• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
woensdag 20 januari 2021
IMG 1457 001
De meeste gebuurten keken de laatste dagen angstig naar de weerberichten en het was eerlijk gezegd ook niet echt bemoedigend wat werd voorspeld.
Gelukkig viel het allemaal heel erg mee en kreeg Weelde één van de meest succesvolle carnavalsoptochten uit haar 45 jarige carrière.
 

Eén der drukste edities.

Hoewel het wel erg koud was door de felle wind deed het stekende zonnetje veel goed en was er dan ook een massa volk komen opdagen. Natuurlijk zijn de bekende pleisterplaatsen altijd druk bezet met dikke rijen mensen en worden de minder drukke stukken snel dicht gereden, maar toch klopte ook dit jaar het tijdschema weer niet. Ik geloof zelfs dat het een beetje bij de traditie hoort, maar dat kan de pret bij de meeste bezoekers niet drukken, ze drinken wel een borreltje meer aan een verenigingskraampje en zingen op de tonen van een carnavalskraker nog wat gezellig mee.
Net als vorige editie zitten de wagenbouwers in een wel heel creatieve periode, er zijn minder wagens dan vroeger maar wat ze laten zien kan dan ook tellen. De competitie in de hallen van Weelde Depôt doet duidelijk deugd aan het creatieve proces en de inspiratie wordt er door aangescherpt.
 
IMG 1206

Rawepo wordt altijd enthousiast onthaald :-)

Na de gulle reclamestoet waar RAWEPO met onze kleine RAWEPO MOBIEL ook dit keer weer tussen reed met onze twee ervaren snoepgooiers begon het echte werk met een déjà vue van de majoretten van Weelde van weleer. Deze dansmariekes hebben hun streken nog altijd niet verleerd en straalden alsof ze weer 16 jaar waren, met blozende wangen en rode  onderbroekjes… De fanfare zorgde voor de sfeer met aangepaste carnavalskrakers die ze vanaf hun wagen te gehore brachten.
 
IMG 1073
Daarachter gewoontegetrouw de prins, dit keer Prins Anton I met zijn twee hofdames Bronke en Manon ondersteund door de raad van Elf. Vanop hun prinsenboot genoten ze met volle teugen van de belangstelling en deelden op hun beurt snoepjes uit aan de toeschouwers.
 
Weeldestraat mocht met het thema “Harry Potter” de spits afbijten. In de gekende kleuren en met de nodige magie dansten de kinderen naar kasteel Schweinstein traditie hun toverdans.
 
IMG 1281 
Ravels-Eel was ook dit jaar weer vertegenwoordigd met “Party Pinguins”, ook zij dansten erop los bij elke stopplaats.
 

 3 - Blue Stars versus Red Stripes

De Turnhoutseweg en de Elzenstraat wisten dan weer ambiance in de keet te schoppen met de Blue Stars versus de Red Stripes, een parodie op het Amerikaanse Football, met veel animo gebracht door zowel de ouders als de kinderen. De woeste aanmoedigingskreten waren angstwekkend maar de cheerleaders maakten veel goed en dansten enthousiast hun choreotjes.
 
IMG 1309
Daarna was het schrikken, een heus Welds leger kwam op de proppen met een levensgrote tank die er wel heel erg echt uitzag. Alle soldaten en officieren waren keurig gelabeld zodat we wisten wie in het uniform zat. Als de Kusjesoldaten van K3 door hun speakers knalde schoten ze allemaal in actie en brachten ze een waar toneel voor de schare toeschouwers. Zelf waren we onder de indruk van ons nationale volkslied dat ernstig werd meegezongen door de lieve verpleegstertjes waarna ze naadloos overgingen op de Wolf of Wallstreet.
 
IMG 1350 001
Ondertussen vielen hier en daar kleine slachtoffers in het Welds leger dat zijn rokende tankloop naar de aankomende vijand richtte.
 
De Angry Brids van Het Geeneinde zaten helemaal opgesloten in hun computerspelletje en schoten raak om zoveel mogelijk punten te scoren. 
 
IMG 1465
Ze werden op de voet gevolgd door de Hegge die met hun Faced-Book wagen de draak stak met de sociale media.
 
IMG 1372
De Prinsenlaan kwam voor de dag met “de vlucht door de lucht”, allemaal geel zwarte bijtjes die uitzwermden om honig te verzamelen.
 
IMG 1387 

2 - Peking Express

Wat er daarna door de straat denderde was ongezien, een reusachtige stoomtrein met wel een miljoen chinezen, allemaal netjes in zijden kimono’s getooid. 
Dit was de “Peking Express”.  De Koning Albertstraat heeft een reputatie te verdedigen en ook dit jaar heeft ze die niet beschaamd. Voor ons was dat tot dan toe de winnaar.
 
IMG 3432 
IMG 1401 001

1 - Hoe tem je een draak.

Maar toen moesten de woeste Vikingen van de Schoolstraat nog komen, ook zij pakten uit met enkel gewaagde constructies. Een snek van de Noormannen op ware grootte werd belaagd door een imposante draak. Het thema “Hoe tem je een draak”  was perfect gekozen en de woeste roodbaarden hadden hun draak getemd.
 
11010185

Nieuw Jury systeem garandeert neutrale beoordeling.

Als nieuwigheid was dit jaar een externe jury aangesproken om de beste wagen te kiezen. Deze jury kwam van heinde en verre, niemand wist wie het waren, waar vandaan …..
Ze bestond uit ervaren mensen die allen al zo’n 25 jaar in het ernstige carnavalsvak zitten.
Zo zitten er architecten van carnavalswagens in, bouwers, dansexperts enz…
Op die manier is een volledig neutrale beoordeling gegarandeerd en hoeft er niet meer scheef te worden gekeken als er eens een verrassing uit de bus komt.
Gisteren was in ieder geval voor de jury de volgende uitslag helemaal correct:
 
1 Schoolstaat – Hoe tem je de draak
2 Koning Albertstraat – Peking Express
3 Turnhoutseweg – Blue Star v.s. Red Stripes
4 Moleneinde – Welds Leger
5 Ravels Eel – Party Pinguins
6 Weeldestraat – Harry Potter
7 Prinsenlaan – Vlucht door de lucht
8 Geeneinde – Angry Birds
9 Hegge – Faced-Book
 

Proficiat en bedankt. 

Nogmaals een dikke proficiat aan alle gebuurten, zonder uitzondering. We weten uit ervaring hoe moeilijk het is om een gebuurt draaiende te houden en gewoonlijk komt het in de minder enthousiaste gebuurten dan op enkele mensen terecht. Dat die toch telkens weer de moed en energie opbrengen om wekenlang hun vrije tijd op te offeren verdient ons respect. Ook als ze vooraf al weten dat ze niet voor de hoofdprijzen in aanmerking komen
 
Tot volgend jaar, jullie waren alweer fantastisch !!
 

fotograafFotoreportages

 
 
panasonic ag ac130 18768247
 
11010183