playback_2011_-_Winnaar_Tom_Waes_en_zijn_Spanjaarden24 Gesmaakte optredens in de Wouwer in Ravels.

Het Ravelse culturele centrum was gisteren alweer tot de nok gevuld voor de jaarlijkse playbackshow van Basisschool De Verrekijker uit Weelde. Het gekende ritueel van de vorige jaren herhaalde zich al meteen. Het opengaan van de deuren om stipt half zeven ontketende een ware tsunami aan mensen, allen op zoek naar de allerbeste plaatsen. Het was dan nog drie kwartier wachten op een parade van artiesten die achteraf zeer de moeite bleek.

playback_2011_-_Ouderraad_als_Spice_GirlsHet programma in drie delen, de leeftijdsgenoten zowat bij elkaar, werd afgetrapt door de jongsten.  De toon werd meteen gezet door de Twin Girls, twee cowgirls met een cover van Walking On Sunshine. Daarna was het de beurt aan rockchick Bab, Peter Koelewijn met zijn Rockets en Jill & Lauren met Get Up. De ietwat brave Kreuners vervolgden met Ik Wil Je, het innemende Vrede van Djumbo en de ambiance-hit Dos Cervesas van Tom Waes sloten deel 1 af. De jury trok zich even terug, maar na een verrassingsact van de ouderraad (Carine, Koen, Lianne en Nanda gingen helemaal los met Wannabe van de Spice Girls), kwamen ze met een eerste verdict. Tom Waes en zijn Spanjaarden kregen de meeste punten en mochten meteen hun mooie podium weer klaarmaken voor een bisnummer. De Twin Girls werden tweede, de Kreuners derde.

playback_2011_-_Alweer_bingo_voor_The_Village_PeopleBij de tweede categorie, met tien acts de grootste, kregen de jongens van The Village People niet enkel de zaal maar ook de jury helemaal mee met hun In The Navy. Daarmee prolongeerde ze hun titel van vorig jaar, toen ze ook met YMCA goud pakten. Het zilver was voor de swingende glittermeiden van M-Kids, het brons voor Belle Perez. Verder hoorden en zagen we ook het Superidee van Junior Eurosong 2010, de retro-medley van het Hollandse trio Luv, het macho The Only One van Ralf, het speelse en leuke Ik Ben Stapelgek Van Jou van Laura, Mama Mia door playback_2011-_Deze_glitterende_M-Kids_werden_tweedezowaar twee blonde Abba-grieten, Here Come All The Boys van dame-met-ballen Katerine en het grappige Doe Mennene Mexicano van Berrie van den Bebber die dit programma gedeelte afrondde.

Even bijkletsen, nog wat bestellen, of snel een korte plaspauze.... En dan op naar het laatste pakket artiesten. De lat werd al meteen hoog gelegd door de Baseballs die met Umbrella een flinke dosis rock'n roll het theater playback_2011_-_de_gouden_Baseballsinjoegen. Het niveau bleef hoog met het intense Hallelujah. Natalia en Gabriel Rios deden ons zo nog eens terugdenken aan de verschikkelijke aardbeving op Haiti... het publiek leek even roerloos. Daarna was het weer tijd voor volop vertier met het hoogritmische Allez Ola Ole van Jesse Matador, het nostalgische Hela Di Ladi La van de Dolly Dots, Waka Waka van de eigentijdse meidengroep rond Shakira en het catchy The Firemansong. playback_2011_-_Natalia_en_Gabriel_Rios_ontroerdenAfsluiter van de avond werd Push The Button van de pop/rock-dames van The Sugababes. Zij kregen van de jury  meteen plaats drie toebedeeld. Die had trouwens alle moeite om tot een eensluidend besluit te komen. Hallelujah werd uitgeroepen als nummer twee en moest zo de duimen leggen voor primus Umbrella van The Baseballs.   

Opvallend dit jaar waren de reacties in de zaal, over de winnaars waren de meesten het eens, al zijn kleine discussies nooit uit te sluiten in een competitie.  playback_2011_-_Presentatrices_juffen_Heidi_en_DorienGelukkig waren ouders, grootouders, peters en meters ter plaatse om hun niet in de prijzen gevallen oogappels op te vangen en hun toch lovende woorden toe te spelen.  

En zo werd de playbackshow 2011 van De Verrekijker er alweer eentje met hoogstaand entertainment. Iedereen presteerde sterk op de bühne van de Ravelse cultuurtempel. Op naar een stapje hoger ? Of toch maar gewoon opnieuw intekenen voor de editie van volgend jaar. Want ook dan zullen de "sterren" stralen !

De jury : Meester Benny, Chantal Bols (Wannadance), Zje De Bont, May van Oerle & Margriet van den Dries.

Meer foto's via deze link : http://picasaweb.google.com/patrickdrw/20110128Playback2011?authkey=Gv1sRgCJPYhMSjy8iyWw