banjul challenge2019 1

Terwijl de deelnemers van de Banjul Challenge vandaag hun eerste duinen van Merzouga trotseerden komen we nog even terug op het vertrek van zaterdag in Antwerpen.

Daar werd de colonne uitgewuifd door enkele diplomaten en goede reis gewenst door familie en kennissen.

banjul start

Vertrek Antwerpen

Garage BUGA in Wijnegem was de startplaats voor deze editie van de Antwerp-Banjul Challenge.

Zaterdag vertrok de karavaan van zo’n 20 voertuigen naar Banjul in Gambia.

Speciaal voor deze gelegenheid waren de Honorary Consul Mr. Peter de Roo en H.E Ambassador Teneng Mba Jaiteh, Head of Mission of Gambia to the E.U. op de afspraak. Mevrouw Teneng is ook nog ambassadrice van Nederland, Luxemburg, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slovakije.

Beiden hadden ze veel respect voor de Challenge die Cor De Bresser nu al sinds 2006 organiseert. De lijst van goede doelen en projecten die de organisatie Helping Hands gedurende de jaren heeft gesteund is ondertussen ellenlang geworden en nog steeds komen er nieuwe projecten bij.

Het Europese continent hebben de deelnemers ondertussen achter zich gelaten, ze hebben de overzet via Tanger gemaakt en ze zijn allen zonder grote moeilijkheden in Marokko geraakt.

banjul tanger

Daar begint voor de meesten de echte speeltuin, rijden door de duinen. Voor velen is dit de "guilty pleasure" waarvoor ze hebben ingeschreven. Ze willen de mensen in Gambia zeker wel helpen met hun project, maar toch is dit vooral leuk voor hen zelf.

U kan de avonturen van vele teams online op de voet volgen via de verschillende facebook pagina’s die u kan vinden via https://www.facebook.com/antwerpen.banjul/

 

X

Right Click

Koken kost geld ..... foto's en video's maken kost ook geld :-)