alpaca1

De alpacashow die vorig weekeinde op Weelde Depot doorging was voor de bezoekers een mooi spektakel.

Iedereen heeft de beestjes met de lekker warme pels al wel eens zien ronddartelen in één of andere weide, maar dit was toch eens iets anders. Je kon de dieren zelfs aanraken en hun bekende warme pels voelen.

Een overrompeling was het niet, we zouden het eerder een gezonde belangstelling van de lokale bevolking willen noemen die nieuwsgierig was naar deze dieren die nog steeds wat exotisch aandoen voor ons als plattelandsbewoners van de Kempen. 

Vooral de kinderen vonden de alpaca’s echte knuffels en we kunnen hen enkel maar bijtreden, ze zijn ook echt wel schattig.

Tijdens de show werden de alpaca’s van de deelnemende alpacafokkers met elkaar vergeleken op lichaamsbouw en vooral wol kwaliteit. 

Ook stonden na keuring alle deelnemende alpacavachten met hun eigen specifieke beoordelingen uitgestald. Tegelijkertijd met deze show was er ook een gezellige markt in de grote hal, waar ook de deelnemende alpaca’s stonden. 

Voor de kinderen waren er leuke activiteiten, zo mochten ze zelf een alpaca door een parcours begeleiden en natuurlijk op de foto met hun lievelingsalpaca.

De vereniging ziet nog steeds een toenemende belangstelling voor de alpacafokkerij en via beurzen als deze willen wij meer bekendheid geven aan dit bijzondere dier. 

alpacaweelde

Lokale intiatiefnemers.

Eén der initiatiefnemers van de show was Jan Dries uit Weelde. Jan heeft een mooie alpacafarm en is een graag gezien figuur in het wereldje van de Zuid Amerikaanse broer van de lama. Hij leidde dan ook met de nodige trots zijn showdieren rond op het demonstratieveld en sleepte enkele mooie prijzen in de wacht.

1rawepo cameraFotoreportage ALPACA SHOW | © RAWEPO JC

alpaca2

1 filmcameraFilmreportage ALPACA SHOW WEELDE | © RAWEPO JC