Zaterdag vond in Weelde de vijfde en laatste editie van Jumping Leemputten plaats. Zo'n 150 paarden en ruiters namen deel aan een springwedstrijd en 's avonds werd er zoals ieder jaar flink gefeest voor het goede doel.
Jumping Leemputten vierde dit jaar haar vijfde en meteen ook laatste editie. Niemand minder dan Belle Perez trakteerde het publiek daarom met een spetterend optreden.

Jumping Leemputten werd 5 jaar geleden gestart door een groepje vrienden uit Ravels dat iets wilde doen voor Pink Ribbon, een vzw die de strijd aanbindt tegen borstkanker.

Ze besloten actie te ondernemen toen ze van heel dichtbij met borstkanker te maken kregen. Omdat ze allemaal vaak met paarden bezig zijn, was de keuze voor een jumping destijds snel gemaakt. Op een paar jaar tijd groeide het event uit tot een gezellige familiedag waar paardenliefhebbers vanuit binnen- en buitenland aan deelnamen.
Dit jaar koos de organisatie ervoor om de vzw Els-Smiley te steunen, een vzw die ouders van kinderen met leukemie helpt met communicatiemiddelen tijdens hun behandeling.

Zaterdag hebben de organisatoren er op een feestelijke manier een punt achter gezet. Vanaf 9u werden wedstrijden met verschillende springhoogtes georganiseerd en was er leuke animatie voor de kinderen. Er werd een barbecue georganiseerd voor zo'n 200 feestvierders en 's avonds werd het feest ingezet op de klanken van een top-DJ. De organisatie trakteerde het publiek voor de fantastische vijf jaren met een optreden van de bekende Belle Perez, die speciaal voor deze gelegenheid naar de feesttent in Weelde was afgezakt.