• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
maandag 28 september 2020
NIEUWTJES

20140302 133403Hoewel de koude wind gisteren fel van zich af beet, was het toch vooral het zonnetje dat we onthouden van de carnavalstoet in Weelde, waar gisteren ruim 8000 bezoekers voor kwamen opdagen.
De concurrentiestrijd laaide weer op wanneer de wagens werden opgesteld aan het begin van het traject. De verschillende deelnemende gebuurten monsterden elkaar met kritische blik maar kunnen elkaar goed verdragen zodat er altijd toch een gezellige carnavalsfeer hangt.
De Koning Albertstraat mocht dit jaar de stoet openen nadat de publiciteitskaravaan  hun  gratis snoepkraam had geopend. Jammer genoeg waren er dit jaar enkele middenstanders minder van de partij zodat de anderen al sneller waren uitgegooid (volgend jaar meer snoepjes aankopen dus …) KLIK OP DE LEES MEER LINK VOOR DE FOTOREPORTAGES.

 21000010Carnaval-Weelde-2014-1367De sfeer werd er eerst goed ingeblazen door de St Nicolaüskring vooraleer de Prinsenwagen met Senne I, zijn persoonlijke hofdames Ester en Hanna met de Raad van Elf, hun gemeentelijk gesubsidieerde snoepwaterval konden starten.
Het was vanaf het begin al duidelijk dat Lego Rescue de te kloppen groep zou worden, zowel de opbouw van de wagen als de kostuums van de kinderen waren van een  uitzonderlijk niveau en de bijkomstigheid dat het indrukwekkende Lego vliegtuig maar liefst 6 meter hoog de lucht in kon was een troef die moeilijk kon worden geëvenaard. Het was ook heel herkenbaar voor jong en oud, daar moest niet over nagedacht worden.
Als tweede groep kwamen de mensen van de Schoolstraat en de Meir, met hun gepimpte Grease mobiel,  de vetkuiven bij de stoere jongens en de Pink Ladies die erbij liepen als kleine “Olivia Newton Johnnekes” vielen ook  goed in de smaak  bij het publiek.
Super Mario had voor deze gelegenheid zijn naam veranderd in Mario Weld uit de Weeldstraat, een hele groep kleine en grote Mario’s  en vooral indrukwekkende prinses Peach meisjes maakten hun opwachting in hun kleurige outfits.
Carnaval-Weelde-2014-1432Na de reusachtig uitgevoerde Mario kwamen de Dansende Pinguins uit de Singel en de Deenakkers aan de beurt die op de stopplaatsen telkens een mooi uitgevoerde choreografie toonden, gebaseerd op de film Dancing Feet.
De prinsen en prinsessen uit Den Eil, voor de tweede keer deelnemend aan de stoet hadden een waar kasteel mee gebracht en dansten er op los alsof hun leven ervan af hing.  Hun Fairytale was dan ook gebaseerd op verschillende sprookjes met rode ridders en prinsessen die erop wachten om gered te worden door hun geliefkoosde prinsen.
IMG 8657Voor de volgende groep was er een beetje verwarring, tweemaal Asterix opvoeren in een relatief kleine stoet als die van Weelde doet vragen rijzen …. Zou ook hier al bedrijfsspionage mee gemoeid zijn …. Zouden de muren in de verschillende buurten oren hebben ? Of is het allemaal toevallig en onschuldig ? Wij zijn er in ieder geval niet achter gekomen al wordt hier en daar gefluisterd dat er mensen zijn die in de gemeentelijke hallen komen spioneren wat de anderen uitvoeren ….
De kleine dappere Galliërs uit de Turnhoutseweg  lieten het in ieder geval niet aan hun hartjes komen en versloegen keer op keer die rare Romeinen dank zij hun toverdrankje van de slimme  Panoramix. Asterix met de gevleugelde helm en de volslanke Obelix klaren het klusje telkens weer met gemak ondanks dat de Romeinen werden uitgebeeld door de vaders uit hun buurt.
Carnaval-Weelde-2014-1347Het succes van de animatiefilm Madagascar was ook de mensen uit het Moleneinde niet ontgaan en met Madagascar 3 waagden zij hun kans met warm ingeduffelde figuren als leeuw Alex, Marty de zebra en giraf Melman. Gloria hebben we niet kunnen spotten, maar dat kan aan ons gelegen hebben. In ieder geval was ook deze groep ook weer goed voorbereid en mooi uitgebeeld met de verschillende karakters uit de film.
De tweede Asterix versie kwam uit  het Geeneinde, ook hier was Obelix de publiekstrekker want met zijn omvang moet je altijd rekening houden en er zodoende ook gebruik van maken. Het Geeneinde opteerde voor een andere aanpak door de figuren Obelix en Idéfix interactief te laten bewegen want ze konden niet rekenen op hetzelfde aantal kinderen als hun collega’s uit de Turnhoutseweg.
21000072In vroegere jaren, lang geleden, was de Prinsenlaan al vermaard om hun varkentjes. Dit keer was de Hegge de groep die de varkentjeskaart trok met de Big Party. Niet zozeer met een kolossale wagen, maar met een goed uitgebalanceerde groep die veel tijd had gestoken in de uitvoer van hun dansje dat dan ook met veel enthousiasme werd uitgevoerd op de stopplaatsen.
Als laatse in de rij was het de beurt aan Cruella De Ville….. de feeks uit de 101 Dalmatiërs die door de Prinsenlaan was uitgekozen. Ze hadden hun naam weliswaar wat aangepast naar “Met z’n 101 tegen 1” om Cruella eens en voor altijd uit de weg te ruimen maar wanner we in de verte de imposante, stretched  “ De Ville” mobiel dichterbij zagen schuiven waren we niet zeker van de uitkomst. Ook deze groep had speciale aandacht besteed aan het entertainment gehalte van hun act en konden rekenen op grote bijval van het publiek.
21000063Uitslag :
1.  Lego Rescue  - Koning Albertstraat
2.  Astrix en de Wellidianen – Turnhoutseweg
3.  Mario Weld – Weeldestraat
4.  Big Party – Hegge
5.  EX AEQUO Met z’n 101 tegen 1 - Prinsenlaan  & Grease - Schoolstraat
7.  Madagascar 3 - Moleneinde
8.  Dansende Pinguïns - Deenakkers
9.  Asterix en Obelix - Geeneinde
10. Fairytale - Den Eil 

FOTOREPORTAGES  -  RAWEPO WIL DE MENSEN HARTELIJK DANKEN DIE HEBBEN BIJGEDRAGEN AAN DEZE REPORTAGES.

 1. CARNAVAL I   -  @NDRE JANSENS
 2. CARNAVAL II  -  ANDRE VERMEEREN
 3. CARNAVAL III -  PATRICK DR
 4. CARNAVAL IV -  PIER GIORGIO TESSER - TRUE LOVE FOTOGRAFIE
 5. CARNAVAL V  -  FOTO GJ