1 DSCN5323 001
Dinsdagnamiddag gaf de kleuterafdeling van De Verrekijker in Weelde hun eerste ouders & grootoudersfeest nieuwe stijl in de sportzaal  van ’t Molenslop in Weelde. Natuurlijk moesten alle ouders & grootouders op de afspraak zijn om dit eerste optreden van hun vele oogappels te komen bewonderen.
 
1-DSCN51921-DSCN5195Nadat directrice Miek haar welkomwoordje  had gedaan kon onze stralende nakomelingen zich niet langer bedwingen en gingen ze van start met een wervelende show vol pret en leuk vermaak.

1- Liedjes en spelletjes van vroeger.

Juf Martine beet met haar groep de spits af met spelletjes en liedjes van vroeger, iets wat door de vele grootouders heel herkenbaar was. Zaklopen, steltenlopen, kruiwagen rijden… wie van de oudere generatie heeft dit niet gedaan in zijn jonge jaren.
 

Met de laarsjes aan de tuin in.

1-DSCN52611-DSCN5272Er is een tijd om te spelen maar er is ook tijd om te werken en na de spelletjes was het werkendag. De bende van juf An mocht papa of opa gaan helpen met de laarzen aan op het veld en in de tuin is er immers altijd werk voor de boeg.  Alles was natuurlijk steeds verpakt in een dansje met een liedje.
 

Rode zakdoek met witte stippen.

Als je moet werken krijg je het ook warm, daarom had opa altijd een rode sjaal met witte bollen. Ook de kinderen van juf Mandy hadden zo’n ouderwetse sjaal gekregen om na het zware tuinwerk hun zweet te kunnen wegvegen.
 

Zaadjes planten in de tuin.

1-DSCN52851-DSCN5299Ondertussen was de tijd daar om de zaadjes te gaan planten en daarvoor waren de kleuters van juf Kristien helemaal klaar voor. Met heel veel overgave deden ze hun werk om zo de groenten- en bloementuin  te prepareren voor de lente en de zomer.
 

Bloemen en gietertjes.

Zaadjes groeien niet vanzelf dachten de jongens en meisjes van juf Chloé. Die moeten water krijgen, en dat wilden ze wel even komen doen in hun mooie bloemen pakjes.
 

Oogsttijd.

1-DSCN53221-DSCN5339Met het klasje van juf Ilse was de laatste groep aan de beurt en natuurlijk moest die voor de oogst zorgen van de groenten.  De worteltjes werden geoogst zodat we allemaal weer de winter in  kunnen met een voorraad lekkere groenten.
Er werd gedurende de hele show heel veel gezwaaid vanuit het publiek en de kleinste pagadders hadden het soms wat moeilijk om hun mama’s, papa’s, vokes, moekes, bompa’s en bomma’s te vinden, maar na de show is het allemaal weer goed gekomen. Iedereen heeft elkaar gevonden bij een kopje koffie en een lekker stuk gebak….. terwijl men elkaar de verhalen vertelde over hoe goed hun oogappeltje het wel had gedaan vandaag. 
 
Fotoreportage: Ouders & grootoudersfeest de Verrekijker 2015