• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
maandag 28 september 2020
NIEUWTJES

RAW 2400

Zoals de traditie vereist heeft burgemeester Luyten gisterenavond op een stijlvolle receptie op het gemeentehuis de sleutel van de gemeente plechtig overhandigd aan de nieuwe prins Carnaval 2017.
Prins Victor nam de sleutel in alle nederigheid aan en verzekerde zijn collega burgemeester dat hij er goed op zou letten gedurende de komende week van voorbereidingen op het 46e Kindercarnaval van Weelde.
 

Lof van de burgemeester voor comitee en buurten. 

RAW 2394Zoals elk jaar liep de receptieruimte van het gemeentehuis helemaal vol om deze plechtige overhandiging mee te maken. Familieleden, vrienden en kennissen waren van heinde en verre gekomen om dit te kunnen meemaken.
De burgemeester had enkel lovende woorden voor het carnavalscomitee dat ondanks deze moeilijke tijden deze traditie toch in stand houdt. Hij had ook in de gaten dat het sociale weefsel door het samen werken in de gemeentelijke hallen van Weelde Depot danig verstevigd wordt en dat komt niet enkel door de hoeveelheid drank die daar met de paletten wordt binnen gereden. Sinds de buurten deze optie hebben gekregen is er een nieuwe élan ontstaan die erg positief is voor het hele carnavalsgebeuren.
Na zijn korte speech was het eigenlijk de beurt aan Marc Rombouts om zijn toespraak te houden, maar dat was buiten de nieuwe prins gerekend. Prins Victor, geheel volgens zijn eigen stijl eiste onmiddellijk het spreekgestoelte voor zich op en hield een geanimeerde toespraak …. samen met zijn twee lieftallige hofdames en geruggesteund door zijn Raad van Tien (bij gebrek aan elf leden). 
 
 
We geven dan ook graag de volledige toespraak hieronder weer.
 
Prins Victor I:  
 
Aan alle bewoners van het land van Weld: HEIL ! !!
Wij,  Prins Victor den Eerste, en zijn hofdames Michèle en   Julie en de gehele Raad van 10, zijn blij dat we op 26 februari mogen regeren over Weelde. Met plezier stel  ik - samen met mijn liefelijke hofdames - ons regeerprogramma voor.
 
Prins Victor I:   Ten eerste
Op zondag 26 februari 2017 zal het bestuur van ons dorp volledig in handen zijn van mezelf, mijn hofdames en mijn Raad van Tien.
 
Hofdame Julie:   Ten  tweede
Het bestuur van onze gemeente belooft ons dat ze er alles aan zal doen om de stoet in Weelde vlot te laten verlopen.
 
Hofdame Michèle : Ten derde
De politie van ons dorp zal er dan weer alles doen om de stoet veilig door het dorp te laten trekken. De belangrijkste verkeersregel op 26 februari. Kinderen hebben voorrang en er worden die dag geen bekeuringen gegeven.
 
Prins Victor I:   Ten vierde
Vanop onze prinsenwagen zal ik samen met mijn hofdames en alle helpende bestuurders als eerste wagen onze 46e  kindercarnavalstoet vrolijk mee op gang trekken.
 
Prins Victor I:   Ten vijfde
Wij willen onze volwassen collega's hartelijk danken voor ons mooie en kindvriendelijke dorp. 3 schooljaren hebben wij nog kunnen genieten van de nieuwe school met zijn prachtige speelplaats. Het zwembad is voor ons allemaal een schot in de roos! Het mag gezegd worden; wij wonen graag in Weelde!
 
Hofdame Julie:   Ten zesde
De gemeente zal rode neuzen aankopen voor de agenten die werken op zondag 26 februari. Op die manier kunnen zij die dag ook op een leutige manier werken.
 
Hofdame Michèle:  Ten zevende
Alle kinderen van Weelde krijgen na carnavalsdag een volledige week verlof! Vinden wij leuk!
 
Prins Victor I:   Ten  achtste
Nu ik dit jaar de prins ben, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om bij de volgende verkiezing een hervorming in te voeren: Ook meisjes moeten verkiesbaar zijn om prinses carnaval te worden!  En waarom geen 'hof-heren'?
 
Hofdame Julie:   Ten negende
De voltallige gemeenteraad wordt uitgenodigd op zondag 26 februari op het gemeenteplein om de stoet te bewonderen en een diepe buiging te maken voor Prins Victor I, zijn hofdames en de Raad van Tien.
 
Hofdame Michèle:  Ten tiende
Op zondag 26 februari 2017 zullen alle kinderen en grote mensen die naar de stoet komen kijken gratis voorzien worden van snoepjes, zolang de voorraad strekt. Samen met ons gemeentebestuur denken we aan het milieu en de bewoners langs het parcours en gooien we geen confetti meer.
 
 • Prins Victor I, Hofdame Julie en Hofdame Michèle samen:  Zet allen de feestneus op en vergeet niet dat lachen gezond is. Komt allen zien op zondag  26 februari!

LEVE DE LOL!!! LEVE DE LEUTE !!!

 

Prins Victor I:  Ik heb gezegd; ALAAF !!! ALAAF !!! ALAAF !!!

 
marc rombouts
 
Marc Rombouts van het carnavalscomitee  had hier nog maar weinig aan toe te voegen. Hij wilde vooral iedereen bedanken voor de fijne samenwerking die er na 46 jaar nog altijd is. Vanaf volgende week maandag wordt er door het comitee hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen, de tent moet worden opgesteld en zo zal stilaan naar de fuiven worden toegewerkt.
Verder had hij nog enkele practische mededelingen voor het komende carnavalsweekeinde.
Marc Rombouts:
 
Beste bewoners ,alaaf partyfoute fuif2017
Het carnavalsweekend staat weer voor de deur.
Op vrijdag 24,zaterdag 25 en zondag 26 februari staat er naar jaarlijkse traditie weer een grote feesttent op het marktplein .Dit evenement zal voor jullie als omwonenden geluidshinder met zich meebrengen. De muziek zal op vrijdag -en zaterdag telkens om 3.00u stoppen. Wij danken jullie alvast voor uw begrip.
Op zondag 26 februari zal de stoet door de Koning-Albertstraat rijden vanaf de Okay richting Weeldestraat om zo via de Gemeentelaan tot aan de feesttent te eindigen en te ontbinden.
De Weeldestraat zal in één richting afgesloten worden vanaf de Koning Albertstraat tot aan de Gemeentelaan komende van Poppel richting Ravels.
Deze route zal afgesloten worden vanaf 11.00u tot na de stoet(+/- 17.00u).
Ook aan de inwoners die langs het traject van de stoet wonen ,zouden wij willen vragen om hun wagens elders te plaatsen indien u zich moet verplaatsen tijdens de stoet.
Gelieve geen auto’s langs de weg te plaatsen. Wij danken U alvast voor uw medewerking en begrip.
Vriendelijke groeten,
Vzw Kindercarnavalcomité Weelde
 
Vrijdag is er al de Foute Fuif party met de Soul Brothers als hoofdschotel en Tinnitus in het voorprogramma. Er zijn nog altijd kaarten verkrijgbaar voor deze fuif die u zeker niet mag missen als u van carnaval houdt.
Op zaterdag is het dan de wereldvermaarde  Alaaf Party met DJ JAB Productions als ultieme “inpils” party voor zondag. 
 
RAW 2403