© RAWEPO

Op 24 juni 2018 publiceerde RAWEPO het bericht van een onrustwekkende verdwijning van een man van Indische afkomst uit Weelde, Darshan Singh.

Op 17 oktober 2018 werd in een sloot in Bourbourg, een Franse gemeente tussen Calais en Duinkerke een in een zak gewikkeld lichaam ontdekt. Meer dan zes maanden later is, dankzij een aansteker in de zak van het slachtoffer van “De Kroeg” uit Weelde, een man gearresteerd.

Minieme aanwijzing... een briquet van De Kroeg.

Een reclameaansteker zoals er honderden zijn leidde tot de doorbraak in het onderzoek. Slechts één opschrift: "Café de Kroeg". En toch was deze kleine zwarte aansteker in de voorbije maanden en weken voor de Franse gendarmes van de onderzoeksafdeling (SR) van Lille en de Belgische autoriteiten de sleutel om een moord op te lossen na een zeer moeilijk onderzoek.

Ontdekking lichaam

Op 17 oktober, in Bourbourg (Nord), doet een afdelingsmedewerker die de kant van een departementale weg schoonmaakt een macabere ontdekking. Een lichaam opgerold in een zak. Alleen zijn voeten steken uit. Voor de gendarmes die het onderzoek opnemen, is het moeilijk om je iets anders voor te stellen dan een crimineel spoor.

Na een paar uur moeten, ondanks de aanwezigheid van een criminele identiteitstechnicus, de gendarmes de feiten onder ogen zien. Het lichaam, bijna totaal ontbonden, levert geen spoor op. "Aanvankelijk konden we niets vaststellen”, zegt een nader onderzoek.” Het lichaam was zo verslechterd dat we zijn geslacht of etniciteit niet konden vaststellen. Een nog te misbruiken vingerafdruk en een beetje DNA geven niets meer: het slachtoffer is onbekend bij het National Automated Fingerprint File (Fnaeg) en het geautomatiseerde vingerafdrukbestand (Faed).”

Maanden geleden verdwenen

Het is uiteindelijk de kleine aansteker die in de bodem van de zak van de overledene wordt gevonden die het mogelijk maakt om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Een beetje vooronderzoek geeft niets,  cafés met de naam "De Kroeg" zijn legio aan deze kant van de Belgische grens. De gendarmes besloten toen om door te gaan naar een Europese distributieur van de aansteker. Een paar weken later deed een eerste resultaat uit België het onderzoek herleven.

De dienst voor vermiste personen van de federale gerechtelijke politie in Brussel maakt tenslotte de link met de verontrustende verdwijning van Darshan Singh, een 42-jarige man die sinds eind juni 2018 geen enkel teken van leven heeft gegeven. Deze man woonde in Weelde, in België. En een paar honderd meter van zijn huis, bevindt zich een café ... "Café de Kroeg", waar de aansteker vandaan komt. Genetische analyses en een odontologisch onderzoek van het gebit bevestigen dat het lijk in Bourbourg dat van Darshan Singh is.

Een verdachte van Indiase nationaliteit

Deze ontdekking stelt de Belgen in staat om hun onderzoek opnieuw te starten, nu open voor opzettelijke doodslag. "De Belgen kwamen naar Frankrijk, de gendarmes gingen naar Ravels. “In dit geval was er een echte samenwerking”, zegt een bron die bekend is met de zaak. “Het is deze mooie samenwerking en de zeer regelmatige uitwisselingen tussen de twee diensten die het mogelijk hebben gemaakt om dit onderzoek op te lossen. "

Terwijl de Belgische recherchediensten al een verdachte konden identificeren , konden de gendarmes van de SR van Lille vaststellen dat dezelfde man in Frankrijk meerdere malen zijn telefoon  heeft geactiveerd, vlakbij de ontdekking van het lijk. "Er waren andere zeer interessante verbanden tussen deze man en de plaats van ontdekking van het lichaam", zegt dezelfde bron. “Voldoende elementen voor de Belgische politie om een paar weken geleden een man met de Indiase nationaliteit te bellen die in dezelfde kringen als het slachtoffer woonde. "

De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen. Hij legt voorlopig geen verklaringen af.

Bron: Le Parisien.

aansteker kroeg 

X

Right Click

Koken kost geld ..... foto's en video's maken kost ook geld :-)