wageningen University & Research (WUR), ontdekte een verrassend effect van de vos op de verspreiding van teken en de ziekte van Lyme.

 

Waar?

 

Boshuis Ravels, Jachtweg 27

Start: 19u – einde 22u

Gratis toegang

 

Alle belangstellende Natuurpuntleden van harte welkom. Ook gelegenheid om de nieuwe NP-kalender 2018  en boeken over de natuur aan te kopen

 

Natuurpunt heeft nog andere activiteiten gepland voor de maand augustus:

 

Nacht van de Vleermuis: op zoek naar het enige zoogdier dat kan vliegen

18 augustus 2017 @ 19:30 - 22:00

Boshuis, Jachtweg 27, Ravels

Eerst een power-point-presentatie door Jan Cortens over het leven van de vleermuizen. Bij het invallen van duisternis gaan we met bat-detectors op zoek naar deze vliegende zoogdieren. Onderweg staat er ook ook lichtval voor het lokken en determineren van nachtvlinders.Contactpersoon:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hooien in het Kijkverdriet, Ravels

19 augustus 2017 @ 09:00 - 13:00

Samenkomst aan het Boshuis, Jachtweg 27, Ravels, België

De hooitijd voor de natte weilandjes in het Kijkverdriet is weer aangebroken. Er wordt gemaaid en het maaisel wordt afgevoerd. Voor wie eens de handen uit de mouwen wil steken om dit enig stukje natuur mee te helpen beheren en graag buiten werkt.

Contactpersoon: conservator Daniël Coenen: gsm: 0495 60 76 88 en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er wordt gezorgd voor een drankje en een hapje.Laarzen aanbevolen!

 

Maandelijkse wandeling in de omgeving van de Ravelse gewestbossen.

20 augustus 2017 @ 13:30 - 16:00

Boshuis, Jachtweg 27, 2380 Ravels, België

In de zomermaanden is een gegidste wandeling in de Ravelse Staatsbossen een heerlijk uitje. Fauna en flora laten zich zien en horen in al hun pracht en praal. Kom je mee genieten van deze gratis wandeling? Hartelijk welkom! Daarna kan je nagenieten in het Boshuis dat wordt gerund door de Ravelse kern van Natuurpunt.

Contactpersoon: Ward Steel: mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meebrengen: laarzen of wandelschoenen aangeraden. Honden niet toegelaten.

 

Hooien in het Kijkverdriet, Ravels

26 augustus 2017 @ 09:00 - 13:00

Samenkomst aan het Boshuis, Jachtweg 27, Ravels

De hooitijd voor de natte weilandjes in het Kijkverdriet is weer aangebroken. Er wordt gemaaid en het maaisel wordt afgevoerd. Voor wie graag buiten de handen uit de mouwen steekt en mee wil helpen aan het beheer van dit uniek stukje natuur.

Contactpersoon: conservator Daniël Coenen: gsm: 0495 60 76 88 en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is werkmateriaal ter beschikking. Een drankje en hapje zijn ook voorzien. Laarzen aanbevolen!

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1