• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
donderdag 23 november 2017

Fietsbieb opening 

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen?

Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden.

 

Na Mol, Retie en Turnhout nu ook in Ravels een Fietsbieb.

Na de opening van een Fietsbieb te Mol, Retie en Turnhout opent op zaterdag 30 september de vierde Fietsbieb van de Kempen officieel haar deuren. 

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehandsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

 

Fietsbieb verzorgt je tiptop

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs veel langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

 

Wie is fietsbieber

Fietsbieber ben je als je lid wordt. Lid worden kost je € 20 voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt vlug een nieuw leven. 

Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt € 20 waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

 

Fietsbieb Ravels

Op zaterdag 30 september 2017 om 10.00 u opent Fietsbieb Ravels  met een uitleenpunt in Weelde, Geeneinde (Weelde Depot – oud militair domein) te Ravels.  Je kan er vanaf 30 september 2017 terecht op de openingsmomenten elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 u tot 12.00 u.

 

Bij de start van de Fietsbieb staan reeds meer dan 20 kinderfietsjes te blinken. Vooraleer ze uitgeleend worden zorgt de Fietsbieb dat de fietsjes op punt staan en zo nodig hersteld worden. Dat gebeurt via het sociale tewerkstellingsprojecten, Het Fietsenatelier (vzw De Sprong). 

 

De Fietsbieb heeft in de loop van dit jaar op meerdere plaatsen in de regio een uitleenpunt geopend  om mensen de kans te bieden goedkoop een degelijke kinderfiets te ontlenen. Zo is er reeds een Fietsbieb in Retie, Mol en Turnhout.

 

Er is meer ...

De Fietsbieb speelt in op “het nieuwe delen” en wil het fietsen stimuleren; bij kinderen maar ook in gezinsverband. Fietsen is immers niet alleen gezond maar tevens goed voor het milieu. Om het extra aantrekkelijk te maken, informeert de Fietsbieb over leuke initiatieven in de buurt en regio: een gezinsfietstocht, een workshop ‘leren fietsen’, nieuwe ontwikkelingen in de fietswereld … 

 

Gezocht voor onze Fietsbieb in Ravels !

 

Fietsbieb is op zoek  naar gedreven vrijwilligers. Sleutel je graag en met kennis van zaken aan fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de Fietsbieb in jouw gemeente enkele uren per maand open te houden? Wil je de Fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb.  Het uitleenpunt van de Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. 

 

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap.

 

Een duw in de rug

De Fietsbieb mag rekenen op steun van LEADER en ontvangt daardoor een startbudget vanuit  de Europese Unie, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie Antwerpen. LEADER is een Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Via deze steun wil LEADER in de Kempen werk maken van plattelandsontwikkeling en de bestrijding van plattelandsarmoede.

 

Het gemeentebestuur Ravels en OCMW Ravels geven ondersteuning d.m.v. het ter beschikking stellen van een ruimte waar de fietsjes kunnen gestald worden op het oud militair domein aan het Geeneinde.

 

Tot slot. De Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net i.s.m.  de Welzijnsschakel Ravels en andere Ravelse vrijwilligers.  

 

Contact 

Fietsbieb Ravels

Frans Verhoeven

014 65 76 85

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

fietsbieb2

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1