Verrydt

In 2021 kregen we er in Weelde een muziekwinkel bij.

Ondanks de onzekere tijden waagde een muzikant toch de sprong van het onzekere bestaan als ondernemer in een toch voornamelijk culturele sector.

Kinderdroom vervuld.

In januari 2021, te midden van de coronacrisis, besloot saxofonist Gert Verrydt uit Weelde een eigen muziekwinkel te starten: “De coronacrisis zorgde ervoor dat het verenigingsleven in 2020/2021 grotendeels stilgelegd werd zodat ik als docent en dirigent van verschillende orkesten plots heel veel thuis zat. Een kinderdroom van zo’n 25 jaar geleden was al die jaren blijven borrelen en het leek mij nu wel hét moment om mijn droom in de praktijk te brengen.”

Verrydt2

Ondertussen zijn we een jaar verder en kijkt Gert terug op een geslaagd eerste jaar. “Uiteraard is het starten van een muziekwinkel een risico, maar ik ben blij te merken dat zowel particulieren als muziekverenigingen toch vrij snel de weg naar mij gevonden hebben. Hierdoor heb ik het afgelopen jaar stap voor stap mijn aanbod verder kunnen uitbreiden.”

Uitbreiding op termijn.

Momenteel richt Gert zich op het herstellen en het verkopen van saxofoons en muziekaccessoires, maar op termijn hoopt hij het aanbod verder uit te kunnen breiden. “Het is zo dat ik nu alle activiteiten nog vanuit mijn muziekkamer thuis doe, maar op termijn hoop ik ook andere blaasinstrumenten te kunnen herstellen en verkopen.”

Verrydt1

Waag uw kans op de cadeaubon.

Om het 1-jarig bestaan van ‘Muziekhandel Verrydt’ te vieren, werd een facebook-actie gelanceerd. Hoeveel polsters (het onderdeel dat aan de binnenkant van elke klep zit) zitten er in de koker die te zien is op de facebookpagina van de winkel (https://www.facebook.com/muziekhandel.verrydt). De persoon die het dichtst bij de juiste oplossing zit, krijgt een cadeaubon van 50% korting op een volgende onderhoudsbeurt.

muziekhandel verrydt