IMG 0220
Afgelopen zondag hielden zes authentieke Schotten halt in Weelde aan taverne De brouwerij om even op adem te komen en te genieten van een goede pint. 
 
CartoonSoldier51 st. HIGHLAND DIVISION.
De zes, wandelend in de traditionele kilts vanhun clan, zijn onderweg vanaf de Normandische kust in Frankrijk en volgen het pad dat de Schotse 51st. Highland Division, onderdeel van het 15de regiment, heeft afgelegd met de bevrijding Van België en Nederland in de jaren 40-45. Deze blijken dus ook door de dorpen Ravels, Weelde en Poppel te zijn gekomen. 
 
Walking for charity.
De zes ex brandweer mannen, afkomstig uit Dundee, wandelen deze route om geld op te halen voor de Bobby Robson foundation. Dit is een Engelse stichting die onderzoek steunt ten behoeve van kanker, met name prostaatkanker. 
 
Komende donderdag eindigt de tocht aan de Nederlands/Duitse grens. 
 
Voordat de heren hun tocht richting Tilburg verder zetten, gaven ze antwoord op de vraag van enkele nieuwsgierige  mensen op het terras: “ Dragen jullie echt geen ondergoed onder die kilt? ” Ze tilden bij het verlaten van het terras hun rokken op om de aanwezige dames en heren hun billen te laten zien…. Geen ondergoed dus !!