• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
donderdag 23 september 2021

RL 07555

Met een bang hartje keken de organisatoren deze week naar de hemel, de F1 wedstrijd in Francorchamps van vorig weekend in gedachten….

Gelukkig klaarde de hemel zondagmorgen helemaal op en zagen we alleen maar breed lachende gezichten bij de aanvang van wat een groots , ongezien dorpsfeest zou gaan worden voor alle aanwezigen.

Maximum aantal aanwezigen.

Vooraf waren er door de gemeente Ravels met de organisatie van buurtcomité Turnhoutseweg-Elzenstraat harde afspraken gemaakt over de te volgen corona maatregelen.

De slimme organisatoren hadden er echter voor gezorgd dat alles relatief veilig kon verlopen door het parcours dat de teams moesten afleggen in twee helften op te delen, zodat de ene groep toeschouwers zich weinig of niet kon mengen met de andere helft. Daartussen lag het parcours dat breed genoeg was om voor veiligheid te zorgen.

Verder was er een aparte IN- en UITGANG voorzien en werden er polsbandjes uitgedeeld zodat er een strikte controle was op het aantal toeschouwers.

RL 07414

Aparte reeksen voor – en + 16 jarigen.

Met twee aparte reeksen voor de jongste en de oudere jongeren (?) was het alweer een middag om niet snel te vergeten met veel gelach en plezier. Tussendoor werd nog de tijd gevonden om de allerkleinsten van het circuit te laten genieten met een heuse traptractorrace.

Ook dit tussendoortje met ongewoon veel deelnemers zorgde voor pret en alle deelnemers werden allen beloond met een grote snoepzak of een extra consumptie voor de winnaars. Dat was iets wat ze zelf meer konden appreciëren dan menige moeder  die alweer een afspraak met de tandarts in het vooruitzicht zag.

RL 07983

RL 08019

Strakke tijden

Bij de -16 jarigen zagen we op het balkon van het gemeentehuis de bui al hangen. Rawepo kreeg omwille van haar camerawerk de beste plaats toebedeeld van het hele veld. Snel was echter duidelijk dat het circuit er erg snel bijlag en dat bleek ook toen de eerste tijden binnenliepen.

Hoewel de totale lengte van het zorgvuldig geprepareerde circuit met een 25 m was toegenomen tegenover de eerste editie bleken de tijden sneller, een teken aan de wand… hier was getraind in de afgelopen weken en maanden.

De trend was gezet en de meisjes moesten niet onderdoen voor de jongens in de – 16 klasse.

RL 08050

Bij de +16 herkenden we vele piloten en duwers van 2019 terug, enkel de coronakilo’s konden verraden dat er wel eens nieuwe kapers op de kust zouden kunnen komen om de zege weg te kapen.

De winnaars van de eerste editie werden er in de barragewedstrijden simpel uitgekegeld. Geen verlenging van de zege voor de mannen van Sint Jozef, maar dit keer kwam de revelatie uit een andere hoek, helemaal uit de eigen gemeente….

Het “VER”Stappen Racing Team uit Poppel sloeg iedereen met verstomming en met een bolide die zijn weerga niet kende waren ze een niveau te sterk in deze tweede editie van de Zeepkistenrace. Ze hadden zelfs nog een tweede satellietteam dat  ei zo na de zelfde tijd op het scorebord kon zetten.  

Sam, Jan en Koen probeerden het onderste uit de kan te halen met gevaar voor lijf en leden maar het kon niet baten.

RL 07543

RL 07566

Andere teams haalden de finish niet en strandden in het decor zodat ze zichzelf uitschakelden wat enkel maar kon leiden tot meer hilariteit onder de toeschouwers

Bij de -16 bleek het team van het team van Plankgas het snelst, ze namen de beste lijnen op het parcours en hadden ook de snelste kist zodat de overwinning verdiend was.

De prijs voor de grootste pechvogels was voor de mannen van ’t Geeneinde die hun droom om op het podium te staan al onmiddellijk in rook zagen opgaan toen hun zeepkist er al voor de start de brui aan gaf.

Als origineelste of mooiste zeepkist kwam de Weldse Bok uit bus, een voor de handliggende keuze en eigenlijk een schot voor open doel. In Weelde kan men alleen maar scoren met een bok, en dan nog ene met een grasperkje en een hekje er rond. We vermoeden dat deze prijs het ultieme doel was, meedoen was belangrijker dan winnen, de Olympische droom indachtig.

RL 08034

2 Edities zonder Weldse overwinnaar, dat moet pijn doen.

Al bij al moeten we zeggen dat het alweer een erg geslaagde editie was wat een voltreffer lijkt te worden. Toch moet er toch iets knagen bij de deelnemers van Weelde, na twee edities hebben ze nog niet kunnen winnen. Tijd om volgende keer toch nog wat betere voorbereidingen te treffen misschien. Belangrijker lijkt ons echter dat er voor en tijdens de wedstrijden strikt wordt toegezien om de hoeveelheid alcohol  die er geconsumeerd wordt. Daar ligt volgens onze huisanalisten de sleutel tot succes.

1rawepo camera    FOTOREPORTAGE © RAWEPO | ROGER L.  (Zeepkistenrace)

De eerste fotoreportage van RAWEPO van de hand van Roger Lemmens is bijna online gezet…. Elke minuut worden, er nog foto's toegevoegd.  Kom later aub een keertje terug voor de finale reeksen.

Voor de Movies is het nog even wachten. Dat gaat zo snel niet, maar hou uw de Rawepo pagina via uw Facebook in de gaten. Geef ons een duimpje bovenaan 1 Facebook like thumb zodat u kan zien wanneer de video’s worden gepubliceerd zodat u niks hoeft te missen van de spannende wedstrijden.

RL 07663

1rawepo camera FOTOREPORTAGE © RAWEPO | ROGER L.  (Traptractorraces)

Sorry, op het tweede deel met de traptractoren is het nog even wachten, er komt nog een verse lading aan…. Kom later aub een keertje terug voor de finale reeksen.

 RL 07772

RL 07827

X

Right Click

Koken kost geld ..... foto's en video's maken kost ook geld :-)