tweeinkeltje

Zoals reeds eerder aangekondigd opent Welzijnsschakel Ravels kortelings een winkel in (tweedehands)kleding en ander textiel. 

Op deze manier kunnen kleding en textiel gerecupereerd worden ( = goed voor het milieu en past in het duurzaam omgaan met materialen en goederen) én goedkoop opnieuw aangeboden worden. 

 

Concreet…

Het gaat hierbij heel concreet over kleding (boven- als onderkleding), dekbedovertrekken, badlinnen en kinderschoenen. Deze winkel geven we de naam “ ’t Wee(i)nkeltje “ mee, waarin zowel het woord twee als winkel zit. Kortom : een winkel waar kleding en ander textiel een tweede kans en een tweede leven krijgt.

 

De opening is voorzien op zaterdag 27 januari. Je kan er dan terecht van 10.00 tot 12.00 uur  in Weelde Depot aan het Geeneinde 54 te Weelde. ’t Wee(i)nkeltje is gevestigd naast de Fietsbieb vooraan rechts in de buurt van het voormalige wachtlokaal.

 

Openingsdagen en uren

Verder zal ’t Wee(i)nkeltje open zijn elke 3e woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.  Op zaterdag valt dit dan samen met de openingsuren van de Fietsbieb.

Iedereen is er welkom en kan er kleding en het andere aangeboden textiel en kinderschoenen komen kopen, al zullen sommigen er meer betalen dan anderen. 

’t Wee(i)nkeltje wil naast een winkel ook een ontmoetingsplaats zijn door onder ander de inrichting van een kinderspeelhoekje en door het aanbieden van een drankje.

 

Kledij doneren

Iedereen kan er ook kleding en textiel komen binnenbrengen. Maar wat dat betreft zijn we redelijk streng. We willen kleding en textiel een tweede leven geven, maar aan hen die het aanschaffen willen we nette, propere kleding aanbieden die volledig in orde is. De binnengebrachte onder- of bovenkleding, het badlinnen, de dekbedovertrekken en de kinderschoenen dienen dus in goede, propere en nette staat te zijn en zodat ze onmiddellijk terug gedragen en gebruikt kunnen worden. We kijken dus vooral uit naar kleding en textiel dat je zelf niet meer gebruikt en die je toch weg wenst te doen omdat het je bijvoorbeeld niet meer past, niet mee bij elkaar hoort of waarvan je geen gebruik meer maakt. 

 

Binnenbrengen van kleding en van textiel kan ook ENKEL EN ALLEEN in  ’t Wee(i)nkeltje zelf en dit ENKEL EN ALLEEN  tijdens OPENINGSUREN. 

 

Vanaf 27 januari heet welzijnsschakel Ravels je van harte welkom in ’t Wee(i)nkeltje.