• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
vrijdag 7 mei 2021

Groepsfoto SNK Vlamo1

Zondag 17 februari: een spannende dag voor veel muzikanten in de provincie Antwerpen!

In de Muziekacademie van Wilrijk stond immers de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO op de agenda.

Ook vanuit Weelde vertrokken verschillende jonge muzikanten naar Wilrijk om voor de professionele jury het beste van zichzelf te geven. En ook dit jaar deden ze dat weer geweldig! De SNK’ers keerden terug naar huis met prachtige resultaten én niet minder dan 5 Kampioenstitels bij de Solisten! De SNK-ensembles deden daar bovendien nog eens 2 Kampioenstitels bovenop! Van een supergeslaagde dag gesproken!

Drie SNK's in derde Afdeling. 

Dit jaar mochten maar liefst drie SNK’ers de spits afbijten in derde afdeling. Deze jonge muzikantjes namen voor de allereerste keer deel aan de VLAMO-wedstrijd, maar slaagden er meteen in om alle aanwezigen aangenaam te verrassen! Bij het Slagwerk bracht de jongste deelnemer van SNK Weelde, Julian Jacobs, meteen een knappe drumsolo naar voor. De professionele jury beloonde Julian met een mooie score van 70%.

Bij de Koperblazers hoorden we eerst Axl Timmermans het beste van zichzelf geven op euphonium, Elias De Bolle zette meteen daarna op bugel een schitterende solo neer. Ze behaalden hiermee geweldige resultaten van 77,5% voor Axl en maar liefst 88,5% voor Elias! En dat was nog niet alles! Met zijn beste resultaat van de hele afdeling behaalde Elias meteen ook de eerste Kampioenstitel! Deze titel betekent (evenals de titel van Vicekampioen, mits een minimumscore van 80%) meteen ook een ticket voor de Finalewedstrijd in de Singel in Antwerpen!

Tweede afdeling 

Ook in tweede afdeling zagen we zowel bij het Slagwerk als bij de Koperblazers blauwe SNK-polo’s op het podium verschijnen. Elena Daams en Wouter Aerts lieten op drums horen dat ze ritme en pit in zich hebben, met bijhorende scores van 86% voor Elena en 88% voor Wouter!

Bij de Koperblazers mochten we luisteren naar de indrukwekkende solo’s van Cara Timmermans op hoorn, Gilles Pinet op trompet, Jarne Timmermans en Klaas Van Gils op bugel en Emma Van Gompel op euphonium. Ook de jury had opgemerkt dat hun uitvoeringen van een bijzondere muzikaliteit getuigden. Jarne werd Kampioen met maar liefst 95% en Cara mocht met 93% de titel van Vicekampioen in ontvangst nemen! Helemaal in die lijn lagen de prestaties van Klaas (beoordeeld met 89,5% en een vierde plaats), Gilles (88% en vijfde plaats) en Emma (86,5% en zesde plaats). Toch wel erg bijzondere resultaten in een afdeling met niet minder dan 22 deelnemers!

De eerste afdeling. 

Na een welverdiende middagpauze was het de beurt aan Branko Pinet (bugel), Remi Beyens (trombone) en Lucas Van Gils (bugel) bij de Koperblazers in eerste afdeling. Er werd met veel verwondering geluisterd naar de fantastische solo’s die zij naar voor brachten op bugel (Branko en Lucas) en trombone (Remi)! Branko Pinet werd voor zijn opmerkelijke uitvoering beloond met een score van 92% en de Kampioenstitel! Ook Remi Beyens (85,5% en derde plaats) en Lucas Van Gils (80%) mogen erg trots zijn op de prestatie die zij neerzetten!

Afdeling uitmunendheid.

In de afdeling uitmuntendheid deed Marijke Woestenburg het uitstekend op trompet. Haar knappe score van 81,5% kan dat alleen maar beamen!

Guy Woestenburg bracht de laatste voortreffelijke solo van de dag op euphonium in ere-afdeling. Ook hij wist de jury te overtuigen en kreeg de Kampioenstitel met een indrukwekkende score van 91,5%!

SNK ensembles score ook. 

Al deze solo-successen waren al bijzonder bewonderenswaardig, maar de SNK-ensembles deden hier met plezier nog een schepje bovenop! Zowel het SNK-trio in derde afdeling (90%) als het SNK-duo in eerste afdeling (86,5%) behaalden de Kampioenstitel en brachten zo een ticket voor de Finalewedstrijd mee naar Weelde!

Fanfare SNK Weelde is erg trots op de geweldige prestaties van al haar muzikanten tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Deze muzikanten hebben allemaal erg hard gewerkt voor deze wedstrijd en zijn dan ook terecht beloond met hun mooie resultaten! Bovendien mogen ook de namen Els Potters en Yvonne Peters hier zeker niet ontbreken: door hun bijzonder gemotiveerde en deskundige begeleiding konden zowel de Slagwerkers van SNK (Els) als de Koperblazers (Yvonne) aan het publiek en de jury laten horen wat ze in hun mars hebben. Naast talent en veel oefenen is een kwalitatieve en competente begeleiding essentieel om het beste in muzikanten naar boven te halen en daarvan zijn deze resultaten het perfecte bewijs! Welgemeende felicitaties aan alle SNK-deelnemers, aan Els en aan Yvonne zijn hier dus zeker op hun plaats!

Agenda 

Zou u al dit talent ook zelf graag eens aan het werk zien en horen?

Hou dan nu al zeker zaterdag 4 mei vrij in uw agenda! Julian, Elena, Wouter, Axl, Elias, Cara, Gilles, Jarne, Klaas, Emma, Branko, Remi, Lucas, Marijke, Guy en alle andere SNK’ers nodigen u heel graag uit op het Jaarconcert van SNK Weelde, waar u al deze muzikanten in uw eigen gemeente aan het werk zal kunnen zien!

Alvast van harte welkom!

Groepsfoto Vlamo

Volg SNK op Youtube.

SNK is ook volledig mee met e sociale media, ook via Youtube zijn ze te volgen via volgende links:

https://www.youtube.com/channel/UCSwypGSvkbxKsx6sKQb9_Lw

https://www.youtube.com/results?search_query=snk+weelde