• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
donderdag 20 juni 2019

IMG 3202 001

Vanmiddag kleurde de Koning Albertstraat in Weelde (Ravels) weer in de kleuren van carnaval, dat wil zeggen ….
Alles is toegelaten, als het maar plezant is!
Klokslag 13.48h werd de ingekrompen reclamestoet losgelaten op de toeschouwers aan het H. Hartplein en daar was het al direct een schot in de roos. Veel toeschouwers zakken af naar het begin van het traject omdat daar in de Hoorn des Overvloeds nog volop snoep zit en de kinderen op hun wenken bediend worden. Ondanks er nog maar enkel ondernemers uit ons dorp zich geroepen voelen om deel te nemen aan deze reclamestoet zien de kinderen hen toch altijd graag komen  met hun gulle handen. Ook onze kleine maar fijne Rawepo Mobiel is één van de weinigen die de kinderen graag zien komen als  voorbereiding op de echte kinderstoet.
 

IMG 3069IMG 3093Meer volk dank zij de stralende zon.

Over het algemeen waren er duidelijk meer toeschouwers dan de vorige jaren. Dit is wellicht te wijten aan de schitterende weersomstandigheden, zo’n dikke 10 graden was het vanmiddag met volop zon. Deze zon stond wel erg laag zodat het erg moeilijk was als fotograaf om mooie foto’s te maken.  
 

Stijgend niveau over heel de lijn.

Dat het niveau van de wagens de laatste jaren in de lift zit moge duidelijk wezen, sinds er nieuw bloed  in de gebuurten is gekomen worden er echte pareltjes afgeleverd en diegenen die dan op gebied van de wagenbouw iets minder zijn besteden dan weer speciale aandacht aan het entertainment gedeelte van het geheel. Op deze manier wordt het voor de jury wel heel erg moeilijk om een keuze te maken om de uiteindelijke winnaar aan te duiden. 
De toon werd al direct gezet door de Schoolstraat met Micky Mouse, een reuzegroot exemplaar van Disney’s meest succesvolle creatie. Het leuke dansje erbij viel al direct in de smaak bij het publiek.
Na De Schoolstraat kwam Festival Carnaval van de Weeldestraat die met hun clownsneuzen iedereen in de carnaval sfeer brachten. Ook zij hadden toch ook veel aandacht besteed aan de wagen die er best mocht zijn.

Den Eil is een meerwaarde voor het kindercarnaval van Weelde

IMG 3106IMG 3118Sinds enkele jaren is ook Den Eil een gewaardeerde deelnemer aan het kindercarnaval van Weelde. Met hun Kannibalen probeerden ze iedereen de stuipen op het lijf te jagen, want er waren echt wel enkele zeer gemotiveerde kannibalen bij dit groepje die hun speer op agressieve manier konden hanteren.
Toen de Turnhoutseweg/Elzenstraat passeerde dachten we echt wel dat we de winnaar van de dag hadden gezien. De wagen en het schouwspel dat de groep opvoerde was echt van hoog niveau zodat voor ons de beker al was uitgereikt.
 Dat was echter buiten de ruimtewezens gerekend van het Moleneinde die nog een schepje boven op de luchtvaartmaatschappij van Weld Airways deden. Ook zij hadden naast hun wagen erg veel aandacht besteed aan de choreografie van de voorstelling aan elke halte. Vooral deze realistische, gedisciplineerde choreo was van hoog niveau en deed voor ons  de balans weer overslaan in de richting van het Moleneinde.
Het Geeneinde was de volgende groep die  zijn opwachting maakte met een bende Super Heroes in de aard van Superman en aanverwanten….Hoe de Chippendales hierbij betrokken werden is ons een raadsel maar de dames onder de kijkers zullen er wellicht van geprofiteerd hebben nu de kans zich voor deed.
De Hegge pakte dan weer uit met een boeketje bloemen onder het motto van : Oe doller de pret, oe wilder het boeket …. 
IMG 3169IMG 3173De Prinsenlaan was dan wel weer goed doordacht, en ook mooi uitgebeeld met de alom bekende figuurtjes uit Verschrikkelijke Ikke, ook al een bekende figuur uit de tekenfilmwereld.
Zoals elk jaar was het echter wachten met wat voor groots project de koning Albertstraat weer zou gaan uitpakken….. Tinkerbel en de Piraten. Toen de toeschouwers het imposante schip zagen naderen deden zo ongewild toch een stapje achteruit. Zo groot hadden we het in jaren niet gezien….. en ook de afwerking was navenant. Natuurlijk hebben ze in de Koning Albertstraat het geluk dat er vele kinderen wonen maar je moet het toch maar weer doen…. 
In ieder geval een dikke proficiat aan alle deelnemende gebuurten, ze hebben zichzelf alweer overtroffen. Hoe ze dit volgend jaar gaan overtreffen weten we niet maar het gaat in iedere geval moeilijk worden.    
Tegen dat onze Rawepo Mobiel aan het eind van het stoettraject gekomen was  werd het in het snoepcompartiment wel erg krap. Onze twee stewardessen waren alweer al te gul geweest in het eerste deel van het parkoers zodat er moest worden gedoseerd naarmate de eindmeet in zicht kwam. Het moet gezegd dat we door de grote opkomst ook sneller door onze voorraad waren geraakt ondanks de waarschuwingen van de Rawepo directeur.
Tegen 18.00 u zou de jury het eind verdict bekend maken maar dit had wel meer voeten in de aarde zoals gewoonlijk….  Tegen half zeven was het echter  eindelijk zover.
De uitslag van deze 44 e editie Weelde kindercarnaval :

1.Koning AlbertstraatIMG 3245

2.Turnhoutseweg

3.Schoolstraat  ex aequo  Moleneinde

5.Weeldestraat

 

Meer foto's van het kindercarnaval kan u hier vinden :
 
 
IMG 3191IMG 3198IMG 3224IMG 3243IMG 3357
 
 

 

 

  

FILMREPORTAGE CARNAVAL 2015 VAN ANDRE VERMEEREN ©.