• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
maandag 28 september 2020
NIEUWTJES
RAW 2820
Om even voor de klok van twee leek het of er weinig volk naar de stoet in Weelde zou komen. 
Er was een erg koude wind die door de Koning Albertstraat waaide, maar het was in ieder geval zo goed als droog.
 

Toch nog veel volk 

Toen de stoet zich echter met de publiciteitskaravaan op gang trok stroomde het volk toe en werd het toch nog druk langs de route.
De Galliërs, de touwtrekvereniging uit Ravels Eel trokken met hun mannen aan het langste zeel en de wagens van de publiciteitskaravaan konden beginnen met hun snoep rond te delen aan de reikende handjes die overal gretig stonden te wachten.
Ook onze kleine, maar vinnige  Rawepo mobiel was weer graag van de partij om snoepjes rond te delen, de volle 5.000 stuks waren op voor onze twee rijdende hostessen er erg in hadden. 
De stoet zelf was net als vorig jaar van een behoorlijk niveau, de groepen volgden elkaar op en de OOOHHHH & AAAAAAHHHH  waren niet van de lucht. De wagens vielen in de smaak bij jan publiek…
 
RAW 2812

Jury van specialisten.

Den Eel was de eerste die na de Fanfare van de Sint Nicolaüskring de kinderstoet mocht openen. Net als de laatste jaren was er een jury gevraagd van specialisten die minimaal op één uur rijden van onze carnavalsdorp wonen om het laatste greintje aan favoritisme te vermijden.
Ze moeten alle wagens quoteren op een aantal verschillende criteria die uiterst stipt worden opgevolgd. Ten slotte wordt alles getoetst aan het kindergehalte waaraan elke groep/wagen dient te voldoen. Zo wordt er dan een uiteindelijke uitslag opgemaakt. 
 
Als lokaal nieuwsportaal zijn we van oordeel dat we de stoet zo goed mogelijk in beeld moeten brengen en daarom hadden we dit jaar geopteerd om naast een mobiele camera ook een vaste camerapositie in te nemen aan het gemeentehuis. Zo konden we ook gemakkelijker de opgenomen beelden later in de grote tent tonen aan de binnen gelopen groepen, iets wat hopelijk werd geapprecieerd door de aanwezigen.
Na de mooi opgezette groep van Den Eel die vele kinderen rond hun lekker snoep thema hadden verzameld kwam voor ons een verrassing met de Chipmunks in Tomorrow Weld, zij hadden zelfs een concurrerende nieuwszender onder de arm genomen met [WERAPO] correctie .... WEPORA..... die hun Tomorrow Weld in beeld bracht.
De dansende bende op het voorplan was een lust om te zien.
 
Het Geeneinde pakte dan weer uit met technisch vernuft  bij Joris en de Draak door de kinderen met het wagentje uit een berg te laten rijden over een slingerend traject dat vele ouderen niet zouden aandurven. De drakenkop mistte zijn effect niet vooraan op de wagen.
 
Ook de Hegge wisten met hun Hegse Trols vele harten te bekoren maar het geweld dat hen achterna kwam haalde alle aandacht weg.
 
De Koning Albertstraat pakte gewoontegetrouw uit met een groots opgezet project en met veel lawaai….. maar Yoda en de Rebel Fighters zagen  er in ieder geval prachtig uit. Star Weld leek wel heel erg veel op Star Wars met prinses Leia’s en Luke Skywalkers….  Enkel Chewbacca hebben we niet gezien, hoewel die er toch bij was, maar verder zag het er allemaal prachtig uit met verschillende dansjes voor elke deelgroep en een rookkanon om schrik van te krijgen. Boven alles torende Darthvader uit om iedereen ontzag in te boezemen.
 
We zijn een beetje de volgorde kwijt geraakt want ondertussen moet ook de Prinsenlaan zijn gepasseerd met het thema Frozen, allemaal Elsa en Anna karakters  die hun uiterste best deden. Ook de mama’s deden precies graag mee met het sprookje, maar dat kan worden gezegd bij alle wagens. De papa’s en de mama’s doen even graag mee…. Soms nog liever dan de kinderen.
 
Voor ons kwam daarna één van de grote kanshebbers, Paw Patrol van de Schoolstraat, erg vernuftig in elkaar gestoken, heel veel uren denkwerk en gewoon handwerk moeten daarin gekropen zijn en ook hier leken de kinderen ook weer helemaal in hun karakters op te gaan.
 
Als allerlaatste zochten de kinderen van de Weeldestraat naar de over bekende Pokémons, de plaag van 2016. Met levensgrote smartphones en een gigantisch uitgevallen gele Pokémon liet dit zich niet verkeerd interpreteren.
De grote, uitgebreide groep had ook nog een speciaal dansje Pokémon danske ingestudeerd zodat ook dit geheel alweer helemaal af was.
 
RAW 2990

Uitslag 46e kinderkarnaval Weelde

 
1    Den Eel – Lekkerland
2    Koning Albertstraat – Star Weld
3    Geeneinde – Joris en de Draak
4    Schoolstraat – Paw Patrol
5    Moleneinde – Wild Wild Weld
6    Turnhoutse Weg – Chipmunks in Tomorrow-Weld
7    De Hegge – Hegse Trols
8    Weeldestraat – de Stroat vangt Pokémons
9    Prinsenlaan -  Frozen, let it snow
10    CV komt nie zo nauw – De boerderij
 

1rawepo camera  Fotoreportages Kindercarnaval 

 

Album 1  - © RAWEPO

Album 2  - © Rawepo / Patrick Dr

Album 3 -  © Rawepo / Luc J 

 
Morgen komen er nog fotoalbums en filmreportages online..... nu zijn we een beetje moe ...... :-)
Groeten van het RAWEPO TEAM