fietsers afstappen statie

Aan de wegenwerken op kruispunt Merksplasseweg en Nieuwe Stationsstraat is ondertussen het beton al opgebroken.

Fietsers kunnen passeren mits ze even de moeite nemen om af te stappen.

Verwijdering betonlaag oud wegdek.

AndrĂ© Vermeeren was getuige van het begin van de werken. 

Vermoedelijke duur van de werken: van 30/09 - 06/12 

In het kader van de uitbreiding van de bedrijvenzone Nijverheidsstraat in Weelde Statie, dienen er wegenwerken uitgevoerd te worden t.h.v. de nieuwe aansluiting van de Nijverheidsstraat op het Geeneinde en t.h.v. het kruispunt Geeneinde-Merksplasseweg-Nieuwe Stationsstraat.

Hierbij zal Geeneinde-Merksplasseweg volledig onderbroken worden voor alle verkeer. Ook het voorste deel van de Nieuwe Stationsstraat wordt afgesloten.

De werken zullen aanvangen op maandag 30 september 2019 en, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, eindigen op vrijdag 6 december 2019.

Voor het doorgaand verkeer zal in beide richtingen een omleiding ingelegd worden tussen Weelde-Statie en Weelde via Turnhout (N119-R13-N12).

De industriezone Nijverheidsstraat zal tijdens de werken bereikbaar zijn via Bredaseweg-Nieuwe Stationsstraat-Nijverheidsstraat. Tijdens de werken zal de tonnagebeperking in de Nieuwe Stationsstraat tijdelijk opgeheven worden.

BUSDIENSTEN

De bussen van De Lijn naar en van de scholen in Hoogstraten zullen een lokale omleiding volgen en niet moeten rondrijden via Turnhout. De bushalte op de Merksplasseweg zal tijdens de werken niet bediend kunnen worden, vervanghaltes zullen geplaatst worden in de Nieuwe Stationsstraat.

Enkel ondernemingen waarvan de vestiging in deze wettelijk afgebakende hinderzone ligt, hebben recht op een hinderpremie, maar enkel wanneer ze ook aan alle andere voorwaarden voldoen (NACE-code, tewerkstellingsklasse, enzovoort).

Meer informatie over de hinderpremie kan u vinden op www.vlaio.be/hinderpremie.

Voor meer informatie mbt deze werken kan je contact opnemen met de technische diensten via 014 40 19 36 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

wegenwerken industriezone Weelde Statie