• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
donderdag 6 mei 2021

neos1

Gisteren organiseerde Neos Ravels een info namiddag voor potentiële nieuwe leden in gemeentezaal de Brouwerij.

Als 55 plusser waren we ook uitgenodigd om deze infosessie bij te wonen.

Neos is er voor iedereen.

Na een kort welkom van voorzitter Guy Hendrickx nam Rob Verdonck als PR-verantwoordelijke de rest van de sessie voor zich.

Neos is vooral geen elitair clubje meer waar ze in het prille begin voor werden aanzien door de andere seniorenverenigingen. In de jaren 80 kwamen in Vlaanderen de eerste ideeën naar boven om een nieuwe seniorenclub op te richten. Onder de naam CRM (club rustende middengroepen) werd de eerste stichtingsvergadering gehouden. In 2005 werd de naam CRM gewijzigd in NEOS (netwerk van ondernemende senioren). 

Neos Ravels stelt zich open voor alle senioren, zonder onderscheid in rang of stand. Iedereen die zich kan vinden in de activiteiten van de vereniging is van harte welkom om aan te sluiten en deel te nemen aan de talrijke activiteiten.

Neos heeft niet bepaald een activiteitenkalender die uitpuilt van de wekelijkse uitstappen, maar het gemotiveerde bestuur stelt in samenspraak met haar leden een zorgvuldig gebalanceerde kalender samen waar iedereen op regelmatige basis zijn gading kan vinden.

Het is vooral van belang dat de leden in Neos de mogelijkheid krijgen om actief, dynamisch en vol verwachting de toekomst tegemoet te zien. 

neos2

Ongeveer 150 leden.

Momenteel telt de vereniging een dikke 150 leden, door de infosessie van gisteren lijkt het totaal boven de 160 te zullen stijgen. 160 actieve senioren die elkaar zullen terugvinden op allerlei activiteiten, sommigen al wat ondernemender dan andere. 

Van al de leden zijn er ook een aantal die jaren geleden onze mooie gemeente  hebben verlaten omwille van de meest uiteenlopende redenen, de liefde… het werk of gewoon om andere oorden te verkennen. Nu ze stilaan de pensioenleeftijd bereiken of al hebben bereikt trekken er toch een aantal terug naar hun roots om oude vriendschappen of relaties te hernemen. Bij Neos is dat geen probleem, je kan lid worden waar je wenst.

Voor meer informatie: 
Ledenadministratie: Rob Verdonck  
Tel:  +32 14 65 59 67
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Planning activiteiten 2020.

1. Februari

Donderdag 20 februari : Funny Freunde – Kapel , Handelslei 167 St-Antonius-Zoersel.

Deuren 13u30. Aanvang 14u00.

Afgesloten. 15 inschrijvingen.

We rijden met eigen voertuigen. Ieder regelt zijn eigen ( of gezamenlijk) vervoer !!!

2. Maart

Zaterdag 21 maart – Andrea Bocelli – Sportpaleis Antwerpen - 20u00.

Zondag 29 maart – 15u00 - Schlagerfestival – Ethias Arena Hasselt.

Afgesloten. 22 inschrijvingen.

3. Apri

Dinsdag 21 april : Uitstap Antwerpen  -  Bezoek aan de JAIN-tempel in Wilrijk.

neos jaïn tempel wilrijk

De JAIN-gemeenschap in België telt ongeveer 1500 leden. De meeste hiervan zijn welvarende diamant handelaars uit het Antwerpse. Jaïnisme is een religie die vooral aanhangers heeft in het westen van India. De tempel werd in India gebouwd (1990-2000). Daarna werd alles weer afgebroken en verscheept naar Antwerpen. De wit marmeren tempel werd steen voor steen, als een blokkendoos, weer opgebouwd in Wilrijk.
Lunch bij Colmar Wezemberg.

Bezoek aan De Singel.

Vlaamse draaischijf voor grootschalige kunstevenementen. Een plaats waar de combinatie van kunst tonen en kunst onderwijzen onder één dak gecombineerd wordt. Bovendien is de Singel nog om een andere reden uniek. De nieuwbouw die aan het complex werd toegevoegd maakt van de site een ‘vervlochten’ mijlpaal in het ouevre van twee van onze grootste architecten, Léon Stijnen (1899-1990) en Stéphane Beel (1955). De rondgang (weinig trappen en lift beschikbaar) biedt een verhelderende inkijk achter de schermen.

Aantal deelnemers beperkt tot 48 (één autocar). Eerst betaald is eerst ingeschreven … dwz het bedrag gestort op onze rekening is doorslaggevend…geen gebruik maken van ‘memodatum’…wij bewaren uw centen graag als een goede huisvader(moeder) zonder dat er extra kosten gerekend worden !!!!

4. Mei

neos nooyens

Dinsdag 19 mei : Bezoek aan firma en BBQ.

We opteren voor een bezoek aan het aspergebedrijf Nooyens in Poppel gevolgd door BBQ in de nieuwe kantine van SK Weelde op Baetenheide.

Dinsdag 26 mei : Provinciale Wandeldag – Dessel.

5. Juni

Donderdag 11 juni - Daens – Pop-Up Theater Puurs.

Nieuwe topproductie en nieuwe cast. Elf jaar nadat Daens in première ging herneemt Studio 100 deze productie. In de hoofdrollen Peter Van de Velde (titelrol) , Jo De Meyere (bisschop Stillemans) , Jelle Clijmans ( socialistische voorman Jan De Meester) en Free Souffriau ( Nette Scholiers).

6. Juli

Dinsdag 07 juli : Fietstocht en etentje.

7. Agustus

Woensdag 12 augustus : Historalia - Musical 1830 – Kasteeldomein De Merode – Westerlo.

Het feeëriek kasteeldomein vormt een uniek kader voor een historische openluchtvoorstelling.

neos musical 1830

8. September - FEEST & REISMAAND

Zondag 06 september - 40 in 2020 Neos , het festival - Lotto Arena Antwerpen.

Een groots feest t.g.v. de 40ste verjaardag van Neos. Een uniek festival met alles er op en er aan !!! Muziek in diverse genres, humor en lekker eten vormen de extra ingrediënten voor een geslaagde coctail.

Woensdag 09 september – zondag 13 september – Clubreis – Duitsland ( langs de Bovenrijn).

5-daagse begeleide reis per luxe-autocar i.s.m. De Arend, V.O.C. Kamer Antwerpen, gids Paul Koop.

Zaterdag 19 – zaterdag 26 september – Clubreis Hongarije – Balatonmeer.

8-daagse begeleide reis per luxe-autocar i.s.m. Carolus.

neos hongarije