FCB Vl Wandelt 2021

Onder het motto ‘iedereen wandelt’ nemen ook de Ravelse Wandelaars deel aan dit initiatief van Wandelsport Vlaanderen om op zondag 27 juni zoveel mogelijk mensen ‘aan de wandel’ te krijgen.

Het evenement staat bekend onder de naam ‘VLAANDEREN WANDELT LOKAAL’ en is een samenwerking van de federatie met zowat 90 wandelclubs.

De Ravelse Wandelaars is één van die clubs en Weelde één van de startgemeenten. Het initiatief geldt niet alleen voor inwoners van Vlaanderen, ook onze Noorderburen en Waalse collega’s zijn van harte welkom!.

Wandelsport scoort tijdens en na corona.

Het is duidelijk dat de wandelsport tijdens de huidige coronaperiode enorm aan belangstelling heeft gewonnen. Het was één van de weinige sporten die je, mits aan de vereiste coronamaatregelen te voldoen, nog op een veilige manier kon beoefenen. Ontelbare sportievelingen hebben op die manier de wandelsport ontdekt en er de geneugtes van ondervonden. Het is de bedoeling op 27 juni al deze ‘nieuwelingen’ en ook de al ervaren wandelaars nog eens de gelegenheid te bieden hun hobby in eigen streek uit te oefenen. Wij verlenen hieraan onze bijdrage en doen dat in samenwerking met het 11.11.11-comité. Een gedeelte van de inkomsten komt dan ook ten goede aan de bestrijding van de armoede in de wereld. We doen dit ter compensatie van het verlies door de noodgedwongen annulering van de Elfenwandeling in oktober 2020.

ww2

Toch nog opletten met de maatregelen.

We dienen nog wel rekening te houden met enkele beperkende coronamaatregelen, vooral bij de inschrijving ( dragen van mondkapje, handen ontsmetten, afstand van 1,5 m respecteren en afscherming van de inschrijfposten). Omdat wij de uitbating van de startplaats en ook de rustposten uitbesteden aan de horeca heeft dat wel het voordeel dat zowel bij start als aankomst in zalen de Brouwerij/Kiosk (uitgebaat door Weld) als bij de tussenposten in het Hegse Stalleke, Mieke Pap en Aarle IJs een hapje en een drankje kan worden aangeboden. Bovendien beschikken al deze posten over een ruim terras, zodat je buiten kunt plaats nemen (binnen kan ook bij minder gunstige weersomstandigheden).Toiletten zijn ook overal beschikbaar (behalve bij Aarle IJs, rustpost van de 30 en 40 km).

ww bos

Vertrek in de “Weld”

Het is al ettelijke jaren geleden dat we nog vanuit de Brouwerij (nu Weld genoemd) lieten vertrekken en om toch een ietwat ander parkoers aan te bieden dan onze overige organisaties keren we hier graag nog eens terug. Na de inschrijving voor de wandeltocht aan de Weeldestraat 86 kan je een keuze maken uit de afstanden 7, 9, 12, 19, 27, 30 of 40 km. Een uitvoerige beschrijving van de verschillende afgepijlde en ook uitgetekende parkoersen vind je op onze website www.deravelsewandelaars.be . Blikvangers tijdens deze wandeltocht zijn, afhankelijk van de gekozen afstand, de volgende : Flaesheide en bosgebiedje Poppelse Heide in Weelde, riviertje de Aa, bosgebieden Molenheide, Aarleheide en Klotkuilheide in Poppel en last but not least privaat domein de Schrieken, deels in Weelde en Poppel.

DSCN2592 285x285 Mieke PapAansluiten bij een wandelclub?

Tenslotte nog dit : als je ooit overwogen hebt om aan te sluiten bij een plaatselijke wandelclub dan is het nu wel het ideale moment. Wie dit jaar vanaf 27 juni lid wordt van een aangesloten wandelclub van Wandelsport Vlaanderen blijft voor hetzelfde bedrag ( 15 euro in het geval van de Ravelse Wandelaars) lid tot einde 2022. En wij doen daar nog een schepje bovenop : wie vanaf heden of ten laatste bij de inschrijving voor de wandeltocht op 27/06 lid wordt   van onze club is dat meteen tot einde 2022 en mag ook GRATIS deelnemen aan Vlaanderen wandelt in Weelde. Alle info over ‘lid worden’ vind je ook op de website. Als je er rekening mee houdt dat in 2022 de inschrijving om deel te nemen aan georganiseerde wandelingen voor niet-leden 3€ wordt (1,5 € voor leden) betekent het dat je door deel te nemen aan slechts 10 tochten je het lidgeld al gerecupereerd hebt. Bovendien wordt het lidgeld door je ziekenfonds terugbetaald ( tenzij je nog lid bent van een andere sportclub en daar het lidgeld terugbetaald krijgt). We willen nog benadrukken dat lid worden GEEN verplichtingen met zich meebrengt.

Inschrijvingsgeld

De inschrijving voor deze wandeling bedraagt 1,5 € voor leden en 2,5 € voor niet-leden. 

Vanuit Weelde is het iets moeilijker om een onvolprezen natuurparkoers uit te stippelen, maar we hebben alle mogelijkheden benut en zijn er zeker van dat je zal genoten hebben !  Iedereen van harte welkom !