• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
zaterdag 19 oktober 2019

duvelvantvat

Pal op de grens met Nederland wordt vanaf komend weekend ook Duvel rechtstreeks van’t vat getapt.

Daarmee heeft Raf Doms zowaar een primeur te pakken.

Duvel laat zich niet zomaar tappen...

“Door het complexe (her)gistingsproces en de grote hoeveelheid koolzuur van het bier, leek het tot voor kort nog onmogelijk om ooit een Duvel van het vat te drinken. Na enkele jaren onderzoek, slaagde men er bij Duvel in om een tapinstallatie te ontwerpen die aan alle nodige vereisten voldoet om een Duvel te tappen zoals ze vanop fles uitgeschonken wordt, een wereldprimeur! Duvel van het vat behoudt de hergisting, het alcoholpercentage en de authentieke smaak, zonder te moeten inboeten op kwaliteit,” vertelt Raf.

Bij elk nieuw vat Duvel wordt een leiding geleverd die tussen de kraan en het vat gestoken wordt. Daarnaast zijn de kranen zelf ook aangepast en de diameter van de leidingen een pak kleiner, zodat je zonder problemen een frisse Duvel kan tappen met zijn typerende schuimkraag. Een Duvel van het vat is met zijn vier graden een tikkeltje kouder dan vanop fles, maar behoudt in tegenstelling tot vele andere speciaalbieren van de tap, zijn authentieke, hoppige smaak. Bron: duvel.com