negensprong verkeersborden1
Kleurrijke borden in Poppel roepen op tot veilig verkeer in de Kabienstraat.
In het kader van hun jaarlijks weerkerend schoolproject “de verkeersweek” bedachten de kinderen, zowel kleuters als kinderen lagere school van basisschool De Negensprong te Poppel, slogans i.v.m. veilig verkeer.
 

negensprong verkeersborden2Veel creatief talent op de Negensprong.

De beste slogans werden nadien op een groot bord aangebracht. De kinderen konden helpen bij het aanbrengen en/of versieren van de borden. Het is duidelijk dat op De Negensprong heel wat creatieve talenten rondlopen. Want de resultaten mogen gezien worden. Vooraf werden alle bewoners van de Kabienstraat benaderd met de vraag of ze hun medewerking wilden verlenen aan deze actie. Alle buurtbewoners vonden het meteen een tof idee en gingen akkoord om zo’n bord in hun voortuin te laten plaatsen. 
 

Een hele maand ludieke actie.

Een maand lang zullen deze borden hun advies meedelen aan alle passanten. Deze ludieke actie heeft als doel om de verkeerssituatie in de straat veiliger te maken. Er zijn borden bij die gericht zijn op de kinderen bv. Helm en fluo, zijn een prima duo ! Andere slogans zijn bedoeld voor de autobestuurders, vaak ouders en/of grootouders bv. Parkeren langs de gele lijn, kan een dure grap zijn. Ook eentje die meer dan duidelijk is: Op inrit parkeren, is buren enerveren!
 

negensprong verkeersborden3Officieel ingehuldigd door alle kinderen.

De borden werden woensdag 28/9 officieel onthuld en ingehuldigd door alle kinderen. Ze werden bijgestaan door Flu en Jo, de 2 figuren die regelmatig de school bezoeken om de kinderen te sensibiliseren. Nadat er nog gezongen en gedanst werd, mochten Flu en Jo nog offcieel het fluolint doorknippen. Het startschot voor een hopelijk veilige maand in en om de Kabienstraat en schoolomgeving. Want verkeersveiligheid en verkeerseducatie blijven voor De Negensprong duidelijke prioriteiten.
Kortom, een leuk initiatief dat enkel mogelijk was via de hulp van de buren, de verkeersouders, de werkgroep verkeer, de leerkrachten en kinderen natuurlijk. Want “Iedereen paraat, voor een veilige straat !”
 
Meer foto's van de onthulling van de borden en de officiële inhuldiging door alle kinderen kan u via onderstaande link bekijken, © foto's BS De Negensprong.  
http://nl.fotoalbum.eu/vbsdenegensprong/a874718
 
negensprong verkeersborden