PB300001

Radio Paloma, het regionale radiostation uit Poppel, bestaat binnenkort 35 jaar. Om dit te vieren gaat men 10 dagen lang de grootste Paloma hits draaien uit die 35-jarige geschiedenis. Deze zijn mede gekozen door de luisteraars en medewerkers en verpakt in de Paloma 3500.

15 mei 1980 wordt gezien als hét begin van dit radiostation in Belgie. Kort daarvoor werd er nog illegaal geëxperimenteerd in Goirle. Net over de grens, in België, deed zich de mogelijkheid voor een zendvergunning te bemachtigen waardoor er voortaan op legale wijze uitgezonden kon worden.

Met tal van vrijwilligers in verleden en heden was- en is Paloma een constante factor geweest in het regionale medialandschap. Met haar brede aanbod van muziek en programma’s weet de zender een grote en vaste luisterschare aan zich te binden.

Fantasy was_carrierestart_van_Rob_StendersPaloma is overigens meer dan radio. Paloma is een merk, een gevoel maar bovenal een begrip. Bijna iedereen in de Kempen en in groot Ravels associeert het woord Paloma met het legendarische radiostation ‘uit Bels’. Superlatieven die luisteraars uitten wanneer Paloma te sprake komt zijn: sympathiek, gezellig en familiair.
Hoezo legendarisch? Legendarisch omdat het bekende mensen voortbracht. Zo heeft Rob Stenders, voor hij naar Radio 3 ging, bij Paloma gedraaid. Ook journalist Mark Bos, enkele weken geleden trouwens veel te jong gestorven, zette zijn voeten over de drempel van de studio aan Aarle 33 in Poppel.

En nu, 35 jaar later is Paloma er nog steeds. Zonder enige vorm van subsidie houdt het al decennia lang zelf haar broek op. Waar in diezelfde Kempen met enige regelmaat collega stations sneuvelden, staat de mast in Poppel nog altijd fier overeind, en belangrijker nog, nog steeds klinkt er muziek op 106 fm.

Vanzelfsprekend laten we deze mijlpaal niet zomaar passeren. 14 Mei aanstaande om 12.00 uur wordt gestart met de Paloma 3500. Pure Paloma historie verpakt in 266 uur radio met als inhoud 3500 nummers die bij Paloma horen. Op 2e Pinksterdag tegen 14.00 uur hoor je hét ultieme radio Paloma nummer.

Radio Paloma is te ontvangen via de ether op 106 fm en via de livestream op: www.radiopaloma.com