• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
maandag 26 september 2022

sportlaureaten2022

Na enkele jaren zonder Viering van de Ravelse Sportlaureaten was het gisteren opnieuw de grote dag voor de sportmensen uit Ravels die de afgelopen jaren een opmerkelijke prestatie leverden.

Het was wel een editie in mineur, aangezien een aantal mensen die de organisatie dragen toch nog verrast werden door het verrekte corona beestje.

Minder laureaten.

Gelukkig waren er nog de mensen van de Ravelse Sportraad die het grootste deel van de viering op zich nemen paraat en met een gedeelde presentatie van Paula en Luc Pijpers kon de avond toch netjes worden gepresenteerd.

Opmerkelijk was het lage aantal sportploegen dat op de avond aanwezig was, maar dat is helemaal te wijten aan de corona jaren die hopelijk nu achter de rug zijn. Alle binnen- maar ook de meeste ploegsporten moesten noodgedwongen worden gecanceld,  zodat er  al minder te vieren was.

Volgend jaar zullen we hopelijk een inhaalbeweging krijgen voor al deze sporters die nu op hun honger moesten blijven zitten.

Ook de mensen van de Boomgaard waren in geen velden te bespeuren. Zij waren gewoonlijk diegenen die met de meeste trots hun medailles toonden van de paralympics en het was reuzejammer dat ook zij niet op de avond aanwezig waren wegens het gebrek aan competitie.

Deze avond was voorbehouden voor de sporters die de afgelopen jaren ondanls alles toch nog een opmerkelijke prestatie hadden verwezenlijkt. Dit jaar waren het de boogschutters en vooral ruiters die veruit de meeste laureaten hadden kunnen afvaardigen present, samen met nog enkele uitschieters….

sportlaureaten krommepijl

sportlaureaten achttal

51 jaar al, en nog steeds scheidrechter.

Opmerkelijk was de viering van René Snoeck, al meer dan 50 jaar actief als scheidrechter bij de Belgische Voetbalbond. Van de eerste fluittoon in mei 1975 tot op vandaag heeft hij het altijd met de grootste inzet gedaan en zelfs op 76 jarige leeftijd denkt hij nog altijd niet aan stoppen, allez… zolang Francine er mee akkoord blijft want die zit altijd alleen als René fluiten is.

De laatste jaren heeft hij vooral het G-voetbal in zijn hart gesloten omwille van de fantastische sfeer die daar altijd heerst en het respect dat je krijgt van die gasten. 

Jammer dat in de ontvangsthal van het gemeentehuis de akoestiek vreselijk slecht is, de audio van de opnames zijn daarom van zeer slechte kwaliteit en het geroezemoes en gebabbel van de rest van de aanwezigen hielp ook niet direct… Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw uitwijken naar GC De Wouwer waar de viering plaats hoort.

sportlaureaten snoeck

Ravels talent in de wielersport blijft bevestigen.

Ook Axel van den Broeck was weer present op de viering. Hij wordt stilaan een vaste waarde en we kunnen haast niet wachten tot Axel prof gaat worden en Ravels zich als één man achter hem zal scharen in grote wedstrijden zoals die er nu op komst zijn.

De mooiste prestatie die Axel dit jaar leverde, is ongetwijfeld het uit het “dal” klimmen na de aanrijding op 01/08/2021. Axel heeft enorm veel geluk gehad bij deze aanrijding doch een renner een kleine maand op non-actief zetten, heeft gevolgen.

Axel is blijven werken aan (hoe rustig het soms ook moest zijn) en gaf niet op. Een mooie les in fysiek en mentaal sterk leren zijn die hij voor de rest van zijn leven zal meedragen.

Hij is nu vooral fier op het feit dat hij in een goede wielerploeg zit die hem naar een hoger niveau kan brengen, want de allrounder die hij is heeft voor zichzelf doelen gesteld waarvan de meesten allen maar kunnen dromen.

sportlaureaten axel

Ruiters.

Gelukkig was er zoals gezegd één sport die blijkbaar weinig last heeft ondervonden van alle lockdowns. De ruiters waren in grote getale aanwezig, zodat er toch nog wat ambiance was in de ontvangsthal van het gemeentehuis waar de viering plaats kon vinden.

1rawepo camera FOTOREPORTAGE VIERING SPORTLAUREATEN  | © RAWEPO

 sportlaureaten aanwezigen

sportlaureaten sportraad

1 filmcameraVideoreportage Viering Sportlaureaten Ravels 2022  |  © RAWEPO

De akoestiek en de belichting van de ontvangsthal van het gemeentehuis zorgden voor een mindere kwaliteit van deze video, waarvoor onze verontschuldigingen 😑

  Lijst Sportlaureaten        
Blok Naam Sport Club Prestaties Randopmerkingen
1 Floris Aerts Boogschieten De Kromme Pijl 4de op Provinciaal Kampioenschap 2020 als Recurve Heer Pupil
2de op Belgisch Kampioenschap 2020 als Recurve Heer Pupil 
enkel een powerpoint met 2 slide
1 Chantal Schoormans Boogschieten De Kromme Pijl 2de op het Provinciaal Kampioenschap 2020 als Recurve Dames Junior
2de op het Vlaams Kampioenschap 2020 als Recurve Dames Junior 
 
2 Nore Willemse ponyruiters Ponyclub Sint-Jorisvriendjes 2020 : provinciaal kampioen met haar pony Tyara, dressuur klasse AB1

2021: 3de plaats provinciaal kampioenschap met haar pony Lana, dressuur klasse BB1
Eerste 4 foto's met haar pony Lana, Provinicaal kampioenschap 2021, 3de plaats dressuur klasse BB1
Laatste 3 foto's met haar pony Tyara, Provinciaal kampioenschap 2020, 1ste plaats dressuur klasse AB1
2 Jarne Geudens ponyruiters Ponyclub Sint-Jorisvriendjes Provinciaal ponytornooi 2021
2de plaats met pony “Klavertje” in de klas DB2
 
3 Carolien Bax ruiters Sint Willebrordus Poppel Provinciaal ruitertornooi St. Lenaerts op 19/9/2021
2de plaats in dressuur klasse L2 met haar paard Kaipirosa

Nationaal ruitertornooi St. Huibrechts Lille op 3/10/2021
2de plaats in dressuur klasse L2 met haar paard Kaipirosa
 
3 Kris Daems ruiters Sint Willebrordus Poppel Provinciaal ruitertornooi St. Lenaerts op 19/9/2021
3de plaats in dressuur klasse L2 met zijn paard I’m Jacksson de Romme
 
4 Yoren Maes ruiters Ruiterclub Sint-Joris Weelde-Ravels 2020  provinciaal kampioen  springen klasse Licht
2020 nationaal kampioen   springen klasse Licht 
 
4 Tessa Fonken ruiters Ruiterclub Sint-Joris Weelde-Ravels 2020  provinciaal kampioen dressuur klasse Z2
met het paard Navarone VD Esberg
 
4 Wim Meerts ruiters Ruiterclub Sint-Joris Weelde-Ravels 2021 provinciaal kampioen springen klasse Licht   
4 Dennis Van den Heuvel ruiters Ruiterclub Sint-Joris Weelde-Ravels 2021 nationaal kampioen springen klasse Midden  
5 René Snoeck Voetbal   jubileum 50-jaar Scheidsrechter Wat is een van de meest bijgebleven herinnering of match in je carrière ?
6 Axel Van Den Broek Wielrennen, veldrijden, mountainbike Acrog-Tormans + Bert Containers Sauzen Pauwels Cycling Team BELGISCH KAMPIOEN WIELRENNEN 11/10/2020
Dit kampioenschap was niet ingepland want normaal gezien ging Axel die dag een CX wedstrijd rijden. Zonder verwachtingen gestart en naar huis gegaan met één van de mooiste overwinningen.

CX Koksijde UCI Worldcup – 1e plaats
Een mooie overwinning na een heel moeilijke periode!

CX Niel Superprestige – 2e plaats
De mooiste prestatie die Axel dit jaar leverde, is ongetwijfeld het uit het “dal” klimmen na de aanrijding op 01/08/2021. Axel heeft enorm veel geluk gehad bij deze aanrijding doch een renner een kleine maand op non-actief zetten, heeft gevolgen. Zoals verwacht kroonde Axel Van Den Broek zich in Lombardsijde bij de tweedejaarsnieuwelingen tot Belgisch kampioen veldrijden. Hij haalde het met een halve minuut voorsprong op Neo Tielens, die nipt Jasper Schoofs afhield.

Axel is blijven werken aan (hoe rustig het soms ook moest zijn) en gaf niet op. Een mooie les in fysiek en mentaal sterk leren zijn die hij voor de rest van zijn leven zal meedragen. 
7 8-tal ponyruiters
o.l.v. Gert Willemse
Ponyruiters groepsdressuur  Ponyclub Sint-Jorisvriendjes 2de plaats Nationaal ponytornooi 2021 Commandant: Gert Willemse
Ponyruiters: Jarne Geudens, Kato Daems, Floor Pelckmans, Tiffany Geudens, Matts Jansens, Bo Brosens, Nore Willemse, Joren Geudens, June Moorkens
8 4-tal klasse ZA
o.l.v. Leen Wuyts
Ruiters groepsdressuur  Ruiterclub Sint-Joris Weelde-Ravels 2021  4 tal klasse ZA  3 de plaats provinciaal kampioen  Commandant Leen Wuyts
Ruiters : Sybille de Cartier, Inne Bauweraerts, Kristof Nuyens, Sofie Rens