• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
vrijdag 27 november 2020
NIEUWTJES

ddw2016fr

Het aangepaste traject van de stratenloop Dwars door Weelde zorgde voor een welgekomen vernieuwing van deze stratenloop die al wordt ingericht door KSK Weelde toen de dieren nog spraken.

Dit jaar voerde het parcours de lopers langs de statige St. Michielskerk en de pittoreske Dreef zodat de deelnemers konden genieten van een stukje authentieke “Ei van Weelde”.

 

ddw2016 kids

Kinderloop brengt ook 100 kinderen op de been.

Hoewel dinsdag aanstaande de jaarlijkse scholencross plaats zal vinden waren er toch een honderdtal peuters en kinderen die al eens wilden testen hoe het met de beentjes gesteld was.

We waren wel een beetje trots op ons rawepo team dat voor de eerste keer aan de start stond met de kleinsten die onze kleuren naar behoren verdedigden in hun mooie blauwe shirts. Het eerste zaadje is geplant voor ons sportteam. Later waren en ook enkele lopers bij de echte Stratenloop waarbij er eentje was die de uiterste versheidsdatum om te lopen al even overschreden had.

Nieuw in deze editie waren ook een aantal kinderen uit het opvangcentrum die liepen alsof hun leven ervan afhing. Ook dinsdag zal er een delegatie van het opvangcentrum in de scholencross meelopen en er zullen er enkele bij zijn die voor de overwinning willen gaan in hun reeks.

 

ddw2016bottom

Rowan Segers neemt de 3.7 km voor zijn rekening.

ddw2016 35kWeelde boven in de kortste afstand met Rowan Segers die de 3.7 km aflegde in een tijd van 12:55. Daarmee was hij ook al direct de beste lokale atleet. Hij bleef Andy De Rooy 25 seconden voor wat best een flinke kloof is op deze afstand, proficiat aan Rowan!

Als eerste dame mochten we Sandra Cambré verwelkomen op een 11e stek in een tijd van 17:01.

Robin Maes was de tweede man uit Weelde maar voor een eerste lokale dames was het wachten ok de nog piepjonge Dante Bruurs  en Valerie Bruurmijn die verrassend uit de hoek kwamen met haar gedeelde eerste plaats als jonge meisjes uit Weelde. Valerie stond echter op de inschrijvingslijst als 10 km deelnemer genoteerd zodat we niet goed weten wat de juiste uitslag is. Dante en Valerie werden op de voet gevolgd door het snelste RAWEPO teamlid Amber Jansens, ook een erg flinke prestatie voor Amber die met haar 7 jaar een wissel is op de nabije toekomst als het gaat om de podiumplaatsen bij de meisjes.

 

Safi Matin de snelste op de 5K.

ddw2016 5kWe hadden Safi in vorige stratenlopen ook al in de gaten gekregen en als asielzoeker was hij één van de  mannen die er echt voor ging. Vele jongens uit het centrum doen mee voor de fun en de sportieve beleving, maar Safi gaat elke keer voor de best mogelijke prestatie  en dit keer was hij de snelste in de 5 kilometer.
Daarmee was hij ook al direct net als Rowan de snelste “lokale” deelnemer. Hij klokte af op 17:39 en haalde daarmee precies 17km/h. Stijn Smulders uit Kessel-Lo kwam 1 seconde later over de finish.

"Good old" Eddy Van Steenbergen had als tweede Ravelse deelnemer 18:03 nodig om de finish te halen, een mooi resultaat voor de man uit Weelde die al jaren de kleuren van de Statie verdedigt in stratenlopen in heel de regio.

Frauke Vercalsteren moet als eerste lokale dame Cynthia Huybrechts met een half minuutje voor laten gaan. Tweede lokale meid was Hanne Mertens die in het zog van Frauke finishte.

 

Kurt Verheyen wint het van Steemans en Caluwaerts op de 10K.

ddw2016 10kddw2016ccOp de 10K bleven de drie opponenten voor de zege lang samen, Steemans, Caluwerts en Verheyen. Naar het einde toe kon Kurt Verheyen het laken toch naar zich toetrekken met een versnelling en liet Gino Steemans uit Retie stranden op 9 seconden. Kurt pakte de zege in 33:31 in een verschroeiend tempo van 17.90km/u. Erik Caluwaerts uit Lier had al eerder moeten afhaken en finishte in een tijd van 34:28 op een verdienstelijke derde plaats.

David Verdonck was de eerste deelnemer uit Ravels die zijn opwachting maakte aan de finishlijn op een 5e plaats. David zette een tijd neer van 36:07 en eist daarmee de eerste plaats op van lokale loper. Robby Meulders uit Ravels was de tweede man uit onze gemeente, op de voet gevolgd door Wim Struyfs en Seppe van Gils op de 9e plaats.

Voor de dames was het wachten tot Elly Kestens kwam opdagen, eerste dames overall... maar ook eerste lokale dame. Een mooi resultaat voor Elly die als 15e over de finish kwam in 39:10. Ook de tweede dame kwam uit onze gemeente met een 29e plaats voor Katrijn Vloemans die Liesbeth Cambré klopte voor de tweede plaats als dame.

 

Rawepo Team.

In totaal kwamen er 9 RAWEPO lopers aan de start, van jong tot oud liepen ze allemaal om het snelst en we zijn er heel erg trots op dat ze met de kleuren van RAWEPO wilden meestrijden.

Winnen was er nog niet bij maar we kwamen al erg dicht met één van onze jongste deelnemers.... en eigenlijk gaat het daar ook niet om. Onze kinderen en kleinkinderen doen allemaal veel minder aan sport als wij vroeger en hiermee willen we ons kleine steentje bijdragen om onze eigen jeugd terug aan te zetten om meer te bewegen….. deelnemen is belangrijker dan winnen !!

 

ddw2016 rawepo

 

Op naar volgend jaar voor de 32e editie van Dwars Door Weelde.

 

 

 

1rawepo camera      Fotoreportages 31e DDW van © RAWEPO

1rawepo camera1-       Foto’s © Luc Jansens (253)

1rawepo camera2-      Foto’s  © Andreas Vermeeren (349)

1rawepo camera3-      Foto’s  © Agnes Verstraelen (174)

 

UITSLAG 31 Dwars Door Weelde

 

pdfUitslagDDW2016_3700m.pdf275.59 KB

pdfUitslagDDW2016_5000m.pdf271.88 KB

pdfUitslagDDW2016_10000m.pdf274.43 KB