• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
donderdag 23 november 2017

holyspiritfathers

In Poppel, op Tulderbos woont al jaren onze eigen moeder Theresa in de persoon van Marie José De Mulder.

Ze gaat onverstoord verde met haar levenswerk, India. Onlangs werd Marie José.... ja we mogen Marie José zeggen 80 jaar en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan.

 

India

Sinds jaren is Marie José begaan met het lot van de arme mensen in de binnenlandse dorpjes in India. Ze sprokkelt het hele jaar door centjes bij elkaar om hen zoveel mogelijk te steunen en jaarlijks brengt ze die opbrengsten persoonlijk naar de leider van de Holy Fathers Church in India.

Een aantal van deze fathers verblijven in Duitsland en zijn daar priester in parochies rond Frankfurt of Stuttgart, want ook in Duitsland heeft het priester tekort gevolgen voor de Christelijke geloofsgemeenschap. 

Om haar tachtigste verjaardag te vieren waren vijf van deze fathers speciaal over gekomen om haar te feliciteren op de hartelijke Indische manier met een overvloedige huisbereide maaltijd voor al haar gasten.

Ze begonnen natuurlijk met het opdragen van een H. Misviering in de tuin bij Marie José zelf en enkele mooie gezangen.

Marie José stond er natuurlijk op om iedereen hartelijk te danken voor hun aanwezigheid en had nog een kort woordje voor iedereen. 

 

Beste mensen, goede vrienden, 

 

Ik wil eerst even iets vertellen over het feest voor mijn tachtigste verjaardag.

5 Holy Spirit Fathers die in Duitse Parochies werken  (ook daar zijn te weinig  priesters)  hebben mij onlangs een zeer bijzonder verjaardagsfeest geschonken dat begon met een eucharistieviering in mijn tuin (met toestemming van onze pastoor)!

Daarna stond er een Indische diner op het programma met 3 soorten vlees, rijst, groenten, heerlijk pittig en op korte tijd gekookt door de Fathers! Het resultaat was buiten verwachting. 

Iedereen vond de viering bijzonder mooi, sereen en genoot van de speciale sfeer. Velen vertelden mij:

"We voelden ons even in India

 

Alle royale giften die ik voor mijn verjaardag heb mogen ontvangen gaan natuurlijk naar "mijn INDIA”.

 

 

Nieuw project : Hostel internaat

GROS afbeelding 2Er wordt een HOSTEL-INTERNAAT - gebouwd bij de Holy-Spiritschool HASNAPUR voor 50 meisjes. De bouw is gestart in januari 2017 en de werkzaamheden vorderen goed. De slaapzaal en toiletten werden afgewerkt en nu wordt er gewerkt aan de eetkamer, keuken, opslagruimte, watertank … 

We hopen de bouwwerken af te werken op 10 juli 2017 waarna de kinderen hopelijk snel hun intrek kunnen nemen. Het project is bijna klaar, maar er ontbreekt nog heel wat geld om dit volledig af te werken, €25.000,00 om precies te zijn. De totale kostprijs wordt geraamd op €55.000. 

Om de ontbrekende centen te vinden, hoop ik op veel hulp te kunnen rekenen.

 

Giften zijn zeer welkom op rekeningnummer IBAN BE 65 4183 0169 4196  op naam van De Mulder Marie-José, Tulderbos B 3/A35, 2382 Ravels (Poppel).

(attest voor de belasting is mogelijk, geen probleem)

 

Grote, maar ook zeer kleine giften zijn zeer welkom! Elke schenking gaat gegarandeerd volledig naar het project, net zoals dit bij de vorige projecten steeds het geval was.  

Ondertussen sta ik ook op sommige markten en sprokkel ik zo wat centjes samen, vele kleintjes maken een groot!  

Ik wens u allen een mooie gezellige zomer toe, een goede gezondheid en veel plezier!

 

Met hartelijke groeten  

Marie-José

 

Video H Misviering en dankwoordje Marie José. -  met dank aan Hans Heylen

 

 

 

 

 

 

 

 

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1