DSCN5962 
De 11de editie van de Mieke Pap Route bracht 1431 wandelaars aan de start, waarvan er 956 in Weelde vertrokken en 475 in Poppel.
Dat kwam, gezien de gunstige weersomstandigheden, koud maar zonnig weer, grotendeels overeen met onze verwachtingen. Die lagen dan ook om en bij de 1500 deelnemers en daar zijn we uiteraard zeer tevreden mee.
 

DSCN5914Meer concurrentie. 

Door het vervroegen van de datum moesten we rekening houden met iets meer concurrentie op de kalender en de passage van Sint-Niklaas heeft ook zeker wat wandelaars met verplichtingen op het thuisfront gehouden.  
DSCN5883Van die 1431 deelnemers vertrokken er zowat 185 in alle vroegte voor de marathonafstanden van 42 of 50 km. Toen was het nog echt bibberen geblazen in het met rijm bedekte landschap, maar eens de zon haar neus aan het venster stak, konden ze weer echt genieten. En dat deden ze blijkbaar met volle teugen als we hun commentaren na aankomst aanhoorden. Die waren ook deze keer weer uitermate lovend.
 
Vastleggen in volledig scherm 8122016 201344

Slingerpaadjes. 

Maar met attracties als de slingerpaadjes in de bossen van Molenheide, de paadjes langs de welig kronkelende Aa en zijn verlengde, de Roovertse Leij in Nederland, wisten we dat ze ruim aan hun trekken zouden komen. Daarbij kwamen dan nog de lus door de bossen van het Ooievaarsnest en de doortocht door het klim- en avonturenbos aan de natuurpoort de Roovertse Leij.Maar ook het parkoers van de kortere afstanden kon het wandelpubliek wel bekoren, zeker diegenen die Poppel als startplaats hadden uitverkoren en dus ook het overstapje naar de Nederlandse landgoederen konden maken.  
 

Deelnemers van ver buiten onze regio.

De deelnemers kwamen dit jaar weer uit alle kontreien van Vlaanderen en onze Noorderburen waren ook weer talrijk op post. Maar de klap op de vuurpijl waren toch weer enkele Duitsers die er 650 km voor over hadden om vanuit Mainz/Koblenz speciaal naar Weelde te reizen voor hun wekelijkse portie wandelgenot. 
Vastleggen in volledig scherm 8122016 201527
Rest ons nog de medewerkers aan deze editie hartelijk te danken voor hun bijdrage. En dat waren dit jaar : het college van Burgemeester en Schepenen van Ravels, de Sportdienst en de mensen aan de balie, de jachtverenigingen, de beheerders/boswachters van Brabants Landschap, Nieuwkerk, Gorp en Roovert en Gorp de Ley, de uitbaters van de start- en rustposten, nl. de Bourgondische Brouwerij, Mieke Pap, het Hegse Stalleke, cafĂ© Vijverzicht aan Tulderheyde, Aarle IJs, Radio Paloma en de Nieuwe Hoef. En last but not least de bereidwillige hulp van de mensen van Wereldwinkel en de Ravelse Wandelaars, met een speciaal eresaluut aan de kontroleurs van de afpijling en de parkeerwachters die in alle vroegte de bittere kou moesten trotseren.  
Wij geven u nu al rendez-vous voor de volgende editie van deze Mieke Pap Route op zondag 10 december 2017 ! 
 
Tekst ingestuurd door Leo Lauwers van de Ravelse Wandelaars 
{halloween}