antwerp banjul2019start

Antwerpen Banjul Challenge gaat zaterdag 5 oktober weer van start.

Poppelse mensen brengen ambulance naar het dorp Batteling in Gambia.

Prominenten aanwezig op de start.

Zaterdag 5 oktober om 10.00 uur gaat de jaarlijkse Antwerpen Banjul Challenge weer van start bij de BUGA garage aan de Krijgsbaan 5 in Wijnegem gemeente Antwerpen. 

Het startsignaal zal gegeven worden door de Ambassadrice van Gambia  Mrs. Teneng Mba Jaiteh. Ook de Honorary Consul of the Republic of The Gambia for Flanders, Peter De Roo zal bij de start aanwezig zijn.

22e vertrek van de rally.

Helping Hands vzw Ravels organiseert voor de 22e maal de alternatieve Dakar rally die beter bekend is als de Antwerpen Banjul Challenge.

Deze keer gaan 21 auto’s en 1 motor het grote avontuur aan om via 7 landen naar Gambia te rijden. Bij aankomst in Gambia worden de voertuigen openbaar geveild in het voetbalstadion van Bakau in Gambia op zondag 27 oktober.

Twee voertuigen worden direct gedoneerd. Een Iveco vrachtwagen gaat voor de kraamkliniek in Essau rijden om spullen te vervoeren en zal ook verhuurd worden om fondsen te verzamelen voor de kraamkliniek.

De andere auto een Renault Grand Espace gaat naar het dorp Batteling in Gambia. Deze gaat hier dienst doen als ambulance voor het vervoer van patiënten. Nu moeten de mensen vaak vervoerd worden liggend op een ezelkar om de 7 kilometer lange tocht naar de dichtstbij gelegen medische post te vervoeren.

Backup driver voor CdB.

De Renault wordt door Cor de Bresser en Bernard Armakye uit Poppel naar Gambia gereden met als teamnaam Narrus vernoemd naar Bernard. Ze worden uitzonderlijk bijgestaan door vriend Charles Schrauwen uit Zundert (NL) Dit omdat Cor nog herstellende is van een heupoperatie.

De groep hoopt volgens planning op donderdag 24 oktober de Gambiaanse hoofdstad Banjul te bereiken waar ze feestelijk onthaald zullen worden bij de Arch door vele ingevlogen vrienden, kennissen en familieleden. Ook de plaatselijke pers en hoogwaardigheidsbekleders van de regering zullen bij de aankomst hun opwachting maken.

Dus aanstaande zaterdag bij de Buga garage naast het Shopping center in Wijnegem zal de groep vertrekken onder politie escorte tot aan de E313.

Alle belangstellenden zijn hier van harte welkom om de groep uit te zwaaien.

Tracking

De auto van de organisatie is te volgen met een track & trace systeem tot op 10 meter nauwkeurig via deze link: 

https://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0kjMW303GRcjmBvuWxYhiFdTNEfj0t4Jf 

Het SMS Board is een mooie gelegenheid voor de deelnemers om het thuisfront op de hoogte te houden van jouw belevenissen.

https://www.antwerpenbanjul.com/site/smsboard.php?id=8 

 

Meer info op www.antwerpenbanjul.com