escaperoom lockkeys

Voor diegenen die het stilaan wel welletjes vinden, al dat thuis zitten niksen hebben de mensen van de Escape Rooms uit Tilburg in record tempo een online escape room ontwikkeld. 

De ontwikkelaar van het spel is de vriend van Kim Van Poppel, jawel … de zus van de 2 wielrenners, Danny en Boy Van Poppel.

De vriend van Kim van Poppel, Bob Huijbrechts, is eigenaar van de Escaperooms van Losks&Keys in Tilbrug. Hij heeft een online spel gemaakt van een escape room, een spel dat je met meerdere personen kan spelen.

 

Online escape room

De escape room, genaamd Escapedemic, gaat uiteraard over het bestrijden van een pandemie. Er gaat een virus de wereld over en door het oplossen van negen puzzels kun jij een vaccin ontwikkelen. PS. voor degene die niet van de digitale middelen zijn: je kunt de escape room ook op papier spelen, vooral handig voor diegenen die niet echt staan te springen om zichzelf in deze tijd te laten opsluiten. 

Het volgende heb je nodig:

  • Laptop/tablet met een internetverbinding
  • Eventueel een 2de device om een QR-code te kunnen scannen
  • Papier en iets om te mee schrijven
  • Een dobbelsteen
  • Een schaar
  • Eventueel een printer om de opdrachten uit te printen (leuker voor de beleving)

De escape room is hier te spelen.

Samenwerking
Locks&Keys heeft drie escape rooms in het centrum van Tilburg, maar zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Om toch een escape room te kunnen spelen, hebben Locks&Keys en MakingTomorrow hun krachten gebundeld. MakingTomorrow creëert onderwijs op een speelbare, interactieve en educatieve manier en dit is ook precies waarop de online escape room is gebaseerd.

Escapedemic
Escapedemic is ontwikkeld om op deze speelse manier bewustzijn te creëren voor een virus. De online escape room voor thuis kan alleen óf samen gespeeld worden en is daarnaast ook heel geschikt om samen met kinderen te spelen. Het is gratis te downloaden, zodat het voor iedereen speelbaar is. Echter zijn donaties natuurlijk erg welkom in deze onzekere tijden. Hier kun je de online escape room meteen spelen en eventueel een donatie achterlaten!

Bron: Tilburg.com