• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
dinsdag 15 oktober 2019
1F9A6956 001
De jubileumeditie van de Pierenloop in Ravels heeft een massa lopers, maar ook enorm veel toeschouwers naar dit sportevenement getrokken.
Alles in totaal waren er meer dan 650 lopers die hun kansen waagden, de kinderloop inbegrepen. 
 

Eén der beste edities ooit.

De stralende weersomstandigheden lieten na een minder jaar in 2015 ook toe dat de massa op deze familieloop afkwam om hun lokale helden aan te moedigen. Velen kozen voor de kortste afstand maar toch waren er ook 160 deelnemers geteld voor de 10 mijl, een afstand die al wat meer training vraagt van de recreatieve vrijetijdsloper.
 

Kinderloop 

1F9A68661F9A7039Om 14.00 konden de kleinsten eerst nog hun kunsten vertonen in twee leeftijdsgroepen, opvallend was wel dat bij de jongste groep een meisje de snelste benen had tegenover een hele bende jongens die haar niet konden bijbenen.
Het is telkens weer een feest om die kleine beentjes te zien hollen met een brede glimlach, afgewisseld door de tranen van een volgende peuter die het allemaal niet meer zo ziet zitten en er liever de brui aan zou geven, ware het niet dat ze allemaal luid werden aangemoedigd.
Na afloop werd in de grote tent een mooie fiets verloot bij de aanwezigheidstombola onder alle deelnemertjes. Anne Severijns was de glunderende winnaar van deze blinkende Airforce Bike.
 
 
IMG 2556 001

1rawepo camera    Fotoreportage Kinderlopen 25e Pierenloop. (© RAWEPO–280 foto’s)

 

1F9A6941Goed doel: Meldpunt kindermishandeling, Kind In Nood.

 
Terwijl de lopers zich opwarmden voor de lange afstanden kwam een woordvoerder van Kind in Nood , het goede doel dat in het teken stond van deze 25e jubileumloop  nog even toelichten hoe belangrijk het is dat de organisatie Kind In Nood die wekelijks meldingen ontvangt uit onze eigen regio in de belangstelling komt zodat iedereen weet waarheen zich te richten bij twijfel over kindermishandeling.
 

Kort oponthoud, brug kapot…

Omwille van een technische storing moest de echte wedstrijd voor de  ware atleten wat worden uitgesteld. De brug van Arendonk naar Ravels weigerde dienst en de Arac atleten dienden een omweg te maken via Oud Turnhout en waren opgehouden door dit euvel. Op deze manier zouden ze nooit de grootste deelnemende groep kunnen worden en de 250 € in de wacht slepen…. Zou er kwaad opzet in het spel geweest zijn, we denken van niet. De sportiviteit kent op de Pierenloop geen grenzen.
Wanneer dan om ongeveer kwart voor drie, een kwartiertje later dan gepland het startschot werd gegeven door de coryfee van de Ravelse Zomermarathon, Carlo Cambré, vertrokken in totaal net 505 lopers voor hun afstand van 5 en 10 km en de 10 Europese Mijlen. Aan het eind van de rit zouden  459 van hen de finish bereiken.
 

5 km : Kevin Sels

Bij de korte afstanden wist Kevin Sels het laken naar zich toe te halen voor Koen Michielsen. De eerste loper uit de gemeente was asielzoeker Babaye Talib Hussain die op het opvangcentrum verblijft in Weelde. Hussain eindigde op de 5e plaats in dit toch wel gerenommeerde lopersgezelschap. Eerste echte local was Joppe Van De Velde die net voor Karl Aerts kon eindigen op de 9e plek.
Frauke Vercalsteren wist bij de dames met een 16e plaats Leonie Govaerts ruim voor te blijven en werd eerste dame op een mooie 16e plaats overall.
 

10 km: Erik Caulwaerts

Erik Caulwaerts uit Lier was de beste op de 10 km met 36:52, een scherpe tijd. Rudy Slegers uit Mol volgde op meer dan 2 minuten. We moesten wachten tot de 18e plaats vooraleer de eerste Ravelse loper kwam finishen in de persoon van Michiel Schellekens, Michiel finishte in 44: 58.
Bram Campers was de 2e lokale loper op een 25e plek. Tinne Van Beek uit Weelde werd eerste lokale dame, een categorie waarbij Kristel Van Maldegem uit Zoersel als de finish bereikte.
 

10 EM: Vincent Bierickx

1F9A7747Voor de start werden enkele snelle jongens aangestipt als mogelijke winnaars voor de 25e Pierenloop. Onder hen de onontbeerlijke namen als Pieter Hendrickx, Sven Naets, de gebroeders Bierinckx en ook Tom Van Rooy of Gino Steemans, namen genoeg om een gokje te wagen.
Het was echter snel duidelijk dat tegen Vincent Bierinkx weinig kruit gewassen was. De jongeman uit Geel… of was het Herentals, finishte de 10 Europese Mijlwedstrijd in een tijd van 55:18. In deze toch wel zware omstandigheden met de warmte en veel wind was dit een goede tijd. Zijn broer Laurent liep de 16.2 km in 56:07 en finishte daarmee op de tweede plaats.
Chris Maes, ex- inwoner van Ravels kwam als tiende over de meet in zijn aanloop naar de Ironman wedstrijd, gevolgd door Niels Verhagen uit Ravels als eerste lokale atleet. Niels zette een tijd neer van 01:01:57.
Hij werd op de hielen gezeten door Sabine Van de Reijt, de Bredase was de snelste bij de dames. Bij deze ex Nederlandse kampioene werd de chrono afgedrukt op 01:02:10.  Ze versloeg daarmee Maria Vranckx uit Herenthout met ruim 4 minuten. 
Elly Kerstens wist als eerste Ravelse dame de 10 EM achter haar naam te schrijven.
 

1rawepo camera    Fotoreportages Rawepo 25e Pierenloop

 

Deel 1  (1017 foto’s © RAWEPO/@J)

Deel 2 (354 foto’s © RAWEPO/LJ)

 

pdfUITSLAG 25e PIERENLOOP585.97 KB

 
IMG 2850 001