RAW 2147

Gisteren was het puffen op het Midzomerfeest aan het gemeentehuis in Ravels.

Al vanaf de vroege morgen was er geen wolkje aan de lucht en liepen de temperaturen hoog op, de fietstochtliefhebbers mochten hun drinkbussen vullen en het Rode Kruis bleef paraat.

RAW 2223

Meer kandidaten voor eetfestijn.

Dit jaar waren er 75 meer inschrijvingen genoteerd voor het eetfestijn at maakt dat er weer een wachttijd was, vooral bij het begin van de tweede shift. Geen probleem echter, de mensen hadden dan wat tijd om bij te praten want honger hadden de meesten niet echt. Het was meer de dorst die dit keer moest worden gelest met heel veel drank, maar vooral water.

Opening maïsdoolhof van de buurtgemeenschap en KWB Weelde-Centrum.

Het was even wachten op de deputé van de provincie Peter Bellens zodat de volgorde een beetje werd gewijzigd en de genodigden eerst naar het maïsdoolhof trokken. Daar volgden enkele korte toespraken vooraleer het doolhof werd geopend door de burgemeester en de eerste officiële verkenning volgde. De dames met open schoentjes en de korte rokjes zullen het zich nog lang herinneren want ze waren tot boven de knie zwart van het stof toen ze uiteindelijk de uitgang terug hadden gevonden. Gelukkig stond een zeer bereidwillige KWB voorzitter om hen met de waterspuit schoon te spuiten, al was hij hier en daar wat overenthousiast.

RAW 2158

Het doolhof is de komende maand nog te bezoeken om bepaalde dagen, er moet wel rekening worden gehouden dat het misschien vroeger zal moeten sluiten wegens de droogte. Openingsdagen vind u elders op deze site : Het doolhof zal open zijn voor bezoek op zondag 5, 12, 19 en 26 augustus en op woensdag 8, 15, 22, 29 aug en 2 en 9 sept. Er zal dan ook gelegenheid zijn om  wat te drinken tegen schappelijke prijzen aan de “KWB Drinks Truck” .... ofwel meer bescheiden, het drankstalletje dat we kennen van de kerststal.

Een goede raad aan de dames, doe geen open schoentjes aan als je propere voetjes wilt houden.

Na het schoonspuiten en een korte verpozing keerde de delegatie terug naar het podium waar de aardappelen centraal stonden want dit jaar stonden de patatten centraal op het midzomerfeest.

RAW 2173

Eerst het stof van het doolhof nog wat dorspelen, en dan richtte de burgemeester het woord tot de talrijk opgekomen aanwezigen om even een korte toespraak te houden en de mensen te verwelkomen op dit heuglijke feest.

Ondertussen reden de mensen af en aan om de fietstochten aan te vangen die door Leo Lauwers weer feilloos waren uitgetekend en die de mensen langs de aardappelvelden in onze gemeente leidden …. of was het dit keer lijden met lange "ij" door de hitte. Gelukkig stond de drank koud bij terugkeer en konden de benen onder tafel worden geschoven om uit te rusten en een hapje te eten.

RAW 2235

Start Vlaams Muziekfeest. 

Tegen 14:00 uur begonnen de Vlaamse schlagers over het gemeenteplein (maar ook ver daarbuiten) te galmen, het Vlaams Muziekfeest was vertrokken voor enkele uren topentertainment van eigen bodem met als apotheose de Romeo’s die de namiddag kwamen afsluiten. Niet moeilijk als René Redley iedereen net daarvoor al helemaal uit de bol liet gaan met zijn meezingers, dan is echt niet moeilijk meer om de liefhebbers van het genre overeind te krijgen. Op onderstande foto echter lijkt het toch dat René dit keer net een tandje meer moest bijsteken, of zou het aan de warmte hebben gelegen ....

RAW 2417

1rawepo camera  Fotoreportage Midzomerfeest © RAWEPO

In dit album kan u de foto’s bekijken van de opening van het maïsdoolhof, de receptie, eetfestijn en het Vlaams Muziekfeest.

Foto's zijn dit keer van Joris Cnaeps en André Vermeeren

RAW 2455

1rawepo camera    Fotoreportage Kids & Fun Tour op zaterdag.

Al op zaterdag was er de Kid & Fun Tour met springkastelen en optredens van René Redley en Sabine. Jammer was hier niet goed over gecommuniceerd zodat de opkomst maar matig was. De organisatoren hadden kosten noch moeite gespaard om het de kinderen naar hun zin te maken met een lading springkastelen en ander vermaak. Volgend jaar moet dit beter kunnen zodat dan ook het kinderfeest volop kan beginnen op zaterdag.

902A2006

filmcameraFilmimpressie van het Midzomerfeest