• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
zaterdag 4 juli 2020
NIEUWTJES

sportlaureaten2015

Gewoontegetrouw worden in het voorjaar de sporters die een speciale prestatie hebben geleverd in het afgelopen jaar rond deze tijd in de bloemetjes gezet.

Jammer genoeg konden we op zaterdag zelf niet aanwezig zijn op de viering van de Sportlaureaten van Ravels. Omwille van andere verplichtingen in verband met deze Rawepo site moesten we afgelopen weekend op workshop om u hopelijk allen een nog betere service te kunnen aanbieden in de toekomst.

Rawepo zou echter Rawepo niet zijn als we geen afvaardiging hadden gestuurd in de persoon van André Vermeeren om ons te vertegenwoordigen op deze belangrijke avond voor de sporters uit onze gemeente.

Natuurlijk waren traditionele sporttakken waarin onze gemeente elk jaar weer excelleert  talrijk vertegenwoordigd op deze galavond van de sport.

Handboogschietclub De Kromme Pijl had een grote delegatie naar GC de Wouwer gestuurd maar ook De BMX Devils, de ATB Kempen Mountainbike  Jeugdvereniging, de ponyclubs en de talrijke voetbalclubs uit groot Ravels hadden met clubs uit Ravels, Weelde en Poppel vele prijzen in de wacht kunnen slepen in het voorbije jaar en dat verdiende een heleboel eervolle vermeldingen.

ils-van-der-moerenDameswielrennen

Special vermeldingen waren weggelegd voor ons Ravels wielerfenomeen Ils Van der Moeren die vorig jaar een palmares bijeen fietste waar vele professionele dames nog van kunnen dromen. Zo kon ze Les 3 Ballons in de Vogezen aan haar scalp rijgen, maar was ze ook de beste in de Marmotte Course in les Alpes met een duizelingwekkend gemiddelde voor de kenners….  En dat was nog maar het begin van dit alles. Later op het jaar zegevierde ze in De “Crique” op La Roche en Ardenne voor de derde maal op rij met een persoonlijk record en werd ze ondertussen ook winnares op de beklimming van col Parc à Gibier – Col de Haussier.

Alsof dat nog niet genoeg was deed deze snelle hinde die zo scherp staat als een espenblad er nog even la Vosgienne in les Vosgues bij, deze wedstrijd won ze met grote voorsprong op de Franse cross country marathon MTB kampioene Danièle Troesch.

Als toetje eindigde ze in de totaalstand van de grand Fondo Eddy Merckx 2014  in Andenne bij de selectiewedstrijd voor het WK als 7e terwijl ze slechts in de laatste groep was kunnen starten, het hoeft niet gezegd dat ze in haar categorie 40/45j als primus over de meet kwam.

1-F35A4384Judo

Na het fietswonder was het tijd voor eens ander brokje natuurkracht uit Ravels Eel, Gert Maes. Onze trots uit de judowereld werd eind 2013 geopereerd aan de schouder en moest enkele maanden revalideren.   Daarom kwam hij pas terug in actie in oktober in Zweden waar hij prompt de tweede plaats pakte.

In zijn eigen categorie -60kg is Gert momenteel  op provinciaal vlak on betwistbaar de beste. Op Vlaams niveau is hij dat ook en nationaal moet hij de duimen leggen voor één oudere concurrent. Stilaan begint alles weer beter te lopen dit jaar en afgelopen weken pakte hij de provinciale alsook de Vlaamse titel.

Damesvoetbal

1-F35A4393JackieGroenenChelseaLadiesjackie groenen1Bij de vele voetbalclubs die op het podium verschenen was de Poppelse Jackie Goenen voor velen een verassende wending. Jammer genoeg moest haar zus Merel de honneurs waarnemen wegens verplichtingen van de werkgever van haar zus Jackie in Londen. Merel zelf is trouwens ook geen onaardige voetballer, ze speelt in onze Belgische competitie bij SK Lierse. Jackie Groenen speelt sinds januari 2014 bij het Londense Chelsea FC, jawel …. Dezelfde club waar onze Thibaut Courtois en Eden Hazard het mooie weer maken. Jackie is daar gewoon een full time prof.  Voor ze haar transfer naar Chelsea pakte was ze al profspeler bij FCR 2001 Duisburg in Duitsland.  Jammer genoeg is onze Poppelse Jackie verloren voor ons nationale dameselftal omdat ze een jeugdinterland heeft gespeeld met Nederland en door een kronkel in het FIFA reglement in verband met een dubbel paspoort (wat ze op dat moment niet had) is deze brug gepasseerd en kan ze dus niet meer uitkomen voor het Belgische dameselftal, dit terwijl ze gewoon in Poppel is opgegroeid en naar de Negensprong ging in haar kindertijd.

Kickboxing

vincent glorisWe hebben op deze plaats al eerder aandacht gehad voor Vincent Gloris, die Benelux kamioen werd Merel in het kickboxen met TeamXtreme.

Tumbling

Als afsluiter de avond deze sportieve huldiging kwamen de meisjes van de tumblinggroep Lenig & Gezwind hun prestaties toelichten.

Foto’s van deze huldiging van de Ravelse Sportlaureaten kan u hier vinden: fotograaf  Fotoreportage Huldiging Sportlaureaten 2015