hans ek
Vaarwel Rio…. Onze ex-Ravelse Pier die ondertussen al enkele jaren is uitgeweken naar Limburg heeft moeten afhaken bij het begin van dag 2 op het EK in Amsterdam.
Gisteren was alles toch rooskleurig begonnen, want na een lastige start kon sterke Hans zich toch naar een goede rangschikking  worstelen op het einde van dag 1 met uitzicht op Rio.
 
Hij lag zelfs goed op schema om de limiet te halen om Rio alsnog te halen na een moeilijk voorseizoen vol tegenvallers en blessures.
Onze trotse nummer vier van Londen zal zo het strijdtoneel in mineur moeten verlaten,  Rio is niet meer haalbaar voor de man die ons allen begeesterde in zijn tien kampen in Londen, vier jaar geleden.
 

Uitzicht op kwalificatie na dag 1

Hans stond na vijf van de tien onderdelen van de tienkamp in Amsterdam op de dertiende plaats (3.993 punten). Hij had de eerste dag redelijk goed verteerd, maar toen hij  donderdagochtend opstond had hij te veel last van een onlangs opgelopen blessure aan het bekken. In overleg met Wim Vandeven - zijn coach- deed hij nog een ultieme test, maar die overtuigde hem niet en hij besloot niet meer te starten.
Hans Van Alphen hoopte zich in Amsterdam in laatste instantie te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro . Het minimum bedraagt 8.100 punten. "Alles gedaan om de pijn draaglijk te maken in mijn bekkenregio. Het mocht niet baten. Gedaan EK. Weg Rio. Later meer. Nu wil ik even 'rust'", tweette een duidelijk ontgoochelde Van Alphen al.