PSX 20220614 155713

Het postkantoor van Ravels kwam gisteren in het nieuws met een nieuwtje waarbij we toch wel even de wenkbrauwen fronsten.

Twee jongeren uit het Nederlandse Tilburg zouden ons mooie postkantoor misbruiken voor hun drugshandeltje van cocaïne en heroïne.

"Ben Daverveld"

Wanneer bij de douane op Zaventem enkele malen de naam Ben Daverveld opdook in een illegale zending die aan drugs gerelateerd was  werd dit nader onderzocht.

Onderzoek wees uit dat een aantal van deze drugspaketten waren aangeboden op het postkantoor in Weelde tegenover het gemeentehuis, telkens op een dinsdagavond.

drugparcel

Het duurde niet lang of de volgende zending kwam eraan en toen lagen de mensen van Kempen Noord-Oost op vinkenslag en klisten de mannen bij hun kraag. Op het voertuig weermee "Ben" de pakjes kwam afleveren werd een klem geplaatst en stond daarna nog maanden lang op de parking van het Molenslop.

“Ben Daverveld” alias Gregory S. (26)  en zijn compagnon Yassine A.J. (22) werden veroordeeld tot een gevangenis van 16 maand maar ons gerecht zou ons gerecht niet zijn als dit allemaal met de mantel der liefde werd bedekt.
Enkel de voorhechtenis is effectief en de opgelegde boete kunnen de twee ook grotendeels met uitstel afbetalen.

De toch merkwaardige zaak inspireerde onze dichter van dienst tot het volgende rijm

“Zij verstuurden vanuit Weelde, en 't lukte biina,terwijl 't mor weinig scheelde dat ze leefden in weelde.

Maar de benadeelde werden gesnapt en zijn nu de veroordeelden,
Nu zitten ze in de cel en klagen dat ze zich verveelde
en daarom drugs verdeelden.

Maar beter was geweest dat ze i.p.v. verkoop en heling zelf teelde.
Nu weet 't Jan & alleman,
maar tja.... halve smart is gedeelde."
J.V.