• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
maandag 21 mei 2018

belle

Rond half twee leken er “isomo” bolletjes uit de lucht te vallen in plaats dan confetti, die trouwens verboden was….

Het was echter hagel die samen met een snijdend koude wind het enthousiasme voor deze 47e kindercarnavalstoet probeerde te temperen….. zonder succes!!

 

joris

Veel bezoekers ondanks koude wind.

Ondanks het koude weer en de gure wind was er toch onwaarschijnlijk veel volk langs de Koning  Albertstraat komen postvatten. Vooral aan het gemeentehuis was het alweer dringen om vooraan te kunnen staan om alles goed te kunnen zien. Naarmate het uur van vertrek naderde kwamen de rijen elkaar aanvullen…

 

loveboat1

Kinderen laden het snoep met de schop in hun zakken.

De publiciteitsstoet was alweer gul met snoep voor de vele kinderen die langs het traject stonden opgesteld. Ook onze Rawepo mobiel die trots was om mee te mogen rijden met het jaartal 10 want morgen 12 februari is het 10 jaar geleden dat Rawepo werd opgericht door André Jansens. Daarom mocht het dit keer iets meer zijn en strooiden de Rawepo dames met lekkere “Chocotoffs” die niet alleen door de kinderen werden gesmaakt.

Na de publiciteitskaravaan mocht SNK Weelde de echte stoet op gang trekken met vrolijke carnavalsdeuntjes die weliswaar dikwijls overstemd werden door de zware geluidsboxen van de volgende wagens. Nochtans kwam Prins Remi en zijn gevolg na de fanfare zodat er een buffer tussen de wagens zat. 

Prins Remi, zijn hofdames Eline en Lien …. maar ook alle leden van de Raad van Elf deden hun best om vanop hun Prinsenwagen alle kinderen rijkelijk te voorzien van snoepgoed zolang de voorraad strekte. Ondertussen namen ze graag alle égards in ontvangst van hun nederige onderdanen van één dag.

 

onderwaterwereld

Groepen en praalwagens

Zoals het traditioneel het geval is worden tijdens het kindercarnaval zelfs in een jaar van gemeenteraadsverkiezingen geen politieke thema’s gekozen. Dat is een ongeschreven wet in Weelde, die zelden of nooit is overtreden en ook dit jaar weer waren het sprookjes en andere kinderlijke thema’s  die de boventoon voerden.

Ondertussen  probeerde een nieuwe hagelbui nog wat roet in de kinderstoet te strooien, maar eens vertrokken is er geen weg meer terug en loopt alles als een trein.

Voor het beoordelen van de wagens en groepen werden er dit keer wat meer koppen bij elkaar gestoken zodat er ook meer meningen werden gehoord om te proberen een winnaar uit te roepen die kon rekenen op de steun van alle bezoekers van de stoet.

 

Uitreiking oorkondes en uitslag 47e Kindercarnavalstoet.

Omstreeks 18:00h was iedereen verzameld in de grote tent op het marktplein en wachtte iedereen met spanning op de uitslag van de stoet.

Eerst werden er echter nog enkele oorkondes uitgereikt aan mensen die het carnavals comité dit jaar hebben verlaten. Greet Delanoy en Jan Van der Voort vielen deze eer te beurt en ook Rudi Baeyens mocht een oorkonde op zak steken voor vele jaren carnavalswerk voor de Koning Albertstraat.

Om direct met de deur in huis te vallen, de groepen van het Moleneinde, De Hegge, Prinsenlaan en Weeldestraat vielen dit jaar jammer genoeg niet in de prijzen. Ondanks hun soms toch wel fraaie creaties konden ze dit jaar de uitgebreide jury niet bekoren.

Op de vijfde plaats eindigde De Turnhoutseweg met het thema “Love Boat. Als één der eerste in de rij is het dikwijls moeilijker om de jury te overtuigen omdat de toeschouwers nog niet zijn opgewarmd en nog niet echt veel enthousiasme uitstralen. De volgende wagens hebben het altijd gemakkelijker.  

Als vierde mochten de mensen van Den Eil hun prijs in ontvangst komen nemen  met hun “Onderwaterwereld”. Ook dit jaar had Den Eil weer een mooi opgebouwde groep met een weliswaar niet zo imposante wagen maar met veel aandacht voor de individuele kledij van de kinderen. 

 

oergeweld

Het derde trapje van het grote podium was voor de groep van het Geeneinde die met hun “Oergeweld” zeker een groot deel van het publiek voor zich hadden gewonnen met dit voorhistorische thema. Vooral de primitieve danspassen van de zwaar bebaarde oermensen vielen in de smaak, maar ook het feit dat de oervrouwen het precies toen ook al voor het zeggen hadden en de knots losjes in de hand droegen leek voor vele moderne vrouwen een eye opener. 

Toen werd het pas spannend want met de bekendmaking van nummer twee zou de winnaar ook bekend zijn.

 

1001nachten

De Schoolstraat, vorig jaar met hun Paw Patrol nog op een onfortuinlijke vierde plaats klimmen dit jaar naar de tweede plaats met een schitterend schouwspel van 1001 Nachten. Mooi opgebouwde wagen met functionaliteit en een prachtig dansje van betoverende Arabische prinsessen, kortom …. Helemaal af ware het niet dat “Belle en het Beest”   moeilijk te kloppen zou zijn.

De Koning Albertstraat, de buurt die er elk jaar volledig voor gaat en duizenden werkuren in de bouw van wagen en kostuums steekt was dit jaar ontegensprekelijk de beste. Een prachtige dans en de onberispelijke kledij van de tientallen prinsessen en prinsen en de rare karakters die er telkens weer tussenin sluipen  zorgden ervoor dat je ogen te kort kwam.

 

Gefeliciteerd aan alle buurten om ons allen weer een fantastische namiddag te bezorgen

 

belle2

 

1rawepo camera  FOTOREPORTAGES © RAWEPO  VAN 47e KINDERCARNAVAL WEELDE

 

DEEL 1 ©  LUC J.

DEEL 2 ©  RAWEPO

 

MORGEN KOMEN NOG ENKELE REPORTAGES ONLINE EN OOK DE MOVIE KAN U BINNENKORT BEKIJKEN OP RAWEPO !!!