weldsenbokD

Gisterenmiddag werd op het grasveld naast het gemeentehuis eindelijk de Weldsen Bok onthuld.

Tijdens de afgelopen periode waarin ze  geen carnavalstoeten mochten organiseren en wagens konden bouwen vonden enkele enthousiaste bouwers van de carnavalswagens dat 50 jaar kindercarnaval in Weelde niet onopgemerkt voorbij kon gaan.

weldsenbokA

Ze wilden hun kunde en vaardigheid graag aanwenden om tijdens deze stille periode een kunstwerk/ speeltuig maken om dit heuglijk gebeuren te vereeuwigen.

De inhuldiging gebeurde in het bijzijn van de voltallige ploeg die had meegewerkt aan de voltooiing  van de Bok. Ook het gemeentebestuur was deels aanwezig om dit ludieke evenement bij te wonen.

Prins Bavo de eerste, op zijn laatste benen als heersend prins carnaval trok vanaf de molen Arbeid Adelt met zijn prinselijke gevolg op de prinselijke wagen in stoet naar de locatie aan het grasveldje tussen het gemeentehuis, de kleuterschool van de Verrekijker en het Molenslop.

Daar stond het eerste speelgedeelte al opgesteld en wachtte de Weldsen Bok met ongeduld om te worden onthuld.

weldsenbokC

Na enkele korte woordjes door de mensen van het carnavalscomité en onze burgemeester was de eer aan Prins Bavo, zijn hofdames en de Raad van 11 om de bok te onthullen in al zijn glorie.

Het laatste attribuut, de carnavalssteek werd na wat verwarring niet door prins  Bavo I geplaatst maar door de grote trekker van het initiatief, Ronny Stabel.

weldsenbokG

Ondertussen was het speeltuig al ingepalmd door de kinderen die op ontdekkingstocht gingen door de kamertjes en andere leuke hoekjes van de Weldsen Bok.

Naast de onthulling van het kunstwerk werden ook verschillende oorkondes uitgereikt aan mensen die vanaf het eerste uur, 50 jaar geleden al, betrokken waren bij de oprichting van het kindercarnaval van Weelde. Ondermeer Rik De Weerdt, al een halve eeuw lang de illustrator van de Snutentrekker en Alice Dierckx kregen deze oorkonde uit de handen van de woordvoerder van het kindercarnaval Guy Cools. Verder was er nog Maria de Rijk die in aanmerking kwam voor de oorkonde, maar Maria was niet aanwezig, die moest waarschijnlijk naar de koers kijken op TV.

weldsenbokB

Naast de oorkondes kregen ze ook de eretekens van FEN, dat is de Federatie van Europese Narren voor de viering van het 50 jarig bestaan van Kindercarnaval Weelde.

Ook voor de creatieve bouwploeg waren er oorkondes die ze allen thuis boven hun bed gaan hangen en koesteren tot het eind hunner dagen. Vooral de vrouwen gaan blij zij dat ze hun venten terugkrijgen.

De onthulling wordt gevolgd door een kleine receptie met een drankje.

Op 7 november wordt de nieuwe prins carnaval feestelijk gekozen in een volledig vernieuwde format. Dit gaat door in zaal Sint Jan waarop alle kandidaten aanwezig zullen zijn.

weldsenbokF

1rawepo camera FOTOREPORTAGE WELDSEN BOK  |  ¬© RAWEPO

Klik hier om de fotoreportage van de onthulling te bekijken....

weldsenbokE

1 filmcamera Filmreportages onthulling Weldsen Bok.