• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
donderdag 16 juli 2020
NIEUWTJES

IMG 2928Sport laureaten worden gevierd in Ravels, en dat is een traditie die in ere wordt gehouden. Ook gisteren weer waren bijna alle kampioenen weer op het appel om het applaus en de oorkondes met waardebonnen in ontvangst te komen nemen uit de handen van Koen Rombouts.
Eerst waren er al de bekende gezichten van De Boomgaard die traditioneel een groot aantal van hun sporters op het podium zetten met hun resultaten in verschillende disciplines zoals netbal en het minder bekende boccia, vergelijkbaar met petanque.

 

 IMG 2975 IMG 2944 
 IMG 2969  IMG 3055
 IMG 3063  IMG 3082
 IMG 3013  IMG 3049

Na de Boomgaard kwam majorette Quinty Van Gorp die me de titel van Nederlandse kampioene heel Nederland naar de kroon stak met haar Belgische nationaliteit, een prestatie die ze nog moeilijk valt te evenaren.
Lenig en Gezwind vaardigde haar tumbling mensen af naar verschillende kampioenschappen en Cato Van den Schoor kwam hiervan telkens terug met een mooi palmares dat nog even werd gedemonstreerd met een fikse radslag op het podium.
De Kromme Pijl handboogschietclub uit Poppel is ook één der clubs die telkens weer hoge ogen gooien in de Belgische en Vlaamse kampioenschappen en dat is ook te merken op deze avond. Maar liefst 11 leden waren onder de gelauwerden.
Als er geen BMX Devils bij de feestvarkens zijn kan je gerust stellen dat er iets niet zou kloppen op deze avond. Geen nood dus, Devils genoeg op het podium met titels die alweer grossiereden in Vlaamse en Belgische titels in alle categorieën. Eén van hun benjamins trekt zelfs binnenkort naar Australië om een wedstrijd te betwisten.
Slechts enkele meters van het fantastisch vernieuwde Devils stadion vinden we het ATB parcours van ATB Kempen, de twee clubs hebben in het winterseizoen verregaande afspraken gemaakt in verband met de jeugdwerking. Luc pijpers en Patrick Ooms, de twee architecten van deze samenwerking hopen hiermee de toekomst te hebben verzekerd voor de jeugd in Ravels en omstreken voor hun geliefde sport.
Eén van deze ATB leden heeft ook vorig jaar weer duchtig van zich laten spreken, Wouter Pijpers was met verschillende overwinningen, een 2e plek in het PK in Antwerpen en een 3e op het BK in Eupen de coming man in het wereldje van de mountainbikers en zijn ambities reiken nog verder voor het komende seizoen.
Nadat vorige jaren bekende sportmensen hun opwachting kwamen maken op deze laureatenavond was het dit keer de beurt aan misschien wel de kleinste in gestalte, maar zeker niet de mindere qua prestaties, Gert Maes. Gert is met zijn 60 kg, één brok beton en spiermassa. Als lichtgewicht judoka staat hij als een paal op de tatami en is hij de Ravelse hoop op onze volgende Olympiade in Rio de Janeiro. Vorig jaar stapte hij in het leger om zijn sport alle kansen te geven, hier krijgt hij alle faciliteiten die een judoka van zijn kaliber nodig heeft om de stappen te zetten die hij nodig heeft om de top te bereiken in deze keiharde sport.
De Trouwe Waker had met Nick Willemsen een Belgisch Kampioen in categorie III. Hoewel het filmpje van zin opreden meer dan 10 minuten lang was , bleef het toch stil in de zaal met af en toe een bewonderend gemompel, de prestatie werd naar waarde geschat en ook goed naar voor gebracht door Nick.
KSK Weelde en hun kampioenen ploeg waren de volgende die het podium opklommen en blijkbaar is er alweer een vervolg in de maak, dezelfde ploeg is ook dit seizoen bezig aan een reeks zonder voorgaande en de overwinningen stapelen zich op. Trainer Stijn Van Deuren heeft een gouden team in handen en ze smeden het ijzer als het heet is.
Eén van deze voetbalkampioenen heeft zich ook in het veldlopen weten te onderscheiden, Joren Moonen behaalde naast een derde plaats op het PK in Lier ook de overwinning in de Nederlandse Sylvestre loop en een tweede plek in de Crosscup in Hulshout. Samen met Tuur Segers, jawel ... onze gitaarvirtuoos uit Weelde en Luc De Kinderen die ook op een hoog niveau meedraait is Arac ook weer goed vertegenwoordigd op deze avond.
Dan volgt nog het hoofdstuk paardensport, een sporttak waarin onze regionale clubs telkens weer boven de middenmoot uitsteken en elk jaar weer beladen met prijzen huiswaarts keren. Zo zijn er de St Jorisvrienden die met vier ruiters en evenveel prijzen het podium opstappen. Daarna komen de ruiters van Sint Maarten aan de beurt die ook een hele rij overwinningen en ereplaatsen konden voorleggen. Ten slotte zijn de dan ok nog de jongens en meisjes van de Pony en ruiterclub St Willibrordus die op de Provinciale dressuurdagen en pony tornooien met talrijke prijzen huiswaarts keerden.
Als verrassingsact was dit keer gekozen voor en traditionele "Koers op Rollen". Iedereen kon zich inschrijven in verschillende categorieën zodat we op het einde van de avond nog enkele spannende races mochten bijwonen. In de meidenklasse was het Pauline Mertens die nipt won voor Mythe de Rijk . Bij de jongens was Robbe Meerts een maatje te klein voor Wouter Pijpers en bij de mannen was het een spannend gevecht waarbij Luc Pijpers aan het langste eind trok.

 

De volledige fotoreportage met alle laureaten kan u hier vinden: SPORTLAUREATEN 2012 RAVELS